Autor: pet boy Tema: Egipatske piramide  (Pročitano 1242 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže pet boy

 • Master
 • *****
 • poruke: 4.390
 • 0 date prim. 2
« poslato: 08. mart 2011, 00:39 »
Egipatske piramide

 

Sedmo čudo svijeta je još uvijek najtajanstvenija građevina koja je ikad sagrađena.

Smatra se najspektakularnijim dostignućem te civilizacije. Također, piramide su i jedino svjetsko čudo koje je ostalo očuvano te još uvijek dostupno turistima. Čini se da je poznata arapska poslovica istinita: “Vrijeme prkosi svemu, ali piramide prkose vremenu”.

Poznato je da ih je gradilo više od 100 000 ljudi, a služile su kao grobnice faraona. U to vrijeme smatrale su se granicom između živih i mrtvih.Mrtva tijela faraona su se balzamirala, te zatim polagala u posebno urađenu piramidu u koju su spremali i zlato, namještaj, kipove... koji su im trebali poslužiti u zagrobnom životu.
Smatralo se da se nakon smrti ponovno sjedinjuju sa bogom sunca, ocem Raom.
Prve poznatije piramide sagrađene su čak 3000 godina prije Krista na Bliskom i Dalekom istoku. Svaka piramida imala je svoje ime, većinom je to bilo po imenu faraona koji ju je dao graditi, a ponekad imena koja su bila u vezi sa sjajem sunca.

Najveće i najpoznatije su one koje su gradili faraoni Keops, Kefren i Mikerin. Upravo ove piramide su sagrađene između 2575. i 2465. godine pr.Kr. Samo Keopsova visoka je čak 146,6 metara, a izgrađena je od oko 7 milijuna tona kamena. Zauzima površinu čak veću od 5 ha. Zbog svih ovih podataka nije ni čudno što je još poznata i pod imenom Velika piramida. Podaci o njenoj gradnji sačuvani su u Herodotovoj Povijesti. Za njenu izgradnju trebalo je 20 godina, izgrađena je od izglačanih kamenova koji su morali biti potpuno jednaki. Sama je piramida izgrađena poput stepeništa, stoga je najprije bio dovršen vrh piramide, a zatim ostale stube.

Keposov sin Kefren sagradio je nešto manju, od 143,5m, dok je Mikerinova piramida, treća najpoznatija u nizu Piramida kraljica visoka 65metara.

Sve su građene tako da ni jedna ne stvara sjenu drugoj. Za gradnju ovih piramida bili su potrebni brojni matematički proračuni te pomno astronomsko opažanje jer je svaka od stranica točno usklađena sa stranama svijeta.

Turisti mogu obići sve ove piramide, no, zasad, službeno imaju ulazak samo u Mikerinovu piramidu.
Sada u ovim piramidama nema ništa, jer su sve ove grobnice opljačkane zbog velike količine zlata koje je se ostavljalo uz faraona za njegov zagrobni život.

Van mreže pet boy

 • Master
 • *****
 • poruke: 4.390
 • 0 date prim. 2
« Odgovor #1 poslato: 08. mart 2011, 03:39 »
Ni najveći ljudski umovi kroz dva milenijuma, ni najsavremenija tehnika i tehnologija nemaju odgovor na postavljena pitanja o starosti i “autorima ” piramida. Ali sve je više i naučnih dokaza i argumenata, da ih nije podigla ljudska ruka za šta se nudi stotine argumentovanih odgovora, o kojima ćemo dalje nešto više za pristalice teorije milenijumske vanzemaljske prisutnosti na našoj planeti….

