Autor: Nenad011 Tema: Metafizičke pojave  (Pročitano 297 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Nenad011

 • mlađi član
 • **
 • poruke: 188
 • 81 date prim. 53
« poslato: 06. jul 2012, 13:13 »Ovu interesantnu fotografiju, načinjenu 1919. godine prvi put je objavio Sir Victor Goddard (1897-1987) tek 1975. godine. Fotografija predstavlja grupni portret Goddard-ovog eskadrona, koji je tokom prvog Svetskog rata služio na brodu. Na fotografiji se pojavljuje jedno lice više. Iza leđa pilota u gornjem redu, četvrtog s leva, jasno se može videti lice još jednog čoveka. Kažu da je to lice avio-mehaničara po imenu Freddy Jackson [Fredi Džekson] kojeg je ubila elisa aviona samo dva dana ranije. Sahranjen je na dan kada je ova fotografija načinjena. Svi članovi eskadrona prepoznali su njegovo lice na fotografiji.

Smatra se da je Freddy Jackson, nesvestan činjenice da je mrtav, odlučio da se pojavi na ovoj grupnoj fotografiji.


Interesantno je dodati da je Sir Victor Goddard, isto kao i Lord Combermere, imao još paranormalnih iskustava. 1935.godine, tada već Air Marshall (čin u Royal Air Force ravan generalu kopnene vojske) Sir Victor Goddard je sa svojim Hawker Hart dvokrilcem poleteo iz Edinburga u Škotskoj ka svojoj bazi u Andoveru u Engleskoj, odlučivši da usput preleti napušteni aerodrom u mestu Drem blizu Edinburga. Neupotrebljavani aerodrom je, još u to vreme, zarastao u korov, hangari su se raspadali i krave su se napasale na mestu gde su avioni pre bili parkirani. Goddard je zatim nastavio svoj let za Andover ali je naišao na neobičnu oluju. Usled jakih vetrova u neobičnim, braon-žutim oblacima izgubio je kontrolu nad avionom i počeo spiralan pad ka zemlji. Uspevši u poslednjim momentima da povrati kontrolu, uvideo je da njegov avion ponovo ide u smeru napuštenog aerodroma u mestu Drem. Kada se približio aerodromu, nevremena je odjednom nestalo i on se našao leteći kroz savršeno sunčan dan.

Ali ovaj put, dok je leteo preko aerodroma, zapazio je da sve izgleda potpuno drugačije. Hangari su bili kao novi, i četiri aviona bila su na zemlji od kojih su tri bili prepoznatljivi dvokrilci, ali obojeni u žuto što ga je začudilo, a četvrti je bio jednokrilac kojih RAF 1935.godine nije imao. Mehaničari su bili obučeni u plave uniforme što je Goddard-u bilo veoma čudno jer su u to vreme svi RAF mehaničari nosili braon uniforme. Također ga je zbunila činjenica da ga niti jedan od mehaničara na pisti nije primetio dok je preletao aerodrom. Sir Victor Goddard je zatim ponovo uleteo u nevreme ali je ovaj put uspeo da srećno stigne u Andover.

RAF je tek 1939. godine počeo da boji avione u žuto, uveo jednokrilce koje je Goddard video na pisti i promenio boju uniforme avio-mehaničara u plavo. Da li je Goddard nekako uspeo da poleti četiri godine u budućnost i da se zatim vrati nazad kroz vreme je misterija koja i dan danas čeka objašnjenje.

Preuzeto sa: Misterije.com

Van mreže DarkCharmer

 • VIP član
 • *****
 • poruke: 14.087
 • 1857 date prim. 2121
« Odgovor #1 poslato: 25. mart 2013, 21:05 »
Utvare

Kad se Maria Pereira iz španskog sela Balmeza vratila kući iz kupovine, s ivice peći smejala joj se utvara. Iznenađena žena ju je pokušala obrisati, ali slika nije nestajala. Odjednom se na podu pojavilo novo lice. Ni ono se nije moglo obrisati. Utvara je ostala i kad su je posuli cementom. Nakon toga stalno su se pojavljivale nove utvare.Neke su nestale istog dana, a druge su menjale izraz. Hemijske analize nisu pokazale ništa, ali na mognetofonskim snimcima koje su puštali istraživači mogao se čuti metež, vrištanje i uzvici koji se inače nisu mogli čuti. Od 1978 utvare se više nisu pojavljivale. Objašnjenje se tražilo do 90.ih godina, ali nije se našlo!

