Autor: Nenad011 Tema: Krugovi u žitu....  (Pročitano 879 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Nenad011

 • mlađi član
 • **
 • poruke: 188
 • 81 date prim. 53
« poslato: 30. jun 2012, 17:49 »
Fenomen tajanstvenih krugova u žitu ne prestaje da uzbuđuje duhove, a broj zainteresovanih eksperata za ovu vrstu paranormalnog stvaranja stalno narasta. Jer, svakog leta se sve ponavlja, s tom razlikom što su krugovi i simboli sada još raznovrsniji i neuporedivo zagonetniji.
Novost je i to što fenomen više nije isključivo britanski. U međuvremenu su otkriveni slični simboli i u žitnim poljima, Irske, Holandije, Španije, Portugala, Italije, Bugarske, SAD, Kanade, Australije, Novog Zelanda, Japana i u Rusiji.
Stručnjaci su pokušali da ovu pojavu simbola na poljima objasne na više načina: po jednima, radi se o elektromagnetskim silama, drugi opet smatraju da su žito napala razna gljivičasta oboljenja (ove gljive izgleda imaju veliki smisao za kreativnost), treći ne isključuju vojne akcije, a ponovljena je i teorija o olujnim vetrovima.
Raspravlja se i o mogućim fizikalnim, botaničkim, meteorološkim, tehnološkim, geološkim ili psihokinetičkim procesima. A možda je u pitanju i više faktora istovremeno.
Jedna grupa eksperata ograničila se isključivo na tumačenje znakova. Da li je u pitanju neka poruka, i ako jeste - onda kakvi su motivi onih koji je šalju? Da li neko hoće da nas upozori na nešto ili da nas, prosto, o nečemu informiše? Ili su u pitanju neki posebni planovi?

Da ti znakovi, možda, nemaju veze sa mračnim prognozama eventualnih klimatskih katastrofa na zemlji? Ili je to nagoveštaj kraja jedne i početka druge epohe u razvoju naše planete? Da nije u pitanju neko nepoznato kosmičko biće?
Stručnjaci su u jednom jedinstveni: u stvaranju simbola nije učestvovala ljudska ruka, niti se pak radi o nekom prirodnom procesu. Jedan od stručnjaka za tajanstvene krugove, Pat Delgado, čvrsto je uveren da je reč o nekoj nepoznatoj energiji, ili pak o nekoj, takođe nedokučivoj, visokorazvijenoj, možda, kosmičkoj inteligenciji. Sam Pat Delgado je u svoje vreme radio kao radarski ekspert pri NASA-i. Kako on kaže: 'Ova inteligencija je spiritualne, a možda i paranormalne prirode.
Ne postoji reč kojom bi se mogla definisati. A sa našim dosadašnjim saznanjima nismo u stanju da zagonetku rešimo'.

PLAVIČASTO SVETLUCANJE

Zanimljivo je da poleglo žito nastavlja da raste i u horizontalnom položaju, da nijedna jedina stabljika nije povređena sa spoljne strane i ne pokazuje da je pojava izazvana nasilnim putem. Botaničari su, međutim, uspeli da vide kako je žito u zagonetnim krugovima donekle promenilo svoju molekularnu strukturu.
Jedan od stručnjaka, Džordž Vingfild, misli da se u tim simbolima krije jedan viši, transcendentalni, metafizički smisao. On je mnoge dane i noći provodio na engleskim žitnim poljima i bio zapanjen pričom jedne žene koja je prilikom svog prvog susreta sa tajanstvenim znakovima primetila kako sa kružnih ivica klasje svetluca plavim svetlom. Vingfild je uočio da se mnogi piktogrami u žitu sastoje od veoma uskih pravih i kružnih linija u koje ne može stati ljudska stopa. Stabljike su krajnje precizno presavijene. Neki simboli su eliptičnog oblika, a pojavile su se i figure u kojima se centar uskovitlane površine nije poklapao sa geometrijskim centrom. Ponegde postoje i jasno uočljivi znaci koji pokazuju pravac kako da se priđe zagonetnim krugovima. Zanimljiva su i razmišljanja o tome koliko je vremena bilo potrebno da se simboli, od kojih neki imaju prečnik od čak 140 metara, ugraviraju u žitna polja. Na osnovu raspoloživih elemenata utvrđeno je da je sve trajalo samo nekoliko sekundi.
Zanimljivo je i to da se broj krugova povećava iz godine u godinu. Uz to, nijedan čovek do sada nije uspeo da vidi kako se stvaraju zagonetni piktogrami, iako je veliki broj ljudi iz južne Engleske provodio dane i noći na žitnim poljima - upravo tamo gde su se figure i pojavljivale. Neki od njih tvrde da su videli kako se stabljike povijaju bez ikakvog šuma, a da pri tom nisu uočili ništa što tu pojavu prouzrokuje.
Izuzetno je zanimljivo, da je primećeno da na mestima gde su prošlog leta viđeni krugovi, ovog puta ništa nije moglo da raste. Ispitano je zemljište, ali nije otkriveno ništa što bi dovelo do neplodnosti. Jedino su retke, zakržljale stabljike pokazale da imaju manje fosfata i nitrata, ali zato sadrže mnogo više hranljivih materija nego što je uobičajeno. Stručnjak Džorž Vingfiled smatra da se radi o nekoj višoj inteligenciji, o nečemu što je živo i što je u neposrednoj vezi sa odsustvom naše kolektivne svesti.  A poruku piktograma treba tražiti u njihovom simboličkom sadržaju. Neki znakovi veoma su nalik prastarim religioznim i mističnim simbolima, recimo onim koji prikazuju Zemlju i Sunce. Jasno je da se simbolika svih tih znakova obraća nesvesnom u nama.
Nije beznačajno što se najveći broj kružnica pojavio u blizini drevnih keltskih svetilišta, kao što je na primer Silneri Hil.