Da bi se izgradio kompleks postojećih piramida sa preciznošću koja je postignuta, bilo je potrebno imati ogromni poravnati kameni plato kao prostor za gradilište. S jednog kraja "gradilista" na drugi kraj, unutar skoro tri kvadratna kilometra, razlika u nivou je manja od dva centimetra! Radi se dakle o laserskoj preciznosti i to je već samo za sebe ogroman gradjevinski poduhvat, a kamoli izgradnja piramida. Temelji Velike piramide imaju još preciznije mere: na preko pet hektara osnove , razlika u nivou u dijagonali je manja od jednog centimetra ! Ovo perfektno niveliranje,daleko premašuje zahteve i mogućnosti današnjeg majstora-


Zaključak koji se nameće je da su milioni blokovi za piramide obradjeni na nekom drugom mestu nama nepoznatom tehnologijom a potom jednostavno “slagani” u piramidu neverovatnom preciznošću.
Spomenimo i zanimljive teorije koje govore da su biblijske poplave bile pre dvanaestak hiljada godina, a da je egipatska faraonska dinastija bila osnovana osam hiljada godina docnije posle potopa. Ovo dokazuje da su objekti na Gizinom platou podignuti pre najmanje dvanaest hiljada godina u vreme Velikog potopa i spomenimo i to , nestanka Atlantide.Van mreže pet boy

 • Master
 • *****
 • poruke: 4.390
 • 0 date prim. 2
« Odgovor #2 poslato: 08. mart 2011, 03:41 »
Za one kojima nije dosta misterija i pitanja bez odgovora dodajmo i sledeće : stranice Velike piramide su u savršenoj liniji sa stranama sveta, šta više preciznost je zapanjujuća čak 99,99% sa odstupanjem od 0,01%. Istovremeno Velika piramida je i ogromni sunčev kalendar. Dok je sunčeva senka na severnoj strani, sunčeva svetlost se odbija na južnoj strani precizno označavajući godišnje dane solsticija i ekvinocija.

Osnovne dimenzije Piramide u sebi sadrže mere zemljine veličine i oblika. Piramida je u pravilnom odnosu sa hemisferom; geografska širina 30 stepeni na sever i dužina 31 stepen na istok su posebna tačka planete, jer upravo na tom mestu svojom dužinom i širinom preklapaju najviše tla, a najmanje mora.

Konačno jedno od neverovatnih otkrića je da su strane piramide u odnosu broja „Pi“ što znači da su graditelji piramide znali geometrijske proporcije Pi (3,1415...), Fi (1,618) i "Pitagorinu teoremu o trouglu" i to nekoliko hiljada godina pre samog Pitagore - "oca geometrije".


Nepoznati graditelji su radeći piramidu, pokazali da su bili svesni Zemljinog sferičnog oblika , odnosno odstupanje od perfektne lopte. Osnove piramide su samo nekoliko centimetara duže od 230 metara, čime je pokrivena zaravnjenost Zemlje na polovima.

Nedavno su postale potpuno smešne tvrdnje, da su otvori sa dve strane piramide "ventilacioni otvori", kada su naučnici sa minijaturnim elektronskim robotom koji je nosio kameru i prošao uski kanal dužine od od 65 metara od "Kraljeve komore" i potvrdio da otvor gleda direktno u sazvezdja „Zeta Orionis“ i „Alfa Drakonis“.

Iz Kraljičine komore otvor je uperen prema zvezdama “Sirijus“ i „Orion“. Očito je da su graditelji želeli da njihovi potomci imaju pogleda ka planetama, sa kojih su došli posetioci koji su ostavili traga u razvoju naše civilizacije.


Van mreže pet boy

 • Master
 • *****
 • poruke: 4.390
 • 0 date prim. 2
« Odgovor #3 poslato: 09. mart 2011, 15:43 »
SFINGA

Da li ste se ikad zapitali sta znaci Sfinga?

Sastoji se od:
ljudske glave-znak Vodolije
poprsja bika-znak Bika
orlovih krila-znak Skorpije
zadnjeg dijela-znak Lava

Sfinga sadrzi u sebi prirodni i astroloski princip, cetiri kljucna znaka zodijaka, od kojih svaki predstavlja jednu cetvrtinu zivota, jedno godisnje doba i drustveno uredjenje (cetiri elementa:vazduh, voda, vatra i zemlja). Bik simbolizuje proljece, djetinjstvo, prvobitno doba i drustveno uredjenje, zadovoljavanje primarnih bioloskih instinkata. Lav predstavlja leto, mladost, sjaj i bljesak carstva i kraljevina. Krila orla sadrze u sebi znak Skorpije, jesen, zrelost, rat, umiranje. Lik orla nalazi se na zastavama i grbovima nekih drzava. Covjekova glava simbolizuje starost, zimu.