Van mreže DarkCharmer

 • VIP član
 • *****
 • poruke: 14.087
 • 1857 date prim. 2121
« Odgovor #2 poslato: 04. april 2013, 12:38 »
Braun damaOva fotografija poznata je pod imenom ‘The Brown Lady’. Veruje se kako se na njoj pojavila Lady Dorothy Townshend, supruga vikonta od Raynhama, Charlesa Townshenda. Townshendovi su živeli u mestu Raynham Hall u Norfolku u Engleskoj početkom 18.  veka. Prema nekim izvorima Dorothy je pre udaje za Charlesa bila ljubavnica Lorda Whartona. Charles je svoju suprugu optuživao za prevaru. Dorothy je umrla 1726. godine. Ali godinama kasnije pričalo se kako su njena smrt i pogreb bili samo obmana pa da je Charles zapravo svoju suprugu zaključao u zabačen deo kuće gde je umrla mnogo godina kasnije.

Misterije.info

Van mreže DarkCharmer

 • VIP član
 • *****
 • poruke: 14.087
 • 1857 date prim. 2121
« Odgovor #3 poslato: 04. april 2013, 14:35 »
Teleportacija-let kroz paralelne svetoveMogu li se čvrsti objekti dematerijalizirati i ponovo pojaviti na nekom drugom mestu ?
Neki slučajevi to potvrdjuju, ali je pitanje kako ih objasniti.

U jutro 06. Maja, 1878.  Johan Celnar, profesor astronomije i fizike na univerzitetu u Lajpcigu, sedio je sa Henrijem Slejdom, američkim medijem, u sobi za eksperimente iz parapsihologije.  Niko drugi nije bio prisutan. Iznad stola za kojim su sedili, Celner je držao obe Slejdove ruke. Minutu kasnije okrugli drveni stolić koji je stajao u blizini počeo  je da se ljulja tamo-amo a gornja daska se podigla iznad ruba stola za kojim su sedili, zatim je okrugli stolić polako kliznuo ka ovom stolu, malo se nagnuo unazad i skliznuo ispod njega.  Sledećih minuta se ništa nije dešavalo i Slejd se upravo spremao da konsultuje svoje ”duhovne kontrolore” o tome šta treba da očekuju, kad je Celner bacio pogled ispod većeg stola i sa zaprepaštenjem otkrio da je okrugli stolić  nestao. Zatim su njih dvojica pretražili sobu, ali stolić nisu našli ! Kao da je u zemlju propao.


ZAČUDJUJUĆA POJAVA

Celner i Slejd su zatim ponovo zauzeli svoja mesta,  stavivši ruke iznad stola. Slejd nije mogao napraviti nikakav neprimeceni pokret.  Nakon pet minuta Slejd je video svetlosti u vazduhu, kao što se to obično dešavalo prije nego što su mu se dogadjali paranoramlni fenomeni. Ni Celner niti iko od njegovih kolega nisu nikada videli ova svetla kad su bili prisutni sesijama sa Slejdom. “Dok sam okretao glavu, sledeći Slejdov pogled prema plafonu iza mojih ledja”, sjeća se Celner, ”iznenada sam primetio na visini od 1,5 metra onaj okrugli stolić kako se sa nogama okrenutim naviše spušta na sto za kojem smo sedili…” Ovo neverovatno svedočanstvo opisuje teleportaciju - iščezavanje materije i njeno ponovno pojavljivanje na istom ili drugom mestu. Ovaj je fenomen, navodno, usko povezan sa ostalim sličnim fenomenima - prolaskom jedne materije kroz drugu i vezivanjem čvorova bez ljudske pomoći, o čemu izveštavaju mnoga svedočanstva iz prošlosti. I druge sesije sa Slejdom, kojima je prisustvovao Celner, rezultirale su”nemogućim” kretanjima predmeta; u nekim slučajevima sami od sebe su se vezivali čvorovi na vrpci, koži ili čak svinjskom crijevu dok ih je Celner držao ili ih jednostavnosamo posmatrao. Jedna seansa čija je namera bila da se povežu dva drvena prstena nije uspela – ali se seansa završila tako što su ta dva prstena balansirala “na memoguć nacin” na središnjoj nozi okruglog stolića čiju smo teleportaciju već opisali. Kad se taj dogadaj zbio, stolić je bio izvan Slejdovog domašaja. Da bi se ti prstenovi navukli nanogu stola, bilo je potrebno rastaviti sto na dielove pa da ga ponovo sastaviti !

