Autor: Venera Tema: Mali saveti za uređenje enterijera  (Pročitano 6370 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Venera

 • admin
 • *****
 • poruke: 46.090
 • 4813 date prim. 5426
  • Venerin san
« poslato: 09. maj 2012, 17:35 »

Boje....


Kada birate boje za zidove, zavese, tapete, nameštaj, trebalo bi da znate i kako će uticati na ukućane

RAZLIČITE nijanse u domu u velikoj meri utiču na atmosferu, jer mogu da poprave raspoloženje ili probude melahnoliju. Kada birate boje za zidove, zavese, tapete, nameštaj, trebalo bi da znate i kako će uticati na ukućane.

* Crveni tonovi podstiču energiju, ali i agresivnost, zato nije dobro da dominiraju u domu. U manjoj meri imaju pozitivan učinak u dnevnoj i radnoj sobi, a nikako se ne preporučuju u kuhinji jer bude apetit i u spavaćoj sobi jer uzrokuju nesanicu.

 * Žuta boja ima efekat sunca u kući, pozitivno utiče na raspoloženje i budi energiju. Svetli tonovi preporučuju se za sve prostorije, dok tamnije nijanse žute mogu da budu „teške“, a posebno bi ih trebalo izbegavati u radnom prostoru, jer uspavljuju i remete koncentraciju.

* Zelena je hladna boja i u potpunoj suprotnosti sa crvenom. Doprinosi harmoničnom ambijentu, opušta i ublažava stres. Najpozitivnije deluje u dnevnom boravku, trpezariji, radnoj i dečjoj sobi. Maslinasto zelena budi melanholiju i mučninu.

* Plava ima umirujuće dejstvo, jer nosi osvežavajuću energiju mora i neba. Svetli i tamni tonovi plave deluju stimulativno na mozak i ublažavaju nesanicu, pa su idealni za spavaću sobu.

* Ljubičasta uvek doprinosi dobroj atmosferi, efektna je u dnevnom boravku, ali bi je trebalo izbegavati u spavaćoj, dečjoj i radnoj sobi, kuhinji i kupatilu, jer može da uzrokuje uznemirenje.

* Narandžasta je, poput ljubičaste, odlična za dnevni boravak jer podiže energiju, ali negativno deluje u spavaćoj i dečjoj sobi, kao i kuhinji.

 

Izvor: Novosti

Van mreže Venera

 • admin
 • *****
 • poruke: 46.090
 • 4813 date prim. 5426
  • Venerin san
« Odgovor #1 poslato: 09. maj 2012, 17:56 »
7 saveta za uređenje stana 
   
1. Iskoristite prostor u potpunosti


   
a) Ako je visina tavanice veća od standardnih 2,60m možete razmisliti o ugradnji spuštenog plafona koji, pored estetskog, ima i ekonomski efekat uštede u grejanju prostorije. Prostor iznad spuštene tavanice se može iskoristiti za odlaganje ređe korišćenih stvari ili zimske/letnje garderobe.

b) Iskoristite policu ili šank kao lažnu pregradu koja će prostor podeliti na više malih udobnih celina.

c) Na sva zgodna mesta (npr. ispod umivaonika, ili iznad frižidera) postavite ormariće i viseće elemente u koje možete smestiti veliku količinu stvari i time izbeći glomazne plakare i police koje zauzimaju dragoceni prostor. 
   
d) Kuhinjska vrata koja se često otvaraju možete zameniti kliznim ili harmonika-vratima, što će učiniti kuhinju i trpezariju praktično spojenim, čime dobijate veću prostoriju koja može služiti i kao dnevni boravak. 
   
e) Zamenite kadu tuš-kabinom. Time ćete uštedeti na prostoru, ali i energiji, jer se pri tuširanju potroši mnogo manje tople vode.


2. Učinite da prostorija izgleda što prostranija

 
   
a) Ugradite velika ogledala na zidove i vrata velikih plakara.

b) Ako je kuhinja izolovana, učinite je što otvorenijom i prostranijom.

c) Koristite odgovarajuće tonove pri krečenju, kao i odgovarajuci nameštaj koji zauzima malo prostora (npr. barske stolice ili klupice umesto masivnih fotelja i stolica). 
 