Velika Sfinga, kasnije statua boga Harmakhisa, jos krije istinu o sebi. Pretpostavlja se da je trebala cuvati piramide-grobnice faraona. To saznajemo iz plocice koja je dio monumenta, podignutog 1400 godina p.n.e, s namjerom da ocuva zemlju i mrtve.Posve je sigurno da Sfingu ne treba nicim uvrediti, niti ostetiti-time bi se izazvalo prokletstvo koje ona cuva. Napoleonova vojska bombardovala je Sfingu iz topova i ostetila joj lik. Odmah su se pocele dogadjati nesrece, koje su zauvijek pokopale Napoleonov san o velikom carstvu i slavi-preko Egipta, Napoleon I htio je doci do daleke Indije, putem do nje osvojiti sve zemlje i stvoriti od njih veliko carstvo. Uz pomoc plemena ubica s obliznje planine, Napoleon je sa svojom vojskom masakrirao stanovnistvo. Pod ucinkom droge, oni su sijali uzas koji je prenerazio cak i Napoleonu prijateljske zemlje- tako pise Pjer Karpi u svojoj knjizi "O dinastiji Napoleona".

Sfinga se osvetila.
Napoleon I umro je sam, bolestan, u izgnanstvu u stranoj zemlji. Napoleon II i Napoleon III rodili su se tesko bolesni i nikakvi lijekovi ih nisu spasili. Umrli su u progonstvu, u tudjoj zemlji, u teskim uslovima, bez ljubavi. Ista sudbina snasla je i Napoleona IV-on je , doduse, ozdravio od svete vode iz Lurda, koju je njegovoj majci donijela jedna dvorska dama, ali je umro sam u progonstvu, u inostranstvu.

Prokletstvo Sfinge prestalo je s poslednjim izdankom loze Napoleona.


Van mreže Ana

 • Zvezda
 • *****
 • poruke: 1.149
 • 0 date prim. 6
« Odgovor #4 poslato: 17. mart 2011, 13:50 »
TAJANSTVENA DREVNA TEHNOLOGIJA    Uzimajući u obzir sve pretpostavke, još uvek se ne nudi odgovor šta su bile piramide, kako su radila i zašto su uopšte sagrađene.

    Piramide su plod vrlo napredne tehnologije, te je preciznost građevinskih radova tolika da se s njom ni današnja tehnologija ne može nositi. Kamenje je rezano i obrađeno sa srednjom preciznošću od 0,25mm, a pogreška od ravne linije duž čitavog silaznog hodnika koji vodi do podzemne odaje iznosi svega 6mm, što je daleko bolje od današnje tehnologije građenja modernih nebodera. Današnjoj industriji kamena u saveznoj državi Indijani u SAD-u trebalo bi 27 godina uz 100% proizvodnih kapaciteta samo da izreže i transportuje količinu kamena potrebnu za izgradnju Velike piramide. Pretpostavlja se da je toliko i trajala gradnja piramida.

    I na kraju, rupe izbušene metodom trepanacije u granitnom 'sarkofagu', koji se nalazi u kraljevoj odaji, pokazuju da je cevasta burgija ulazila u materijal 500 puta dublje po jednom okretaju nego što bi danas mogla moderna dijamantska burgija. Jedini način da se to postigne bilo bi upotrebom ultrazvučnih vibracija na nekih 19 do 25 kHz, pri čemu kvarc u granitu usled rezonancije gubi tvrdoću i omogućava burgiji ulazak.

    Ukratko, tehnlogija mikroprocesora u vreme kada, barem prema tvrdnji arheologa nije bilo ni točka, a oruđe je bilo primitivno, bazirano na drvenim i bakrenim klinovima.
    Tehnologija je postojala, znanje je očito bilo na zavidnom nivou, i drevna kemitska civilizacija je sagradila neverovatno precizne građevine. Takva preciznost i tehnološka ingenioznost zaista nije potrebna za megalomanske mastabe, to jest grobnice, pa se postavlja pitanje što je to što danas vidimo kao velike piramide, a što su Kemićani nazvali Per Netherima? ...

