Autor: pet boy Tema: Posna predjela i namazi  (Pročitano 324 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže pet boy

  • Master
  • *****
  • poruke: 4.390
  • 0 date prim. 2
« poslato: 30. januar 2011, 22:51 »
POVRĆNI DORUČAK

Potrebno:
- kuvani ovas
- malo peršuna
sveže šiitake nekoliko komada
jedna šargarepa
jedan kukuruz kuvani
nekoliko cvetova karfiola sirovog
nekoliko cherry paradajzića
tamari
susam i lan

Iseckati peršun, karfiol, šiitake, prepoloviti paradajz, narendati šargarepu.
Preliti sa malo tamarija i posuti sa susamom i lanom.


Van mreže pet boy

  • Master
  • *****
  • poruke: 4.390
  • 0 date prim. 2
« Odgovor #1 poslato: 30. januar 2011, 22:54 »
 NAMAZ OD KIKIRIKIJA

200gr sirovog kikirikija
1 casa vode
3 cena belog luka
2 kafene kasike ulja
soli po ukusu
persunov list

Kikiriki propecite,ubacite u blender ili spravicu koju inace koristite,sameljite ga,dodajte ostale sastojke,pustite blender da radi dok ne dobijete kremu.

Van mreže Alina

  • Maratonac
  • *****
  • poruke: 5.191
  • 0 date prim. 3
« Odgovor #2 poslato: 10. april 2011, 14:45 »
Pasteta od plavog patlidzana



Potrebno je:
-2 plava patlidzana
-maslinovo ulje
-2-3,cesnja belog luka
-2 ovece glavice crnog luka
sok od 1 limuna
so i biber

Patlidzane oprati, skinuti peteljke i ispeci ih dobro. U 3-4 kasike maslinovog ulja proprziti sitno seckan crni luk, pred kraj dodati izgnjeceni beli luk.Pacene patlidzane oljustiti i usitniti i u pgodnom sudu sa kasikom maslinovog ulja prodinstati.Sada tu masu pomesati sa lukom, posolti, pobiberiti,preliti limunovim sokom i dobro promesati, pa u ciniji za serviranje ohladiti.

Van mreže Estela

  • Maratonac
  • *****
  • poruke: 5.569
  • 457 date prim. 687
« Odgovor #3 poslato: 17. februar 2012, 16:28 »
Riblje pljeskavice

1 kg rečne bele ribe
so
biber


Očišćenu ribu isecite na parčiće i sameljite dva puta na mašini za mlevenje mesa. Dodajte so i biber. Rukom mesite sve dok masa ne počne da se odlepljuje sa zidova posude u kojoj se mesi. Ostavite da odleži u frižideru jedan sat. Od smese oblikujte pljeskavice. Pljeskavice se najlakše formiraju tako što uzmete kesu za zamrzivač, koju rasparate. Od smese formirate kugle, koje stavite između dva lista kese. Sve to položite na dasku i rukom tapkate dok se ne napravi pljeskavica. Ostaje još da pljeskavicu odvojite od kese.
Formirane pljeskavice pržite na vrlo malo vrelog ulja ili još bolje pecite na roštilju.

Van mreže medda

  • VIP član
  • *****
  • poruke: 10.233
  • 19 date prim. 128
« Odgovor #4 poslato: 26. februar 2012, 22:34 »
Posna projara s lukom

POTREBNO: 3 vezice mladog crnog luka, 800 grama kukuruznog brašna, 1 šolja ulja, so, mlaka voda po potrebi;

Očistite i operite luk, pa ga zajedno sa zelenim perima isecite i propržite na ulju. Prženje treba da bude kratko da bi luk samo omekšao. Brašno sipajte u posudu za mešenje, napravite u njegovoj sredini udubljenje, pa sipajte prženi luk pošto ste ga malo prohladili. Dodajte so i uz dolivanje ulja i vode počnite da mesite testo. Oblikujte proju posle kratkog mešenja i prestanite sa dolivanjem vode. Podmažite tepsiju ili pleh, pa spustite testo i raspljeskajte ga pažljivo po površini da bi dobilo debljinu koju želite. Pecite u zagrejanoj rerni dok ne dobije zlatnocrvenkastu koricu.

Van mreže Leta

  • Počasni član
  • *****
  • poruke: 16.655
  • 3382 date prim. 2486
« Odgovor #5 poslato: 23. oktobar 2012, 12:11 »
Posna kavurma


700 g   šampinjona
300 g   praziluka
300 g   tunjevine (iz konzerve)
150 g   sojinih ljuspica
100 g   pirinča
2   šargarepe
100 g   kuvanog graška
2 kašike   iseckanog peršuna
1 kašičica   aleve paprike
so
biber

Ostalo:

½ l   piva
7 kašika   gustina
4 kašike   ulja
50 ml   vode

Šampinjone oljuštiti, iseckati i izdinstati na 2 kašike ulja uz dodatak vode. Praziluk sitno iseckati, rukama malo izgnječiti i malo propržiti na 2 kašike ulja. Sojine ljuspice preliti toplom vodom 15 min i ostaviti da odstoje, a zatim procediti tj. odstraniti tečnost. Šampinjonima dodati praziluk, pirinač, sojine ljuspice, iseckanu tunjevinu (bez ulja) peršun, grašak, oljušćenu i na kockice iseckanu šargarepu, alevu papriku, so i biber. Sve dobro promešati i izručiti u uljem podmazan pleh (36x27 cm).Gustin razmutiti s pivom, preliti preko, rukom malo utapkati i staviti da se peče – zapeče. Peći na 220°C , oko 20-25 min.Ostaviti da se ohladi (najbolje 6 h), a zatim seći i služiti kao predjelo.

S.caffe