ŽITNI KRUG KRAJA SVETA

Jedan od najmisterioznijih krugova u žitu pojavio se u gore spomenutom Silberi Hilu, blizu Avberija (Viltšajr, Engleska). Nastao je u toku dve noći, 2. i 3. augusta, veličine je fudbalskog igrališta, a svojom strukturom i simbolikom, kako je ustanovljeno, neodoljivo poseća na kalendarske krugove Maja i Asteka.
Ova sličnost, gotovo podudarnost, veoma je uzbudila i zainteresovala ne samo britanske istraživače ovog fenomena, jer, koliko se zna, ovo je prvi žitni krug koji predskazuje neki datum u budućnosti. I to veoma blizak, jer je reč, sasvim precizno, o 21./22. decembru 2012. godine. A prema kalendaru Maja i Asteka, to je tačna datum 'kraja vremena' ili 'kraja sveta'.
U najkraćem. Maje su imale čak 17 različitih kalendara, zasnovanih na kruženju Meseca oko Zemlje (kalendar Tun-Uc), Zemlje oko Sunca (Haab), Venere oko Sunca, Plajada u galaksiji (Tzolkin) ... Ovaj poslednji, od istraživača nazvan i 'sveti' i 'galaktički', pratio je kretanje Plejada za koje su iznašli da se odvija u ciklusima od po 26.000 godina. Kada se završi jedan ciklus, naravno, otpočinje novi. A 2012. se poklapa tačno sa krajem jednog ciklusa.
Međutim, te godine se završava i još jedan njihov kalendar, nazvan 'kružni', koji je nastao iz svojevrsne kombinacije Tzolkin i Haab ciklusa. Po njemu, poslednja, to jest ova naša civilizacija trajaće 13 baktuna, a započela je 13. avgusta 3114. godine pre Hrista i završiće se, kako smo gore spomenuli 21./22. decembra 2012. godine.

ISCELJUJUĆA ENERGIJA

Bilo je pokušaja da se utvrdi kako zagonetni krugovi i ostali simboli u žitu deluju na ljude. Farmeri i radnici na farmama tvrde da ih piktogrami neodoljivo privlače i da se, neretko i bez svoje volje, stalno vraćaju u njih. Drugi pak kažu da su svaki put kad su se našli u krugu osetili neobičnu toplotu koja je snažno zračila iz zemlje. Mnogima je pošlo za rukom da u svojim rukama akumuliraju toliko te nepoznate energije da su je, kasnije, mogli prenositi i na druge. Naročito su žene osetile tu energiju kao veoma lekovitu i posle svake posete krugovima, osećale su veliki elan i snagu. Ali, pojedinci su se žalili da su odjednom osetili umor i glavobolju. Sada mnogi dolaze da stavljaju ruku na samu ivicu kruga ili nekog drugog simbola, jer se veruje da taj dodir leči od ove ili one bolesti. Čak i sam Pat Delgado tvrdi kako tajanstven energija žitnih krugova u poslednje vreme i u njegovom životu igra sve veću ulogu. Sada, kaže, leči ljude samo dodirom ruke. Ovo naročito pomaže kod kostobolje, ekcema, glavobolje i depresije.