    Neki ljudi misle da su piramide služile za sahranjivanje kraljeva, ali nije tako. Piramide su izvorno proizvodile energiju visoke frekvencije. Pi znači talas visoke frekvencije. Ra je zvuk spirale. Mi znači sakupljanje, privlačenje. Do označava veliku zgradu. Pi-ra-mi-do. Piramida sakuplja snagu svemira. Energija dolazi iz zemlje. Dve trećine od vrha piramide i jednu tačku od dna nalazi se spremište energije. Odatle se prirodno automatski proizvodi energija kojom se opskrbljuje i potiče prirodan rast biljaka i useva.

Izvor:conopljanews

Van mreže Ana

 • Zvezda
 • *****
 • poruke: 1.149
 • 0 date prim. 6
« Odgovor #5 poslato: 17. mart 2011, 13:55 »
PROKLETSTVO FARAONA

    Misteriozna umiranja i nesreće, koje su pratile otvaranje grobnice egipatskog faraona Tutankamona, dale su povoda novinarima i piscima da stvore famu o prokletstvu faraona. Ima li u tome istine?

    Gotovo svaki putnik po Egiptu , koji obilazi piramide u Gizi ili kraljevske grobove u Luksoru, mora da je čuo o tajanstvenom prokletstvu faraona, koje treba da spreči svako ometanje mira u kojem počivaju mumije mrtvih kraljeva starog Egipta. I stvarno, već su brojni pljačkaši grobova, istraživači i arheolozi, nakon što su otvorili na hiljade godina stare grobnice, umrli pod krajnje misterioznim okolnostima.    Najpoznatiji je, svakako, slučaj dvojice britanskih istraživača starina: Hauarda Kartera i lorda Džordza Karnavona, koji su 1922. godine došli do upravo senzacionalnog otkrića. U čuvenoj Dolini kraljeva, poznatoj po brojnim kraljevskim grobnicama, u blizini staroegipatskog glavnog grada Tebe, Karter je pronašao jos zapečaćeni ulaz u grobnicu legendarnog faraona Tutenkamona, koji je egipatskom imperijom vladao prije više od tri hiljade godina, u vremenu između 1336-1327. godine pre naše ere.

    O svom senzacionalnom otkriću sa oduševljenjem je javio svojoj meceni, lordu Karnavonu, koji je organizirao i finansirao ekspediciju. Dobivši radosnu vest, lord Karnavon se uputio u Egipat i uskoro je stigao na mesto događanja. Za dvojicu engleskih istraživača i arheologa pronalazak neotvorene faraonske grobnice bio je veliki uspeh u koji gotovo da nisu mogli poverovati. Međutim, među egipatskim radnicima i pomagačima, koji su već ranije slušali o misterioznom prokletstvu faraona, nije bilo posebnog oduševljenja. Zbog toga su oni na otvaranje grobnice gledali sa izvesnim strahom.

    Opijeni neverovatnim uspehom, engleski istraživači nisu mnogo brinuli o tome. Sve te priče o prokletstvima, oni su doživljavali kao egipatska praznoverja i nisu im pridavali nikakav značaj. Zbog toga su, odmah po dolasku lorda Karnavona iz Londona, odlučili da otvore teška spoljnja vrata kraljevske grobnice. Posao nije išao nikako lako, pogotovo što je otvaranje grobnice i prodiranje u podzemne prostore, pratio niz razlicitih nesreća. Tako se dogodilo da je prošlo i nekoliko meseci dok se, najzad, 26. novembra, Karter i Karnavon nisu našli na željenom cilju - u samoj središnjoj prostoriji grobnice čuvenog faraona Tutenkamona.

    Ono što su našli duboko ispod zemlje, u poslednjem faraonovom počivalištu, bila je basnoslovna nagrada za sve njihove rizike i napore: grobnica je bila netaknuta i ne samo da je sarkofag sa mumijom čuvenog faraona bio neoštećen, nego je i ogromno blago - zlato, drago kamenje i dragoceni umetnički predmeti od neprocenjive vredenosti – bilo netaknuto!

