Autor: Venera Tema: Moby Dick  (Pročitano 184 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Venera

  • admin
  • *****
  • poruke: 46.089
  • 4808 date prim. 5423
    • Venerin san
« poslato: 16. jul 2012, 19:08 »


Moby Dick je poznati srpski pop dens bend, koji je dobio ime po poznatom istoimenom romanu Hermana Melvila.
Bend je formiran 1992. a svoj debi album „Kreni“ su izdali 1993. Ana Stanić se priključila bendu 1994. kao ženski vokal. Drugi album je postigao veliki uspeh u zemlji i prodat je u 200.000 kopija. Poznati hitovi sa tog albuma su Nema nas više, Brate prijatelju, Zar nije te stid, Bacila si čini i kontraverzna numera Kralj Kokaina, koja je bila zabranjena na mnogim radio i TV stanicama.

Treći album izlazi 1997. zaslužuje veliku pažnju hitovima Nostalgija, Ubio sam čoveka zbog tebe, Padrino. Već sledeće godine Ana Stanić napušta bend i gradi solo karijeru, a na njeno mesto dolazi Aleksandra Perović. Nakon toga objavili su još dva albuma, a potom se razilaze.

Diskografija
Kreni! (1993)
Moby Dick (1994)
Nostalgija (1997)
IV (2000)
Hotelska soba (2001)

Van mreže Venera

  • admin
  • *****
  • poruke: 46.089
  • 4808 date prim. 5423
    • Venerin san
« Odgovor #1 poslato: 16. jul 2012, 19:08 »

Van mreže Venera

  • admin
  • *****
  • poruke: 46.089
  • 4808 date prim. 5423
    • Venerin san
« Odgovor #2 poslato: 16. jul 2012, 19:08 »

Van mreže Dijana:)

  • moderator
  • *****
  • poruke: 19.936
  • 3442 date prim. 2313
    • http://loneliness.blogger.ba/
« Odgovor #3 poslato: 16. jul 2012, 19:29 »

Van mreže Dijana:)

  • moderator
  • *****
  • poruke: 19.936
  • 3442 date prim. 2313
    • http://loneliness.blogger.ba/
« Odgovor #4 poslato: 16. jul 2012, 19:30 »

Van mreže laza

  • Master
  • *****
  • poruke: 2.521
  • 52 date prim. 63
« Odgovor #5 poslato: 22. jul 2012, 12:03 »

Van mreže Venera

  • admin
  • *****
  • poruke: 46.089
  • 4808 date prim. 5423
    • Venerin san
« Odgovor #6 poslato: 13. oktobar 2012, 19:38 »

Van mreže Venera

  • admin
  • *****
  • poruke: 46.089
  • 4808 date prim. 5423
    • Venerin san
« Odgovor #7 poslato: 13. oktobar 2012, 19:38 »

Van mreže Venera

  • admin
  • *****
  • poruke: 46.089
  • 4808 date prim. 5423
    • Venerin san
« Odgovor #8 poslato: 29. decembar 2012, 18:55 »

Van mreže Malena

  • mlađi član
  • **
  • poruke: 38
  • 0 date prim. 7
« Odgovor #9 poslato: 13. mart 2013, 01:11 »