3. Tehnike korišćenja svetlosti i bojea) Maksimalno koristite prirodnu svetlost, odn. omogućite da se ona što više prostire kroz sve prostorije Vaše kuće/stana.

b) Umesto pregradnih zidova koristite staklene pregrade sa zamućenim ili teksturiranim staklom, što će omogućiti veće propuštanje svetlosti.

c) Pri krečenju/dekorisanju koristite svetle boje koje će učiniti prostoriju prostranijom. Po potrebi koristite i vizuelne efekte (uzdužne/poprečne šare ili teksturu) da istaknete pojedine dimenzije prostorije. 
 
d) Upoznajte se sa psihološkim efektima koje određeni tonovi izazivaju kod ljudi:
     Ružičasti tonovi izazivaju osećaj topline.
     Žuto Vas čini veselijim.
     Na belom se sva prljavština i neravnine mnogo bolje vide.
     Azurno-plava Vas smiruje.
     Tamne boje Vas čine melanholičnim, itd.


4. Tehnike korišćenja boje 
   
Boja u emulziji (npr. disperzivna ili poludisperzivna) je pogodna za zidove i drvene pregrade, ali je nipošto nemojte koristiti za plastificirane površine plakara ili stolarije. 
 

5. Tehnike korišćenja tapeta   
   
a) Papirni tapet je jeftiniji i dopušta zidovima da dišu (eventualna vlaga se brže suši), ali je istovremeno teži za čišcenje i održavanje. 
   
b) Plastificirani tapet je nešto skuplji, ali se lakše održava - ako se zaprlja, može se obrisati vlažnom krpom.
   
c) Tapet sa dodatkom metalizirane boje treba izbegavati, jer pod određenim uslovima može da počne da rđa. 
   
d) Pri kupovini tapeta treba obratiti pažnju na nivo otpornosti prema vlazi i vatri. 


6. Tehnike korišćenja nameštaja i ornamenataa) Kupovinom jeftinih ornamenata i ukrasa često možete učiniti svoj dom prijatnijim i zanimljivijim.

b) Korišćenjem nameštaja koji se sklapa i rasklapa (npr. krevet na rasklapanje ili kuhinjska radna površina koja se izvlači poput fioke) se ostvaruju znatne uštede prostora.


7. Ostale stvari koje treba imati na umu 
   
a) Ako imate malu decu, izbegavajte kupovinu nameštaja sa oštrim ivicama i šiljcima, kao i lako lomljivih komada. 
   
b) Ako u porodici imate starije osobe, izbegavajte podne obloge koje su klizave (pločice, nepokriven lakirani parket itd). 
 
c) Izbegavajte kupovinu nameštaja koji je izrađen od lako zapaljivog materijala (sirova trska, bambus, zapaljive plastike itd).

Izvor: svezakucu.rs
 

Van mreže Leta

 • Počasni član
 • *****
 • poruke: 16.657
 • 3385 date prim. 2486
« Odgovor #2 poslato: 12. jul 2012, 17:44 »


Bojenje zidova u dečijoj sobi, osim sto predstavlja higijenski čin, pruži će veoma podsticajan i prijatan ambijent za celu porodicu. Velika je prednost ako dete zavoli svoju sobu i smatra je dovoljno privlačnom da u njoj provodi veći deo vremena. Sobe za decu treba osmisliti tako da ispuni tri osnovne funkcije, da dete može da se igra i druži, da uči i spava. Ukoliko ste u prilici da unapred planirate raspored prostorija u kući, znajte da blizina roditeljske sobe noću pruža osećaj sigurnosti detetu.
Postoji veliki dijapazon savremenih načina sa kojima možemo da se igramo prilikom uređenja dečije sobe. Materijali koji se apliciraju na zidove, moraju da budu ne toksični. Vazno je i da se lako održavaju, da su glatki, a ne reljefni, kako ne bi skupljali prašinu.

Ono sto uradimo sa zidovima, oslikava našu ideju. Cela dečija soba može da se izmeni bojenjem zidova, lepljenjem bordura, foto tapeta, slikanjem murala ili naglašavanjem pojedinih elemenata u prostoru kontrastnim bojama.
Najprikladnije boje za dečije sobe su akrilne boje. One su vodoperive, a samim tim i lake za održavanje, a nisu toksične. Na njima teze izbijaju fleke, teže požute. Mogu da budu u mat ili  polusjajnoj varijanti. Značajno su kvalitetnije od obične poludisperzije, a nisu mnogo skuplje. Toniraju se kompjuterski, tako da lako može da se dobije željena nijansa boje.