misterije.info

Van mreže DarkCharmer

 • VIP član
 • *****
 • poruke: 14.087
 • 1857 date prim. 2121
« Odgovor #4 poslato: 05. april 2013, 10:42 »
Prepreke na putu duše

Selidba duše, kojoj se ne spori besmrtnost ni u jednoj religiskoj i filozofskoj postavci učenja, zaokuplja čoveka od nastanka, pa naovamo.
Reinkarnacija, “re in carne(atio)“, preporađanje, ponovo u telu, prevod je koji bi bio najbliži tome, a pretpostavlja se da se besmrtna duša ponovo rađa u nekom novom telu.
Ovde se mora uključiti još jedan mehanizam koji određuje gde i kako će se duša ponovo roditi, a to je karma. Reč karma je u bukvalnom prevodu „akcija“, ali kako je sve što je sa duhovnošću vezano simbolički bogato značenjima, karma bi predstavljala rezultat učinjenih akcija koje se sabiraju.

ZLO NAČELO
Sabiranje računa je, s jedne tačke gledišta, zbir svih aspekata natalnog horoskopa koji osobu dovode do različitih akcija koje ona čini tokom života.
Ovde je neophodno reći da je svaki natalni horoskop ujedno i karmički, te da su te dve analize neodvojive. Svi aspekti i pozicije planeta koje se nalaze u natalnom horoskopu rezultat su prethodnog horoskopa, tačnije zbir svih dela iz prethodnog života, tako da je horoskop rođenja u trenutnoj inkarnaciji samo karika u lancu prethodnih karmičkih dešavanja, odnosno prethodnih natala.
Pitagora, Empedokle i Platon, starogrčki filozofi koji su ostavili veliki trag u civilizaciji, pristalice su verovanja u besmrtnost duše i reinkarnaciju.
Većina njih u materiji vidi zlo načelo, a telo ljudsko kao tamnicu duše u kome se duša nalazi u izgnanstvu, te su i ponovno rođenje smatrali velikim zlom, pa su nastojali da ga izbegnu ovim ili onim načinom života, ovom ili onom metodom. Ono u čemu se bitno razlikuje učenje grčkih filozofa o preseljenju duša od indijskih predstava jeste sam ideal postojanja duše posle njenog spasenja od ciklusa rađanja; jer, po njima, on se sastoji ne u gašenju duše u nirvani, nego u njenoj blaženoj besmrtnosti u božanskom nebeskom svetu.
Dok indijski i starogrčki filozofi teoretski posmatraju ovaj fenomen, astrologija daje neke vrlo konkretne „recepte“ i uputstva kako sa ovim i drugim životnim fenomenima izaći na kraj.

STANJE VEČNOG SNA
U osnovi svega je broj sedam, jer nakon izlaska duše iz tela postoji mogućnost inkarnacije u novom telu unutar sedam ciklusa po sedam zemaljskih dana, ali se simbolički odnosi na sedam planeta koje svojim pozicijama i odnosima prave narednu astrološku šifru života koja nije ništa drugo nego – natalna karta.
Putovanje duše uslovljeno je momentom napuštanja tela, kao i događajima koji tome neposredno prethode. Ukoliko je u pitanju nasilna smrt, automatski je predodređeno da takva duša uđe u telo koje se nasiljem pravi, te ne bi da banalizujem stvar, ali bi sledeća inkarnacija mogla biti u telu koje nastaje kao rezultat prisile, manipulacije ili kakvog drugog oblika lošeg činjenja.
Na svom prenatalnom putu duša sreće „vodiče“ koji je usmeravaju i ukazuju joj pravac, ali to nekad može biti kontraproduktivno, jer ukoliko se duša uplaši dolazi do suprotnih efekata i odabira pogrešnog puta koji rezultira inkarnacijom u kojoj je osoba izopštena od sveta i zatvorena u neki samo njoj poznat sistem života.
Razne su posledice neadekvatnog putovanja duše i izbegavanja smernica koje se simbolički javlaju u momentu selidbe iz tela u telo. Taj put najviše podseća na san, i daje iste efekte kao u snu gde je moguće ići suprotno od vremena i prostora. Tibetanski monasi imaju vežbe koje ih dovode u astralnu projekciju koja je stanje između života i smrti, stanje večnog sna, i time sami usmeravaju svoje sledeće inkarnacije.