PORICATELJI I LAŽOVI

Oni koji su pratili vesti koje su se ticale misterioznih krugova u žitu, možda se i sećaju dvojice penzionera koji su jednom engleskom listu, dakle i štampu celog sveta, izjavili da su oni pravili krugove u žitu. Dobro, zna se da su oni lagali. Ali, saznalo se i nešto još mnogo gore - da su lagali po nalogu, i to ni manje ni više nego po nalogu agenata britanske tajne službe MI5, ekvivalenta ozloglašene američke CIA-e.
Prva indikacija se pojavila kada je Kolin Endrjuz, engleski istraživač krugova u žitu, upitao ovu dvojicu starih penzionera na koji način su napravili tako savršene krugove za koje su tvrdili da su njihova dela. Oni na to pitanje nisu umeli da odgovore. Isto toliko je zbunjujuća činjenica da su od tog trenutka, dvojica penzionera sa izuzetno malim prihodima počeli da putuju po celom svetu da bi što više proširili priču o 'svojoj šali'. Svi su se pitali odakle im novac za tolika putovanja, kad kažu da od lista za koji su dali prvu izjavu nisu dobili nikakav novac? No, svejedno, njih dvojica su stigli sve do Japana, a naročito su putovali po Americi, gde su proglašeni autorima ovih krugova.
Stručnjak Džordž Vingfild pokušao je da otkrije koja je fotografska agencija snimala lažne krugove dvojice penzionera - te fotografije su, kao dokaz da je u pitanju šala, obišle ceo svet. Vingfild je saznao da je list koji ih je prvi objavio, 'Tudej', fotografije dobio od agencije 'MBF Servisi', i to potpuno besplatno - što je u najmanju ruku vrlo čudno. A zatim je, tražeći tu agenciju, otkrio da ona - ne postoji! Tačnije, da ne postoji kao fotografska agencija. Pod tim imenom, naime, u Velikoj Britaniji registrovane su dve agencije za 'naučna istraživanja i razvoj', obe povezane sa tajnim službama! Prva je u Somersetu i radi za englesko Ministarstvo odbrane i za američki projekt zvezdanih ratova.

Samo da podsetimo da su engleski naučnici koji su učestvovali u tom projektu, u okviru firme Markoni, između 1985. i 1993. godine praktično nestali sa lica Zemlje - stradali su u nizu neobjašnjivih nesrećnih slučajeva i čudnih samoubistava). Druga agencija se nalazi u Škotskoj i radi za englesku vladu.
Kada je Vingfild od dvojice penzionera tražio podatke o njihovim vezama sa MBF, nisu hteli da odgovore. Vingfild se onda obratio svom prijatelju koji radi za MI5 i on mu je potvrdio da engleske tajne službe 'koriste privatne agencije koje preko novina šire lažne vesti' i da je to 'uobičajena tehnika kontrainformacija'!

Još jedan poznati istraživač krugova u žitu, koga smo na početku spomenuli, Pat Delgado, naleteo je tokom jednog istraživanja u Kanzasu, 26. septembra 191. na tajne službe, ovoga puta američke. Bio je svedok stalnih dolazaka ljudi obučenih u crno koji su pokušavali da unište veliku formaciju krugova na jednom polju.
Ali, uprkos nespretnim pokušajima raznih tajnih službi, krugovi se i dalje pojavljuju. Desetine novih oblika koji su se pojavili u Velikoj Britaniji, prema matematičaru Roju Djutonu, konstruisane su prema jednom matematičkom modelu koji se ponavlja u svim spiralama. A u Holandiji, prema tamošnjem ufologu Henriju van der oluijmu, za 80 procenata krugova nema racionalnog objašnjenja.
Neko nam i dalje šalje poruke, a ova velika misterija ostaje i dalje nerasvetljena.

Preuzeto sa Conopljanews

http://img471.imageshack.us/img471/4003/agriglif9cd9.jpg
Krugovi u žitu....
http://www.24sata.hr/images/misteriozni-krugovi-u-zitu-su-poruke-izvanzemaljaca-900x600-189091.jpg
Krugovi u žitu....

Van mreže Venera

 • admin
 • *****
 • poruke: 46.090
 • 4813 date prim. 5426
  • Venerin san
« Odgovor #1 poslato: 30. jun 2012, 18:10 »


;rugovi u žitu su vrlo kompleksne i lepe geometrijske slike koje se pojavljuju u različitim poljskim kulturama (pšenica, kukuruz, soja itd) ili na bilo kom terenu na kome ostaju otisci (zemlja, pesak, sneg, led). Interesantno je da slike koje su otisnute na poljskim kulturama uopšte ne oštećeuju biljke i one nastavljaju da rastu do žetve! Asnalize na hiljade uzoraka sa tih mesta pokazuju da su strukture biljaka izmenjene na ćelijskom nivou.