Akrilne boje se nanose u dva, tri tanka sloja na prethodno pripremljenu površinu. Od niza molerskih tehnika, neke specijalne molerske tehnike mogu da budu interesantne, kao DUNE, koja daje fini damast svilenkast izgled, sa diskretnim odsjajima. Interesantna je AFRICA tehnika, koja daje kristalni metalik efekat. Reč je o veoma kvalitetnoj obradi zidova, ali ove tehnike su skupe za dečije sobe, pa ostaje na Vama da se odlučite.

Šteta bi bilo ostaviti zidove u dečijoj sobi savršeno belim, jer mogu da deluju sterilno i hladno. Opet, ne treba preterivati, jer dete treba da spava u toj prostoriji. Uglavnom se kombinuju dve svetle, pastelne boje.

Osnovno što treba da se zna jeste da će hladne boje, kao sto su plava, zelena i ljubičasta učiniti da soba deluje veće, dok će tople boje kao sto su narandžasta, žuta i crvena stvoriti prijatniju atmosferu i smanjiti prostoriju. U dečijim sobama poželjno je i postaviti tapete jer one pre svih mogu dati živost dečijoj sobi.
Ako su zidovi neutralni, dekoracija i nameštaj vise dolaze do izražaja. Ukoliko postoji višebojna paleta, nameštaj treba da bude jednostavan, svetao, jasnih linija.

Jedan zid može da se oboji, npr. u boji zelene trave, a da se na drugom pojave narandžasto-zelene pruge. One mogu da budu široke desetak santimetara ili nasumične širine. Mogu da se postave do jedne trećine visine zida, na celoj visini ili da budu prekinute bordurom. Takodje, mogu da se pojave tačkice različitih veličina, ali samo u sobi kod devojčica. Lepo izgledaju i krugovi, kvadrati i druge šare. Za dečije sobe najjednostavnije rešenje jeste definisati jednu ili dve boje, a igrati se stikerima ili samolepljivim bordurama.

Plafoni se skoro uvek boje u belo, zato sto se nalaze u senci. Lepo je da se postavi poneka zvezdica koja svetli u mraku.

Boja i završna obrada zidova dečije sobe treba da naglase odabranu temu, u odnosu na to da li je reč o džungli, farmi, okeanu ili vilinskoj kuci.

Sobe za decu se osmišljavaju sa puno ljubavi za Vaše dete. Treba da bude vesela i jedinstvena, ali da odražava karakter roditelja.

Izvor -molerski radovi

Van mreže Venera

 • admin
 • *****
 • poruke: 46.090
 • 4813 date prim. 5426
  • Venerin san
« Odgovor #3 poslato: 24. januar 2013, 09:15 »
Efektni detalji koji će vaš dom učiniti neodoljivim
arh.Milena Obradović, www.milena-design.com

Enterijeri su uglavnom prilagođeni vašim potrebama i željama sa bojama koje ste brižljivo birali, ali ipak nije naodmet da uradite poneku sitnicu i izmenu, da biste se osećali malo ugodnije i toplije. Jedno od rešenja je svakako uvođenje jarkih boja u vaš prostor i efektnih detalja. Doprineće boljoj atmosferi i lepšem ugođaju. Sve popularnija plastika može učiniti čudo u vašem domu. Detalji poput stočića i stolica su veoma IN i po popularnim cenama.NARANDŽATE STOLICE
Narandžasta je odlična za pravljenje kontrasta i atmosfere u vašem ambijentu. Pripada toplim bojama koje bude osećaj ušuškanosti i topline. Obnovite trpezariju sa novim baštenskim stolicama, zašto da ne? Pristupačne su po cenama, mogu se koristiti i u zatvorenim prostorima, dobre su za održavanje, a naći ćete ih u fantastičnim bojama. Idealno rešenje za osveženje vaše trpezarije! Odlično se uklapaju uz staklene stolove, ali i one u crnoj i beloj boji.ZANIMLJIVI STOČIĆI
Umesto klasičnog klub stola opredelite se za zanimljive moderne stočiće od plastike. Možete ih kombinovati u raznim bojama, i po potrebi napraviti od više komada veći sto za goste, ili postaviti ih pojedinačno, pored sofe ili fotelje. Veoma praktično rešenje.BOJE I DRAPERIJE
Poigrajte se sa bojom draperija, zavesa i mebl štofa. Ne mora uvek sve da bude ustaljeno i po šablonu. U predstojećim danima, ovakav ambijent će vam pružiti toplo utočište.UŠUŠKANI DETALJI
Da biste na najjednostavniji način ušuškali svoje kupatilo, kupite peškire u boji. Tople boje narandžaste i oker žute su odlične za razbijanje beline i sterilnosti kupatila. Zidovi i nameštaj u pastelnim nijansama najbolje će izgledati ukrašeni zavesama i jastučićima zelene i lila boje. Koristite kontraste za dobar ugođaj.

