Autor: Eric Cantona Tema: The Beatles  (Pročitano 478 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Eric Cantona

  • Zvezda
  • *****
  • poruke: 2.390
  • 0 date prim. 8
« poslato: 14. februar 2011, 18:51 »
The Beatles




1940- rođeni John Lennon i Ringo Starr (Richard Starkey).
1942- rođen Paul McCartney.
1943- rođen George Harrison.
1957- John i Paul osnivaju grupuThe Quarrymen
1962- prva ploča sa EMI-em; Ringo Starr pridružuje se kao bubnjar.
1964- Beatles vode na ljestvicama u SAD-u.
1967- Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band pušten u prodaju.
1970- Let It Be pušten u prodaju, Beatlesi se razilaze.
1980- ubijen John Lennon.
1997- Paul McCartney proglašen vitezom.
2001.- umire George Harrison.


Diskografija
Albumi
Please Please Me (1963.)
With The Beatles (1963.)
A Hard Days Night(1964)
Beatles For Sale (1964.)
Help (1965.)
Rubber Soul (1965.)
Revolver (1966.)
Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967.)
Magical Mystery Tour (1967.)
White Album(1968.)
Yellow Submarine (1968.)
Abbey Road (1969.)

Izvor: Wikipedija









Van mreže Exselon

  • Maratonac
  • *****
  • poruke: 5.610
  • 1 date prim. 19
« Odgovor #1 poslato: 21. februar 2011, 23:53 »
The Beatles

    * John Lennon (9. listopada 1940. - 8. prosinca 1980.) - vokal, ritam gitara
    * Paul McCartney (18. lipnja 1942. - ) - vokal, bas gitara
    * George Harrison (24. veljače 1943. - 29. studenog 2001.) - gitara, vokal
    * Ringo Starr (7. srpnja 1940. - ) bubnjevi - vokal
    * Pete Best - bubnjevi
    * Stuart Sutcliffe - bas gitara

 

Nama svima poznati kultni pop i rock bend koji dolazi iz Liverpoola (Velika Britanija). The Beatles su jedan su od najkomercijalnijih, najuspješnijih i najpopularnijih sastava u povijesti pop glazbe čija se muzika reproducira  po klubovima i neke pjesme su jos i danas hitovi. 1957., pohađajući "Quarry Bank Grammar" školu u Liverpoolu, pjevač John Lennon formira svoj prvi  bend koji naziva "The Quarrymen. Nakon samo nekoliko dana susreo se sa gitaristom Paulom McCartneyem, koji je dolazio iz Wooltona i pozvao ga da mu se pridruži u sastav. Njih dvojica  su počeli sastavljati novi bend , pa su tako  1958. pozvali gitarista George Harrisona je također pozvan u bend promatranje da se odluči da li će pripasti bendu. Na McCartneyevo insistiranje Harrison je u sastav primljen gdje je svirao prvu gitaru. U to vrijeme su Lennon i McCartney obojica jedan period svirala ritam gitaru. Dok 1960., Lennonov prijatelj iz škole Stuart Sutcliffe, dolazi u sastav i svira bas gitaru i tada su se počeli zvati "The Silver Beetles" (izvedeno od njihovog menađera Larrya Parnesa koji je predlagao da se zovu "Long John and the Silver Beetles"). Kasnije iste godine počinju se zvati "The Beatles".