OSMO POLJE
Ovakvim preseljenjem upravlja mehanizam koji svojom vezom sa osmim poljem, poljem smrti i petim poljem, poljem koje se između ostalih uzima u razmatranje po pitanju potomstva, definiše način inkarnacije i potencijalnu problematiku. Ovde se radi o poljima roditelja, jer su roditelji „kolica karme“, tačnije kakva je karma, takvi su roditelji.
Iz ovog razloga najveći sukobi unutar čoveka utemeljeni su u odnosu sa roditeljima, i kasnije se prenose na odnos sa partnerima itd.
Astrološki gledano, aspekti i pozicije planeta su put kojim se ide iz jedne u drugu inkarnaciju. Neke duše napreduju, neke nazaduju, a neke su sleđene, poput robe odložene u zamrzivaču.
Duše koje napreduju to čine kao rezultat dobrih dela iz prethodnih života. One napuštaju telo zadovoljne i srećne učinjenim, nema prepreka, i inkarniraju se u povoljnim okruženjima, skladnim porodicama, materijalnom bogatstvu i slično.
Duše koje su činile loša dela prelaze u problematične porodice, siromaštvo, okruženje sklono kriminalu i drugim problematikama, sa tendencijom ka daljem problematičnom postupanju koje će dovesti do sledeće još lošije inkarnacije.
S druge strane ostavljen je mali puteljak, staza kojom neće svako od njih ići, koja može da odvede osobu do spoznaje loših dela i do situacije u kojoj donosi svesnu odluku da će se popraviti i krenuti pozitivnim putem.
Između dve inkarnacije, duša se po nekoliko puta nađe u situaciji da bira svoj sledeći život. Ukoliko razmena energije nije usklađena sa karmom, duša odbija da se nađe u novom telu, ali kako je mehanizam inkarnacije neumoljiv, ona je bukvalno prinuđena da pređe u sledeću. U tom slučaju javlja se vrsta odbijanja inkarnacije i takve osobe mogu biti autistične, mentalno zaostale ili kako drugo sprečene da prožive svoju novu inkarnaciju.
Neverovatno će zvučati, ali velika većina ovakvih horoskopa nema nijedan loš planetarni aspekt i obiluje trigonima i sekstilima koji se smatraju najdobronamernijim odnosima planeta koji ne dovode osobu ni u iskušenja, ni u teške životne krize i loše situacije.
Da apsurd bude veći, ljudi koji čine dobra i kvalitetna dela često su zatrpani aspektima kvadrata i opozicija, sa jednim do dva trigona ili sekstila, te ih sam sled događaja stalno tera na bitne odluke i dovodi pred nezgodne izbore u kojima moraju poprilično da paze kojim putem će dalje.

SVETAC ILI ĐAVO
Posebna je situacija kad su u pitanju kvadrat ili opozicija Marsa i Saturna, koji su dva malefika, i tada osoba može biti ili svetac ili đavo, ali je odluka na njoj samoj. Ukoliko je iskusna duša nosilac ovog aspekta ona se može sa njime izboriti, a ukoliko nije, opasnost je velika od prelaska granice etike i morala i dolazi do aktiviranja najtežih karmičkih mehanizama koji dovode do lančane reakcije problema.
S druge strane, aspekti Jupitera koji se smatra dobrom, benefičnom planetom i aspekti Venere kojoj se pripisuju slične, samo manje dobre osobine, mogu odvesti osobu u okoreli materijalizam i neprihvatanje odgovornosti, što rezultira jednako lošom karmom.
Povezanost roditelja i deteta je apsolutno karmička, jer se karma i genetika uzajamno biraju po sistemu sličnosti i zasluga. Roditelji koji dobiju u ma kom smislu problematično dete u nekoj od inkarnacija su sami bili problematična deca, odnosno svaki se sukob mora doživeti sa obe strane. U jednom životu ubica, u sledećem će biti žrtva. Sistem suprotstavljenih tački gledišta je najmerodavniji da duša iskusi sva moguća iskušenja na astrološkom kantaru života i da Saturn, koji karmom gospodari, od strogog sudije postane isto tako strogi učitelj, ali koji ipak daje šansu.
Zbog svega ovoga, i svih karmičkih aspekata koji počinju i završavaju se Saturnom, dobro treba proučiti karmičke pozicije iz natalne karte i preduzeti valjane korake da se negativni uticaju izbegnu.

