Autor: black wizard Tema: Venom  (Pročitano 293 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže black wizard

  • Zvezda
  • *****
  • poruke: 1.659
  • 0 date prim. 3
« poslato: 07. decembar 2010, 19:31 »


V E N O M

Venom je engleski heavy metal sastav osnovan 1979. godine. Utemeljen je u Newcastle upon Tyneu. Glazbeni stil ove skupine obuhvaća razne žanrove metala, iako stilski snažno pripada stilu "novog vala britanskog metala." Venom je engleski naziv za životinjski otrov.

Započeli su djelovanje pod imenom Guillotine Jeffreya Dunna kao prvog gitarista, Davea Blackmana kao vokala, Dave Rutherford kao drugog gitaristu. Dean Hewitta kao bas gitaristu i Chris Mercatersa kao bubnjara. Kasnije, Blackmana i Mercatera je zamijenio bubnjar Anthony Braye a novi pjevač je postao Clive Archer, obojica iz skupine Oberon.

Ubrzo nakon toga Alan Winstona je zamjenio Dean Hewitt na bas gitari. U ljeto 1979. Conrad Lant iz skupina DwarfStar i Album Graecum, susreo se sa Jeffreyem Dunnom koji se pridružio sastavu zamjenjujući Rutherforda na gitari. Clive Archer je postao "Duff Materr", Conrad Lant je postao "Mr Cronos", Anthony Bray je postao "Tony Abbadon", i Jeffrey Dunn je postao "Jeff Mantas". Cronos je jedini preostali član izvorne postave.

Toga su travnja načinili tri demo snimke Angel Dust, Raise The Dead, i Red Light Fever. Pjesma "Live Like an Angel, Die Like a Devil" je postala hit uz pomoć izdavačke kuće Neat Records. Njihov sljedeći album Black Metal objavljen 1982. je zaslužan za naziv istoimenog glazbenog žanra black metal.

Većinu tekstova je napisao Cronos; manji udio imaju u pisanju imali su i Oberona i Mantas. Stekli su mnogo fanova i kritičari su ih počeli cjeniti kao važan sastav, dok se drugi nisu slagali s time. Sotonizam im je poslužio samo kao stvaranje mračnog dojma; to nisu bila njihova stvarna uvjerenja.

Uz ovo, članovi Venoma nisu osobito smatrani vrsnim glazbenicima.

Krajem 2005. godine izdali su CD box MMV koji je sadržavao ekskluzivni mini poster na kojoj imaju slike sa skupinom Metallica, uz knjižicu sa 64 slike. Ovaj paket je sadržavao gotovo sve njihove pjesme i neke spotove.U ožujku 2006. godine ista postava je izdala posljednji album preinačenu verziju albuma Black Metal, kako ne bi bio isti kao onaj prije promijenili su naziv u Metal Black.Na početku 2007. gitarist Mykvs je napustio sastav jer nije mogao pratiti sve koncerte. Zamjenio ga je novi gitarist Rage. U ovom sastavu izdaju album Hell. Anthony Lant je nakon toga napustio skupinu. Zamijenio ga je bubnjar Danny "Dante" Needham.[/b]


**Diskografija**

Welcome to Hell (1981)
Black Metal (1982)
At War with Satan (1983)
Possessed (1985)
Calm Before the Storm (1987)
Prime Evil (1989)
Tear Your Soul Apart]] (EP) (1990)
Temples of Ice (1991)
The Waste Lands (1992)
Venom '96 (EP) (1996)
Cast in Stone (1997)
Resurrection (2000)
Metal Black (2006)
Hell (2008)



Van mreže black wizard

  • Zvezda
  • *****
  • poruke: 1.659
  • 0 date prim. 3
« Odgovor #1 poslato: 10. decembar 2010, 14:59 »
Venom - Acid Queen

You - have got everything i need
You - can bring my soul out of me
I'll pay your wicked price-deliver your merchandise
Gypsy you'll drive me a dream

Acid Queen

Wild - tames the raging beast
Child - helps the blind to see
Demon controls my mind - leaves the real world behind
Mould me a purgatory scene

Acid Queen

Acid Queen...

Can you hear me - i said get out of here you..

Witch - now you've given all you've got
Bitch - thought you'd left me here to rot
You're coming down and fast - you've tripeed your very last
I'll take your place and sing

Acid Queen




Van mreže black wizard

  • Zvezda
  • *****
  • poruke: 1.659
  • 0 date prim. 3
« Odgovor #2 poslato: 10. decembar 2010, 15:50 »
Welcome to Hell (1981)

       



"Welcome to Hell" 1981 je debi album engleskog heavy metal benda "Venom" . Zvuk albuma bio je veoma glasan i grub, možda zato što je delom bilo demo snimaka, jer album je snimljen u periodu od samo tri dana. Geoff Barton је izjavio da je album rađen kao visoko-tehnološki i da njime postavljaju novu definiciju pojma "kataklizma". Međutim, te reči su se podudarale sa rečima ostalih heavy metal bendova iz tog perioda.

Album se često definiše kao "Speed Metal", iako je ostavio dubok utisak na pravac, tada poznat kao popularni "Trash Metal".

Vinil iz originala, poseduje poster benda kao i umetak sa svim tekstovima pesama.


Spisak pesama:

LP

Side A

1. "Sons of Satan"
2. "Welcome to Hell"
3. "Mayhem With Mercy"
4. "Poison"
5. "Live Like an Angel"


Side B

1. "Witching Hour"
2. "One Thousand Days in Sodom"
3. "Angel Dust"
4. "In League With Satan"
5. "Red Light Fever"



Izvor: Wikipedia, Venom Collector Page




Van mreže Dijana:)

  • moderator
  • *****
  • poruke: 19.936
  • 3442 date prim. 2313
    • http://loneliness.blogger.ba/
« Odgovor #3 poslato: 21. mart 2011, 15:51 »

Van mreže Dijana:)

  • moderator
  • *****
  • poruke: 19.936
  • 3442 date prim. 2313
    • http://loneliness.blogger.ba/
« Odgovor #4 poslato: 21. mart 2011, 15:52 »

Van mreže Dijana:)

  • moderator
  • *****
  • poruke: 19.936
  • 3442 date prim. 2313
    • http://loneliness.blogger.ba/
« Odgovor #5 poslato: 27. oktobar 2011, 13:13 »

Van mreže Dijana:)

  • moderator
  • *****
  • poruke: 19.936
  • 3442 date prim. 2313
    • http://loneliness.blogger.ba/
« Odgovor #6 poslato: 27. oktobar 2011, 13:14 »

Van mreže Dijana:)

  • moderator
  • *****
  • poruke: 19.936
  • 3442 date prim. 2313
    • http://loneliness.blogger.ba/
« Odgovor #7 poslato: 27. oktobar 2011, 13:14 »

Van mreže Dijana:)

  • moderator
  • *****
  • poruke: 19.936
  • 3442 date prim. 2313
    • http://loneliness.blogger.ba/
« Odgovor #8 poslato: 27. oktobar 2011, 13:15 »

Van mreže Dijana:)

  • moderator
  • *****
  • poruke: 19.936
  • 3442 date prim. 2313
    • http://loneliness.blogger.ba/
« Odgovor #9 poslato: 27. oktobar 2011, 13:16 »