Izvor: blic.zena.rs

Van mreže Venera

 • admin
 • *****
 • poruke: 46.090
 • 4813 date prim. 5426
  • Venerin san
« Odgovor #4 poslato: 08. april 2013, 11:51 »
Brzo, lako i jeftino osvežite svoj životni prostor

http://i.imgur.com/YoKVUBV.jpg
Mali saveti za uređenje enterijeraAko ste prezaposleni i upravo ste potrosili veći deo uštedjevine na letovanje, a kuća ili prostorija u kojoj provodite veći deo dana izgleda staro i monotono , dosadilo vam je da vam prijateljice komentarisu jedne te iste detalje evo nekoliko tipova za vas.


Ako nemate sredstava i vremena da okrecite ceo stan ucinite to sa jednim zidom, odaberite neki unutrašnji na kome nema veliki otvora tj. vrata i prozora.Ostale dekorisite uzdužnim ili poprečnim šarama. Jednostavno zalepite odgovarajuću traku u uglu a prazan prostor popunite bojom. Ako želite da postignete efekat teksture za to vam može poslužiti sunđer koji ćete utopiti u boju i lagano i ujednačeno pritiskati po zidu.Boje uskladite sa bojom namestaja, ako imate teget nameštaj odaberite žutu, ako je u braon tonvima izaberite narandzastu ili boju kajsije, ako je beo odaberite svetlo plavu, svetlo zelenu ili ako ste slobodnijeg duha jarko crvenu. Pored ovog zida stavite lagani komad nameštaja koji već imate u stanu, a na koji možete staviti vaze sa cvecem i ukrasne predmete.

Na zid okačite sliku nekog lepog pejzaža ili u dijagonali sitnije porodične fotografije.Pored zida će izuzetno lepo izgledati i veća saksija sa lisnatom biljkom. Da bi ste postigli potpuni efekat kupite nove zavese u istoj boji, neka budu jednobojne, lagane i bez detalja. Jastučiće koje već imate presvucite materijalom u kontrastnoj boji ili ih kupite i rasporedite po lezajevima i foteljama. Vaš dom će zasijati novim sjajem u tmurnim zimskim danima koji dolaze.

Izvor: svezazene.com

Van mreže Venera

 • admin
 • *****
 • poruke: 46.090
 • 4813 date prim. 5426
  • Venerin san
« Odgovor #5 poslato: 07. maj 2013, 11:14 »
Plastično i drečavo, prolećno i veselo

Plastika se vraća u kuće na velika vrata, i to u drečavim bojama. Od nje se prave sitnice, ali i lepi komadi nameštaja.

http://i.imgur.com/FA5oDgi.jpg
Mali saveti za uređenje enterijera


KUHINJA U BOJAMA SUNCA
Najveća prednost plastike je što se lako oblikuje, pa se od nje mogu napraviti i najzahtevnije forme. Kuhinjske stolice izrađene od livene plastike su izdržljive, udobne i lagane. Zato ne čudi što su plastični trpezarijski setovi postali hit, a kako se proizvode u širokoj paleti pastelnih boja, ne morate da menjate sav kuhinjski nameštaj. Izaberite pravu nijansu i uklopite ih u postojeći prostor.


nekada smo ih nosili samo na izlete, a danas ih rado koristimo u kuhinji

Ovakve stolice se lepo slažu uz staklo i inoks, a ne treba zanemariti ni to što se lako održavaju. Dovoljno je da ih prebrišete vlažnom krpom i zablistaće.


Ovakve ili slične stolice mogu se naći po ceni od 6.000 din pa naviše
 
DNEVNA SOBA OČAS KAO NOVA
Zbog brojnih prednosti plastike kao materijala, sve više proizvođača joj poklanja poverenje, pa se od nje izrađuju nameštaj i najrazličitiji dekorativni predmeti. Ona može da bude jeftina, ali i prilično skupa, pa se s pravom kaže da svako može pronaći komad prema dubini džepa. Ako volite promene, nema potrebe da trošite veliki novac. Biće dovoljno da za nov, moderan ambijent u dnevnoj sobi kupite nekoliko detalja poput svećnjaka, korpe za novine ili zidnog sata. Za trajnije rešenje odaberite atraktivnu stolicu i stočić od skupe plastike, koja će sobi dati moderan pečat.