by: Mihailo Čukić

Van mreže DarkCharmer

 • VIP član
 • *****
 • poruke: 14.087
 • 1857 date prim. 2121
« Odgovor #5 poslato: 10. april 2013, 21:08 »
15 Najpoznatijih fotografija duhova

Neke od ovih fotografija veoma su stare, a službeno nitko nikada nije objasnio kako je na njima došlo do pojave 'duhova'. Predstavljamo 15 najpoznatijih duhova iz povijesti, a vama prepuštamo odluku hoćete li u njih vjerovati ili ne...


Fotografija poznata kao 'The Brown Lady' izazvala je brojne polemike. Vjeruje se kako je na njoj prikazana Lady Dorothy Townshend, supruga Charlesa Townshenda, vikonta od Raynhama. Supružnici Townshend živjeli su u mjestu Raynham Hall u Norfolku u Engleskoj početkom 18. stoljeća. Prema glasinama Dorothy je prije udaje za Charlesa bila ljubavnica Lorda Whartona. Charles je svoju suprugu optuživao za prijevaru. Dorothy je umrla 1726. godine. No godinama se pričalo kako su njezina smrt i pogreb bili samo obmana te da je Charles svoju suprugu zaključao u zabačen dio kuće gdje je umrla mnogo godina kasnije.
Slabo je vidljiva figura čovjeka koji sjedi na stolcu u lijevom kutu fotografije. Njegova glava, okovratnik i desna ruka na naslonu stolca jasno su vidljivi. Vjeruje se da je to duh Lorda Combermerea, britanskog zapovjednika konjice s početka 19. stoljeća. Lorda je 1891. godine pregazila kočija.

Na skupnoj fotografiji pilota, iza jednog od njih vidljivo je lice drugog čovjeka. Vjeruje se kako je to duh Freddyja Jacksona, zrakoplovnog mehaničara, koji je dva dana prije snimanja ove fotografije poginuo kada ga je slučajno zahvatio propeler zrakoplova. Na dan snimanja fotografije održan je njegov pogreb. Članovi postrojbe svi su redom na obrisima prepoznali Freddyja. Vjeruju kako je on želio biti na skupnoj fotografiji.
Velečasni Ralph Hardy, umirovljeni svećenik iz mjesta White Rock u britanskoj Kolumbiji, snimio je ovu fotografiju 1966. godine. Namjeravao je snimiti elegantno spiralno stubište u jednom dijelu Nacionalnog muzeja u Greenwichu. Nakon razvijanja ustanovio je kako je snimio i koprenastu figuru osobe koja se penje stubištem i s obe ruke se čvrsto drži za ogradu. Fotografiju i negativ proučavali su brojni stručnjaci koji su zaključili kako nije krivotvorena. To je stubište i prije bilo povezivano s duhovima. S vremena na vrijeme svjedoci su tvrdili kako su baš pokraj tog stubišta vidjeli neobjašnjive figure, a nekoliko njih tvrdilo je da su čuli korake.

Mabel Chinnery je 1959. godine sa suprugom otišla na groblje svojoj majci. Odlučila je snimiti supruga koji ju je sam čekao u automobilu. Nakon što su razvili fotografije supružnici su se nemalo iznenadili kada su na stražnjem sjedištu ugledali Mabelinu majku.

Terry Ike Clanton snimio je svog prijatelja na groblju Boothill. Namjerno je snimao u crno-bijeloj tehnici jer je želio stvoriti autentičnost 1880. godine. Nakon što je razvio film iznenadio se kada je na fotografiji iza prijatelja ugledao figuru mršavog čovjeka s tamnim šeširom. Po njegovoj visini je izgledalo kako je čovjek ili bez nogu ili izvire iz zemlje.