Na jednom drvorezu iz 1678 prikazan je đavo kako pravi krugove u žitu i kroz prošlost su ti krugovi različito nazivani („Vilinjski krugovi“ i sl.). Postoje povremena pominjanja tih krugova od početka dvadestog veka ali se njihov broj naglov uvečava u 80-tim godinama prošlog veka a dobijaju na kompleksnosti od 1990. godine na ovamo. I od tada postaju i sve veći i do nekoliko stotina metara u prečniku.Najveća slika u žitu do sada pojavila se 7. avgusta 2009 u južnoj Holandiji u blizini grada Goes i velika je čak 530 X 450 metara i nazvan je „Ljudski leptir“ link na Ljudski leptir. Jedna od najvećih i najlepših slika u žitu je tkzv. „Milk Hill krugovi u žitu“ koja sadrži 409 krugova i velika jo skoro 300 metara u prečniku (780ft, vidi sliku „409 krugova“)!
Mada ih se najviše pojavljuje u Južnoj Engleskoj ima ih i posvuda u svetu. Recimo, u Južnoj Koreji se juna 2008. godine pojavila divna velika geometrijska slika (vidi sliku „Koreja“).
krugovi u žitu - Koreja

 Što se lokacija tiče najčešće se pojavljuju na mestima koja ljudi od vajkada smatraju svetima. Mada se sva ta mesta sada pažljivo posmatraju tokom letnjih meseci, još niko nije video nastanak tih krugova; pojave se iznenada danju ili noću a da se niti šta vidi niti šta čuje i bez obzira na vremenske prilike. Često se u vreme nastanka tih slika i krugova u blizini pojavljuju neke svetleće lopte energije.

Poslednjih godina, a naročito ove 2009, te su slike sve više vezane za zvezdane konstelacije koje ukazuju na veliku promenu očekivanu u 2012. tj za simbole iz Majanskog kalendara i to nam ukazuje na neko upozorenje da se za promenu spremamo.

Kada vidimo te slike ne možemo a da ne osetimo uzbuđenje, oduševljenje i radost. Mada je um uspeo da dešifruje mnoge od tih slika jer sadrže skrivene metaforične poruke, pravo „čitanja“ da je nam Biće, taj svedok u nama koji sve vidi i sve zna, koje oseti bliskost sa porukom i čije tumačenje je da nam se obraća neka bez granična inteligencija i ljubav. Naše Biće prepoznaje tu vibraciju jer je ono deo te Celine (setimo se metafore talasa i okeana). Postoje i tumačenja da nam te poruke prenose i neidentifikovani leteći objekti (NLO). Mnoga su tumačenja a na svakom od nas je da tražimo i nađemo ono lično koje će se najbolje uklopiti sopstvenu sliku sveta.

Izvor: 2012.rs

Van mreže Leta

 • Počasni član
 • *****
 • poruke: 16.657
 • 3385 date prim. 2486
« Odgovor #2 poslato: 30. jun 2012, 19:47 »

Van mreže Nenad011

 • mlađi član
 • **
 • poruke: 188
 • 81 date prim. 53
« Odgovor #3 poslato: 06. jul 2012, 12:58 »
Tajanstveni krugovi u žitu u Makedoniji

Uz video je naveo i komentar.
 
- Letim još od 2004. godine, leteo sam iznad cele Makedonije. Nikad nisam video nešto slično!!! - naveo je on.
 
Još uvek se ne zna o kakvoj je pojavi reč, ali postoje dva rešenja: Ili se radi od inventivno iskošenoj njivi ili je sve češća pojava NLO-a zahvatila i Makedoniju.
 
Ovo je prva ovakva pojava zabeležena u ovoj zemlji, a na jednom portalu snimak je objavljen uz komentar: Nadamo se da ostavljeni simbol ipak znači: "Dolazimo u miru".
 
Pogledajte video pa sami odlučite.Preuzeto sa 24sata.rs

Van mreže Nenad011

 • mlađi član
 • **
 • poruke: 188
 • 81 date prim. 53
« Odgovor #4 poslato: 06. jul 2012, 13:02 »Van mreže Venera

 • admin
 • *****
 • poruke: 46.090
 • 4813 date prim. 5426
  • Venerin san
« Odgovor #5 poslato: 06. avgust 2013, 09:38 »
http://i.imgur.com/OVACw8u.jpg
Krugovi u žitu....

Van mreže Suton

 • Maratonac
 • *****
 • poruke: 7.499
 • 1048 date prim. 1412
« Odgovor #6 poslato: 07. septembar 2013, 15:06 »
http://i.imgur.com/G1mmSNY.jpg
Krugovi u žitu....

Van mreže Suton

 • Maratonac
 • *****
 • poruke: 7.499
 • 1048 date prim. 1412
« Odgovor #7 poslato: 07. septembar 2013, 15:07 »Van mreže Suton

 • Maratonac
 • *****
 • poruke: 7.499
 • 1048 date prim. 1412
« Odgovor #8 poslato: 07. septembar 2013, 15:07 »Van mreže Suton

 • Maratonac
 • *****
 • poruke: 7.499
 • 1048 date prim. 1412
« Odgovor #9 poslato: 07. septembar 2013, 15:07 »
http://www.joecool.it/Joecool/crop_circles/images/crop205.jpg
Krugovi u žitu....