Grupa The Beatles je najpopularnija i najutjecajnija grupa u povijesti popularne glazbe. Njihove pjesme dominirale su 1960-ih, a skladateljska vještina Lennona i McCartneya omogućila je da njihova glazba i dalje živi. Njihove pjesme još uvijek imaju utjecaja na mnoge današnje glazbenike. Poznati hitovi ove grupe: “Love M e Do”, “Strawberry Fileds Forever”, “Help”, A Hard Days Night”, “Yellow Submarine”, “Whine My guitar Gently Weeps”, "Yesterday" itd.  Prvi njihovi nastupi uživo počeli su u klubovima Liverpoola i okolici. Njihove žive izvedbe bile su uzbudljivo iskustvo u odnosu na ozbiljne i krute izvođače koji su prevladavali u popularnoj glazbi tog vremena. Slava The Beatlesa temeljila se na skljadateljskoj vještini Johna Lennona i Paula McCartneya. U početku su obojica pisali tradicionalne rock and roll pjesme o prijateljstvu i ljubavi, no kako se taj tandem razvijao, njihove pjesme su postale raznovrsnije. Sva četvorica Beatlesa rođena su u engleskoj luci Liverpoolu i svirali su raznim rock and roll grupama krajem 1950-ih. Godina 1960. John, Paul, George i bubnjar Pete Best svirali su u Star Clubu u njemačkoj luci Hamburgu, gdje su puno naučili o nastupu uživo. Nakon povratka u Englesku, redovito su nastupali u liverpulskom The Cavern Clubu. Godine 1962. njihov menadžer Brian Epstein (1934.-67.) zamijenio je Besta Ringom Starrom na mjestu bubnjara.

Godine 1969. grupa se počela raspadati zbog sukoba koji su rasli među četvoricom njezini članova i stoga što su njihovi glazbeni interesi kretali različitim smjerovima. Njihovi posljednji snimljeni albumi bili su Abbey Road (1969.) i Let it be, koji je pušten u prodaju 1970. iako je snimljen prije Abbey Roada. The Beatles su se krajem te godine i razišli. Sva četvorica su nastavili svoje karijere kao solo glazbenici. Britanski producent George Martin (r.1926.) producirao je gotove sve gramafonske ploče The Beatlesa

 
 Albumi :

    * Please Please Me (1963.)
    * With The Beatles (1963.)
    * A Hard Day's Night (1964.)
    * Beatles For Sale (1964.)
    * Help! (1965.)
    * Rubber Soul (1965.)
    * Revolver (1966.)
    * Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967.)
    * Magical Mystery Tour (1967.)
    * White Album (1968.)
    * Yellow Submarine (1968.)
    * Abbey Road (1969.)
    * Let It Be (1970.)



Van mreže Exselon

  • Maratonac
  • *****
  • poruke: 5.610
  • 1 date prim. 19
« Odgovor #2 poslato: 21. februar 2011, 23:56 »



Van mreže Exselon

  • Maratonac
  • *****
  • poruke: 5.610
  • 1 date prim. 19
« Odgovor #3 poslato: 21. februar 2011, 23:58 »

Van mreže Eric Cantona

  • Zvezda
  • *****
  • poruke: 2.390
  • 0 date prim. 8
« Odgovor #4 poslato: 27. februar 2011, 17:44 »


Van mreže Dijana:)

  • moderator
  • *****
  • poruke: 19.936
  • 3442 date prim. 2313
    • http://loneliness.blogger.ba/
« Odgovor #5 poslato: 27. februar 2011, 17:47 »
Yesterday

Yesterday, all my troubles seemed so far away
Now it looks as though they're here to stay
Oh, I believe in yesterday

Suddenly I'm not half the man I used to be
There's a shadow hanging over me
Oh, yesterday came suddenly

Why she had to go
I don't know, she wouldn't say
I said something wrong
Now I long for yesterday

Yesterday love was such an easy game to play
Now I need a place to hide away
Oh, I believe in yesterday

Why'd she have to go?
I don't know, she wouldn't say
I said something wrong
Now I long for yesterday

Yesterday love was such an easy game to play
Now I need a place to hide away
Oh, I believe in yesterday

Van mreže Eric Cantona

  • Zvezda
  • *****
  • poruke: 2.390
  • 0 date prim. 8
« Odgovor #6 poslato: 27. februar 2011, 18:15 »


Van mreže Eric Cantona

  • Zvezda
  • *****
  • poruke: 2.390
  • 0 date prim. 8
« Odgovor #7 poslato: 10. mart 2011, 02:26 »

Van mreže Eric Cantona

  • Zvezda
  • *****
  • poruke: 2.390
  • 0 date prim. 8
« Odgovor #8 poslato: 02. april 2011, 17:44 »



Van mreže Nikdemark

  • Zvezda
  • *****
  • poruke: 1.851
  • 291 date prim. 306
« Odgovor #9 poslato: 02. april 2011, 18:23 »