Izvor:conopljanews

Van mreže Ana

 • Zvezda
 • *****
 • poruke: 1.149
 • 0 date prim. 6
« Odgovor #6 poslato: 17. mart 2011, 13:57 »
ZAGONETNA UMIRANJA    No, radovanje članova ekspedicije, na žalost, nije bilo dugog veka. Iskopavanja su bila još u punom jeku kad se lord Karnavon iznenada teško razbolio i - nekoliko meseci kasnije – umro. Lordova smrt se u početku objašnjavala njegovim načetim zdravljem i velikim naporima koje je imao poslednjih meseci. Međutim, kada je zatim od iste zagonetne bolesti umro i prvi asistent engleskog arheologa, a onda jedan po jedan – i gotovo svi radnici - meštani, koji su zajedno sa engleskim istraživačima među prvima ušli u drevnu grobnicu - za mnoge je to bila potvrda da se obistinilo mračno prokletstvo faraona!

    Naravno, misteriozna umiranja i nesreće, dale su povoda ondašnjim novinarima i piscima da se raspišu i da stvore svojevrsnu famu o smrtonosnom osvetničkom pohodu faraonovog duha i prokletstvu koje su sa sobom iz Doline kraljeva poneli u Europu svi oni koji su se drznuli da uznemire hiljadugodišnji mir Tutankamona.

    Tek u novije vreme naučnicima je pošlo za rukom da uđu u trag zagonetnoj smrti iz faraonske grobnice. Bakteriolozi su, naime, na mumiji Tutenkamona otkrili spore mikroskopski malih gljivica. Ti su se avetinjski mikrobi razvili tokom hiljada godina u hermetičkim grobnim komorama, a istraživači su ih onda u velikim količinama uskovitlali i udisali. Kako se pokazalo u komplikovanim eksperimentima, gljivične su spore nalazile utočište u plućima članova čuvene arheološke ekspedicije gde su postepeno izlučivale smrtonosne otrove i ubijale ih. Ali, nisu svi iz Karterove i Karnavonove ekspedicije umrli od zagonetne bolesti. Neki su završili u saobraćajnim udesima ili su sami digli ruku na sopstveni život. Kako sve to objasniti?!

    I još nešto, malo je verovatno da su faraoni u svoja poslednja počivališta svesno ostavljali ovu mikroskopsku ublačku zamku. Konačno, postavlja se ključno pitanje: kako su uopšte mogli znati nešto o postojanju ovih sićušnih izazivača bolesti? Nisu, naravno. O njihovim neobičnim karakteristikama i njihovom izlučivanju smrtonosnih otrova
bakteriolozi su nešto više saznali tek zahvaljujući najmodernijoj medicinskoj tehnici!

Izvor:conopljanews

Van mreže pet boy

 • Master
 • *****
 • poruke: 4.390
 • 0 date prim. 2
« Odgovor #7 poslato: 21. mart 2011, 12:05 »
Piramide su zvezdana karta neba od pre 12500.godina.Dve piramide su na istoj osi,a treća odstupa od te ose i pomerena je ulevo od dijagonale.Njihov međusobni položaj ukazuje na tri najvažnije zvezde u sazvežđu Oriona.
Ispod piramida su instalirani generatori velike snage.
Velika piramida je generator energije,sredstvo za stvaranje izmenjenih stanja svesti i aktiviranje viših nivoa energije.
Piramida služi i kao sunčani sat.Podnožje je sastavljeno od kamenih ploča širine 1,365 metara,pri čemu se senka piramide svakodnevno skraćuje za isti iznos,sve dok potpuno ne nestane na poslednji dan u godini.
Piramidalni oblik stvari sabira i fokusira energiju prostora.Piramide fokusiranu energiju šalju u kosmos.
Tri piramide predstavljaju tri dela čovečjeg mozga:NEFEŠ – gmazni,RUAH – sisarski i NEŠAMAH – ljudski.
Svaki taj deo mozga ima svoj identitet.Podeljen je na levu i desnu stranu i međusobno su povezani inerkomunikacionim sistemom.Leva strana analizira,a desna sintetizuje.
Velika piramida predstavlja treći deo mozga – ljudski.U unutrašnjosti velike piramide,nalaze se dve komore:jedna veća i jedna manja,na različitim visinama,iz kojih vodi sistem kanala,koji su građeni sa velikom preciznošću.Komore predstavljaju dubinu ljudskog uma.U velikoj,najdubljoj komori je transcedentalni ego.Tu je biće koje natkriljuje svaku svest.Tu su skrivene moći i ključni Zakon Stvaranja.Konačna čovekova realnost je u njegovoj vlastitoj glavi.To je vrh stepenica,do kojih se dolazi veštinom izvlačenja skrivenih moći.
Tu je razum.