Nijansu kompleta uskladite s bojom peškira
 
KUPATILO SVIMA MILO
Elementi od plastičnih materijala najviše se koriste za opremanje kupatila. Dizajneri predviđaju da će nameštaj za kupatila od oplemenjene plastike obeležiti naredne sezone. Na tržištu su se već pojavile neobične kade i lavaboi od ovog materijala. Renoviranje kupatila uvek je skupo, pa se možemo dosta načekati dok na red stigne zamena kade… U međuvremenu se počastite nekim od bezbroj detalja i upotrebnih predmeta. Uz drečave posude za sapun, cvetne kukice za peškire ili korpu za veš, proleće će uleteti i u ovu prostoriju.

Izvor: zena.blic.rs

Van mreže Venera

 • admin
 • *****
 • poruke: 46.090
 • 4813 date prim. 5426
  • Venerin san
« Odgovor #6 poslato: 04. septembar 2013, 15:34 »
Sitne intervencije za savršen enterijer

Manje intervencije mogu da promene vaš životni ambijent nabolje. Evo nekoliko predloga:

http://i.imgur.com/rCNtDR7.jpg
Mali saveti za uređenje enterijera


ZAVODLJIVO

Novi izgled spavaće sobe dobićete uz par trikova. Upotreba dekorativnih jastuka je oprobani metod, ali ih koristite sa različitim šarama. Uz crno-bele kombinacije na lampama odlično se uklapaju bordo tonovi na zidu.

http://i.imgur.com/Cx1jYXb.jpg
Mali saveti za uređenje enterijera


BRZA PROMENA

Brzu promenu u kupatilu možete postići i lepljenjem zidnih nalepnica i stikera. Izaberite svoju šaru i postavite ih na neko upečatljivo mesto. Vaše kupatilo će dobiti potpuno novi izgled.

http://i.imgur.com/lJ90ppb.jpg
Mali saveti za uređenje enterijera


KORISTITE ISTU NIJANSU

Izaberite draperije u boji jednog zida sobe. Sa ovim ne možete nikada pogrešiti. Draperije i zavese pri dnu vežite i napravite lep estetski detalj.

http://i.imgur.com/HLz5Jpw.jpg
Mali saveti za uređenje enterijera


JEDNOSTAVNO

U prazne drvene ramove postavite papire u boji. Za brzo dekorisanje zida, uz par jastuka istog tona, imaćete simpatično rešenje. Bićete sasvim originalni sa osmišljenim kutkom u sobi.

http://i.imgur.com/6Jz9iqX.jpg
Mali saveti za uređenje enterijera


DEKORACIJA

Dekoracija sa voćem i cvećem je uvek aktelna, a dosta doprinosi promeni ambijenta. Ovo se naročito odnosi na prostore sa belom i sivom bojom, gde se jaki akcenti žute i pink nijanse veoma lepo ističu.

http://i.imgur.com/XdsV5KY.jpg
Mali saveti za uređenje enterijera


NOVI NOĆNI ORMARIĆ

Postavite pletene korpe u noćni ormarić. Uparite cvetnu posteljinu sa postavom u korpi i dobićete lepršavost u spavaćoj sobi.

http://i.imgur.com/xlAqPur.jpg
Mali saveti za uređenje enterijera


SAVET PLUS

Tanjiri u boji će odlično izgledati u kuhinji sa mirnim tonovima. Postavite ih kao detalj.

zena.blic.rs

Van mreže Venera

 • admin
 • *****
 • poruke: 46.090
 • 4813 date prim. 5426
  • Venerin san
« Odgovor #7 poslato: 24. decembar 2013, 08:06 »
Ukrasite prozor za praznike pomoću običnog sapuna      
      
Kako oslikati staklo, tačnije prozore, a da se to kasnije može brzo i jednostavno ukloniti? Odgovor leži u običnom sapunu.

http://www.b92.net/news/pics/2013/12/20/28556199552b41c6caaef9392125253_orig.JPG
Mali saveti za uređenje enterijera
 

Ako želite da ukrasite prozore svog doma ne morate kupovati skupe boje i veštački sneg već se rešenje krije u vašem kupatilu.

- Uzmite obični kremasti sapun i uz pomoć oštrog kuhinjskog noža ga malo zašiljite dok ne dobijete oblik poput pastele i krenite sa crtanjem.

