Autor: Tito Pulo Tema: Dixie Dregs  (Pročitano 263 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Tito Pulo

  • Zvezda
  • *****
  • poruke: 1.922
  • 0 date prim. 6
« poslato: 08. april 2011, 11:41 »
Dixie Dregs je jazz fusion i instrumentalni rok sastav nastao sedamdesetih godina prošlog veka. Njihova muzika je pretežno instrumentalnog karaktera i u njoj se kombinuju džez, južnjački rok, bluegrass (podžanr kantri muzike) i klasične forme muzike često na jedinstven, virtuozni način. Bend je formiran 1970. u mestu Augusta, državi Džordžija, u SAD-u. Nastao je iz benda Dixie Grit koji su formirali Stiv Mors i Endi Vest.


http://img863.imageshack.us/img863/2269/dixiedregscustom.jpg
Dixie Dregs



Sadašnja postava:

Stiv Mors - gitara
Rod Morgenštajn - bubnjevi
Džeri Gudman - violina
Dejv LaRu - bas gitara



http://img62.imageshack.us/img62/6029/dixiedregs2custom.jpg
Dixie Dregs



Bivši članovi benda:

Žilbert Frejer - bubnjevi
Alen Sloun - violina
Frenk Džozefs - klavijature
Stiv Davidovski - klavijature
Mark Periš - klavijature
Džordan Rudes - klavijature
Mark O'Konor - violina
Endi Vest - bas gitara
T. Levic - klavijatrure



http://img812.imageshack.us/img812/3773/dixiedregsthe3custom.jpg
Dixie Dregs



Diskografija:

* The Great Spectacular (1976 - released on CD April 1997)
* Free Fall (1977)
* What If (1978)
* Night of the Living Dregs (1979)
* Dregs of the Earth (1980)
* Unsung Heroes (1981)
* Industry Standard (1982)
* Off the Record (1988)
* Divided We Stand: The Best of the Dregs (compilation, 1989)
* Bring 'Em Back Alive (1992)
* Full Circle (1994)
* King Biscuit Flower Hour Presents (1997)
* California Screamin' (2000)
* 20th Century Masters: The Best Of The Dixie Dregs (2002)
* Sects, Dregs and Rock 'n' Roll (2002)
* From The Front Row... Live! (2003)




Izvor: Wikipedia

Van mreže Tito Pulo

  • Zvezda
  • *****
  • poruke: 1.922
  • 0 date prim. 6
« Odgovor #1 poslato: 08. april 2011, 11:46 »

Van mreže Tito Pulo

  • Zvezda
  • *****
  • poruke: 1.922
  • 0 date prim. 6
« Odgovor #2 poslato: 08. april 2011, 11:46 »

Van mreže Dijana:)

  • moderator
  • *****
  • poruke: 19.936
  • 3442 date prim. 2313
    • http://loneliness.blogger.ba/
« Odgovor #3 poslato: 20. oktobar 2011, 09:43 »

Van mreže Dijana:)

  • moderator
  • *****
  • poruke: 19.936
  • 3442 date prim. 2313
    • http://loneliness.blogger.ba/
« Odgovor #4 poslato: 20. oktobar 2011, 09:44 »

Van mreže Dijana:)

  • moderator
  • *****
  • poruke: 19.936
  • 3442 date prim. 2313
    • http://loneliness.blogger.ba/
« Odgovor #5 poslato: 20. oktobar 2011, 09:45 »

Van mreže Dijana:)

  • moderator
  • *****
  • poruke: 19.936
  • 3442 date prim. 2313
    • http://loneliness.blogger.ba/
« Odgovor #6 poslato: 21. februar 2012, 19:37 »

Van mreže Dijana:)

  • moderator
  • *****
  • poruke: 19.936
  • 3442 date prim. 2313
    • http://loneliness.blogger.ba/
« Odgovor #7 poslato: 21. februar 2012, 19:38 »

Van mreže Dijana:)

  • moderator
  • *****
  • poruke: 19.936
  • 3442 date prim. 2313
    • http://loneliness.blogger.ba/
« Odgovor #8 poslato: 21. februar 2012, 19:39 »

Van mreže Dijana:)

  • moderator
  • *****
  • poruke: 19.936
  • 3442 date prim. 2313
    • http://loneliness.blogger.ba/
« Odgovor #9 poslato: 21. februar 2012, 19:40 »