Van mreže pet boy

 • Master
 • *****
 • poruke: 4.390
 • 0 date prim. 2
« Odgovor #8 poslato: 21. mart 2011, 12:12 »
Kanali koji vode iz ove komore pokazuju da se iz najdubljeg uma odlazi u sazvežđe Orion,gde je jedan večan i realan svet.U tom svetu žive naša večna ,mislena tela.
Tu je taj deveti stepenik,posle koga se dobija prosvećenje i potpuno probudi svest.
Manja komora i njeni kanali pokazuju na zvezdu Sirijus,što znači da se u toj komori stvara energija,koja,kao član trojstva,učestvuje u stvaranju zvezda.U temeljima piramida nalaze se 52 zlatne ploče.Na njima je upisano kompletno znanje
civilizacije Heleda.
Ispod površine osnovne piramide je čvrsta granitna planina,jer samo takva planina može da izdrži ogromnu težinu Velike piramide.
Heledi su izgradili tri piramide,jer su želeli da nam ostave poruku da u Bogu vlada trojstvo.
Sve stvari u biljnom,životinjskom i mineralnom carstvu su sačinjene iz tri elementa: soli,žive i sumpora.
Sumpor je neutralna i povezujuća sila.
Čovek je:telo,nagon i razum.Čine ga pozitivna,negativna i neutralna energija.Neutralna energija je povezujuća sila i čini da se prve dve pretvaraju u svoje suprotnosti.Čovekova psiha,povezujuća sila tela i klice,sastoji se iz tri dela:svesnog,ličnog nesvesnog i kolektivno nesvesnog.
Postoje tri vrste sila:gravitaciona,elektromagnetna i nuklearna.
Bog se uvek iskazuje samo u trojstvu.
Sfinga je pečat jedne civilizacije i predstavlja čovekovu klicu sastavljenu iz razuma i nagona.Lik predstavlja razum,a telo jedne životinje – nagon.
Uzeta je životinja Lav,zato što je tada bilo sazvežđe Lava na nebu,koje je predhodilo pojavi Sunca.