19. studenog 1995. godine u požaru je izgorjela vijećnica u mjestu Shorpshire u Engleskoj. Mnoštvo okupljenih mještana promatralo je kako plamen guta građevinu iz 1905. godine. Tony O'Rahilly snimio je fotografiju s druge strane ulice. Na fotografiji se vidi djevojčica koja stoji na ulazu. Nitko od okupljenih mještana ili vatrogasaca nije vidio tu djevojčicu za vrijeme požara. Prema jednoj od legendi, 1677. godine u požaru je izgorjelo mnogo starih drvenih kuća. Taj je požar, dodirnuvši krov svijećom, slučajno izazvala djevojčica koja se zvala Jane Churm. Mnogi vjeruju da njezin duh uvijek posjećuje to područje.

Ovu su fotografiju snimili članovi Društva istraživača duhova tijekom istrage na groblju Banchelor nedaleko od Chicaga, 10. kolovoza 1991. godine. Malo, napušteno, groblje poznato je kao mjesto kojeg opsjedaju duhovi. Više od stotinu osoba tvrdilo je kako su na tom mjestu vidjeli prikaze ili čuli neobjašnjive zvukove. Članovi Društva snimili su brojne fotografije, a na jednoj od njih, nakon razvijanja pojavila se žena koja izgleda usamljeno i sjedi na jednoj od grobnica.

James Courtney i Michael Meehan, članovi posade tankera Watertown, u prosincu 1924. godine, čistili su skladište kada su se ugušili u zaostalim naftnim plinovima. U skladu s običajima tih vremena njihova su tijela bačena u more. Sljedećeg je dana jedan od članova posade prijavio kako je u moru, iza broda, vidio njihova lica. Nekoliko dana poslije isto su izjavili i drugi članovovi posade. Kada su stigli u New Orleans kapetan Keith Tracy prijavio je poslodavcu neobjašnjive pojave. On mu je rekao neka pokuša fotografirati lica u moru. Do kraja sljedećeg putovanja kapetan je neprestano nosio fotoaparat. Lica su se ponovno pojavila, a Tracy je snimio šest fotografija. Nakon razvijanja na jednoj od njih zaista su bila lica poginulih mornara. Negativ i fotografije predani su istražiteljima. Nakon što se na brodu promjenila posada više nitko nije prijavio da je vidio lica u moru.
Neobična legenda prati cestu južno od San Antonia u Texasu. Na križanju ceste i željezničke pruge, barem prema priči, dogodila se strašna prometna nesreća u kojoj je smrtno stradalo nekoliko djece. Na tom se mjestu navodno pojavljuju njihovi duhovi koji uzbrdo preko pruge guraju uništeni automobil. Fotografiju je snimila djevojčica koja je jednom prilikom tuda prolazila s roditeljima.
Ovu je fotografiju 1963. godine snimio velečasni K.F. Lord u crkvi Newby u Sjevernom Yorkshiru u Engleskoj. Fotografija je izazvala brojne polemike upravo zbog svoje jasnoće. Mrtvačko lice i način na koje gleda u objektiv podsjećaju baš na poziranje. Zato je fotografija dugo smatrana krivotvorinom. Ipak su poslije stručnjaci tvrdili da je autentična.

Gospođa Andrews bila je na grobu kćeri Joyce, koja je umrla kad joj je bilo 17 godina. Za vrijeme snimanja nije primjetila ništa neobično, no kad je razvila fotografiju na njoj je bilo vidljivo malo dijete koje sjedi na grobnici. Autentičnost fotografije gospođe Andrews također je dovedena u pitanje, no ona je tvrdila kako u blizini nije bilo nikakve male djece te da dijete na slici nikada prije nije vidjela. Naglasila je kako ne vjeruje da je to duh njezine kćeri.

1982. godine fotograf Chris Brackley snimio je unutrašnjost londonske crkve. Nije mu bilo ni na kraj pameti da će na slici biti još nešto. Nakon razvijanja na jednom od balkona bio je lik nepoznate žene. Brackley je tvrdio kako je u trenutku fotografiranja s njim u crkvi bilo samo još troje ljudi te kako nijedno od njih nije bilo na balkonu.
Prema riječima Brada Steigera u trenutku snimanja ove fotografije u crkvi je bila samo jedna osoba koja nije stajala na mjestu na kojem se na fotografiji vidi čovjek. Kako je osoba na slici sva u crnom, postoje teorije kako se radi o prikazi nekog svećenika.

Svoju baku snimila je 1997. godine Denise Russell. Bila je šokirana kada se na fotografiji godinama nakon razvijanja pojavio i njezin djed.


dnevnik.hr