- Oni koji imaju smisla za crtanje neka crtaju odmah a oni kojima crtanje slabije ide, neka s druge strane prozora zalepe neki uzorak koji će samo precrtati na unutarašnju stranu.

b92.net

Van mreže Venera

 • admin
 • *****
 • poruke: 46.090
 • 4813 date prim. 5426
  • Venerin san
« Odgovor #8 poslato: 02. april 2014, 09:35 »
Dizajnerske tajne za lepši enterijer

Kako da bolje opremite stan

http://i.imgur.com/h9HdKOb.jpg
Mali saveti za uređenje enterijera


Ukoliko želite da sami budete svoj majstor i da kreirate sređivanje kućice po svom ukusu i nahođenju, ipak nemojte zaobići ni mišljenje stručnjaka. Evo nekih tajni o uređenju kuće, koje za vas otkrivaju dizajneri.

Nameštaj

Dizajnerka Betsy Burnham kaže da se nameštaj nikada ne sme stavljati direktno na zid. Odmaknete li recimo sedeću garnituru za koji santimetar, ostavljate prostor za protok vazduha i prijatniju atmosferu u prostoriji.

Pravila treba kršiti

Billy Bladwin za Freshome savetuje da kod uređenja prostora svaki dizajner krši mnoga pravila u procesu osmišljavanja. Na kraju krajeva, veli ovaj dizajner, važnije je da li taj prostor odražava ličnost vlasnika ili porodice koja u njemu živi. Ai valja voditi računa ipak o praktičnosti uređenja prostora.

Boje

Dizajnerka Christina Murphy kaže da bi trebalo biti hrabriji u izboru boja, ne robovati klišeu. Ako nećete da živite u sobi sa jarko crvenim zidovima, možete da obratite pažnju na šarene detalje, kao što su lampe, stolnjaci, ramovi za slike.

Plafon

Albert Hadley smatra da je plafon najzapušteniji deo prostorije. Plafon u boji ili sa slikama, poput onih kada su se ranije farbali zidovi sa valjkom koji je stvarao divne sličice po zidu. Biće to iznenađenje za sve ukućane i goste.
 
Staro i novo

Istvan Francer je za mešanje starog i novog. Ne morate odmah u radnju da kupujete, izložite recimo fotografije svojih baka i deka, roditelja, svog grada. Takvi detalji čine prostor pravim domaćim ognjištem.

Tapete

Lindsay Coral Harper obožava da lepi tapete na sve strane, na ormane, plafon, u mala udubljenja, na vrata. Sve zavisi šta volite i koliko smete.

Udobnost

Marko Hampton prednost daje udobnosti. Bez obzira koji stil uređenja više volite važno je da vaša kućica bude udobna.

Rasveta


Oscar de la Renta kao jedan od najvažnijih detalja ističe dobru rasvetu u svako doba dana. Prirodno svetlo najbolji je izbor ali treba vam i veštačka rasveta. Pažljivo razmotrite svaki sobu po danu, beležite kakvo prirodno svetlo ima i koliko je treba osvetili uveče. Onda birajte lampe i lampice, sijalice, plafonjere i sl.

Detalji

Stigosmo i do onih najstinijih sitnica, upravo onih koje stanu daju posebnost i draž. Za Austina Warnera detalji su završni su čin svake priče o uređenju prostora. Takvim dodacima dajete sopstveni pečat i pričate svoju životnu priču. Detalji, hm, pa to su školjkice koje ste izronilil na moru, čestitke koju vam deca svojeručno prave svakog Božića, vaša prva cipelica u kojoj ste prohodali ili baletska papučica kada ste mislili da ćete biti Isidora Dankan.

dominomagazin.com

Van mreže Estela

 • Maratonac
 • *****
 • poruke: 5.569
 • 457 date prim. 687
« Odgovor #9 poslato: 11. jun 2014, 15:34 »
Komode,police...

Komoda je izrađena od univera u visokom sjaju i sa ostatakom nameštaja i podom prostorije stvara adekvatan kontrast u odnosu na zidove. Upotrebom kliznih vrata ispunjenih staklom u boji zidova stvara se jasna veza sa ostatkom prostora a, istovremeno, komoda dobija na funkcionalnosti .

http://i.imgur.com/HUJ3ze9.jpg
Mali saveti za uređenje enterijera


Korišćenjem tamnog univera za izradu pregradnog zida pravi se željeni kontrast i razdvajaju se prostorije. Donji deo pregrade napravljen je u vidu komode sa kliznim vratima ispunjenim satiniranim staklom, a gornji deo je zamišljen kao biblioteka sa nepravilno raspoređenim policama da bi se omogućila prozračnost i izbeglo smanjenje prostora.