Van mreže Leta

 • Počasni član
 • *****
 • poruke: 16.655
 • 3382 date prim. 2486
« Odgovor #9 poslato: 21. april 2012, 08:23 »
U egipatskom glavnom gradu Kairu je od 13.-18. decembra 2011. održana Medunarodna naučna konferencija “Potraga za visokotehnološkim tragovima drevnih civilizacija”.
Pet ruskih instituta za fiziku, matematiku i geometriju organizatori su konferencije koja je uključivala posjete desetinama najstarijih i superiornih piramida na platoima Gize, Sakare, Mejduma i Dahšura.
Ćlan ruske Akademije prirodnih znanosti i istraživač s moskovskog Šmitovog instituta geofizicar dr. Oleg Khavroshkin je u više navrata, sa svojim timom, vršio snimanja geofizickih polja piramida. Njegov zaključak je da Keopsova, Crvena, Kefrenova, Savijena i Snefruova piramida pokazuju osobine složenih antena s četiri izmjerene funkcije:
(1) kosmički detektor i prijemnik elektromagnetne energije,
(2) emiter elektromagnentih polja,
(3) akusticna te
(4) seizmicka antena.
Eksperimenti na piramidama u Dahšuru su pokazali da se seizmoakustična emisija u desetorostručuje na vrhu piramide što dokazuje da je ova gradevina napravljena kao složena mašina za fokusiranje energije prema njenom vrhu.
Replika Keopsove piramide je napravljena u okviru Instituta za teoretsku i eksperimentalnu biofiziku, koja je članica Ruske akademije nauka. Dr. D.V. Pancheluga je predvodio istraživanje utjecaja energije piramida na biološke sisteme tokom ljeta 2011. Eksperimenti sa sjemenjem su dokazali da kada se ostavi unutar piramide, sjeme brže raste u odnosu na kontrolni uzorak koji je bio van piramide.
Fizičar dr. Sergei Siparov sa ruskog Istraživackog Instituta hiperkompleksnih sistema u geometriji, je govorio o svrsi egipatskih piramida. Njegov zaključak je da je tu riječ o visokotehnološkom energetskom generatoru. Piramida, prema njegovim istraživanjima, pojačava podzemna seizmicka kretanja za 20 puta, transformirajuci akustične valove u elektromagnetne. Po njegovom mišljenju, najstarije piramide na egipatskom tlu su služile kao “radio-lokatori” i “navigacijski uredaji”, a različite dimenzije i oblici piramida su stvarale različite frekvencije.
Ruski istraživaci dr. O. Kozlova i A. Ermolaev su analizirali uzorke sa zidova prostorija unutar Crvene piramide. Uzorci materijala su uzeti na sastavima megalitnih blokova gdje se pojavljuje gusta tekucina. Analiza je pokazala prisustvo stroncija i termalne aplikacije što upučuje da piramida “usisava” tekućine, u ovom slučaju podzemna ulja. Ovi rezultati su u ravni sličnih istraživanja koja su eksperimentalno dokazala ulogu piramide kao vodene pumpe. Geometrija piramide i njena pravilna orijentacija prema sjeveru omogućava ovim kompleksnim gradevinama da iz zemlje povlače likvidne materijale.
Inozemni član ruske Akademije prirodnih znanosti i pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić je predstavio otkriće i hronologiju interdisciplinarnih naučnih istraživanja Bosanske doline piramida. Naučni timovi iz Italije, Hrvatske, Srbije i Finske tokom 2010-2011 detektirali su i izmjerili fokusirana elektromagnetna polja, ultrazvuk i infrazvuk na vrhu Bosanske piramide Sunca koji nisu prirodnog porijekla. Slični fenomeni su izmjereni i u podzemnom labirintu tunela ispod piramida u Visokom.
Osnivač Instituta finslerove geometrije dr. Dmitry Pavlov je teoretski dokazao vezu izmedu finslerove geometrije (“hiperbolicna polja”), električne tehnologije i tehnologije piramida, a na osnovu istraživanja na replici Keopsove piramide koja se nalazi u okviru Instituta.
Akustična istraživanja J.J. Hurtaka u Kraljevoj odaji Keopsove piramide tokom 1990-ih je predstavila U. Granogger iz Njemacke. Zaključak je da ova prostorija selektira određene niže frekvencije i višestruko ih pojačava. Upravo izabrane frekvencije imaju blagotvorni utjecaj na moždane valove.
Direktor Fonda za naučni razvoj “Treci Milenij” fizičar Andrei Skliarov je analizirao pojedine megalitne blokove na platoima piramida u Egiptu dokazujući da su obrađivani visokotehnološkim alatima koji nisu bili dostupni u faraonskom Egiptu.
Ova Konferencija pokazuje da ozbiljni istraživači eksperimentalnim putem i upotrebom naučnog instrumentarija ubjedljivo dokazuju da najstarije i superiorne piramide na tlu Egipta nisu građene u doba faraona koji nisu imali znanja ni tehnologiju za njihovu gradnju. Riječ je o starijoj i naprednijoj ciivilizaciji.
Za nadati se da ce odlaskom „stare garde” egiptologa predvodene dr. Zahijem Hawassom pasti i barijere istraživanjima nezavisnih naučnika iz svijeta koji do sada nisu imali slobodan pristup piramidama. Na taj način ce se moći odrediti starost, graditelji, način i svrha gradnje ovih objekata. Upravo održana Konferencija u Kairu je značajan pomak u tom pravcu.Izvor - Kroz prostor i vreme