Autor: Venera Tema: Rak/znak i kombinacija sa podznacima  (Pročitano 387 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Venera

 • admin
 • *****
 • poruke: 46.090
 • 4813 date prim. 5426
  • Venerin san
« poslato: 10. septembar 2010, 17:58 »
http://www.josephinewall.co.uk/zodiac/web_cancer.jpg
Rak/znak i kombinacija sa podznacima


Od 22. juna/lipnja do 22. jula/srpnjaNegativan, ženski
Ključne riječi: zaštitnički, nježno;
Vladajuća planeta: Mjesec;
Element: voda;
Kvalitet: glavni;
Boja: srebrnastosiva;
Dragi kamen: biser;
Kovina: srebro.

Vi ste veoma osjecajna i emotivna osoba, ali se trudite da sakrijete svoja osjecanja. Da biste bili srecni, zatvarate se u svoj svijet, ograden visokim zidovima, koji ce Vas cuvati od razocaranja, neprijateljstva i mrznje koje donosi zivot.
Vas skriveni svijet tesko je otkriti. U djetinjstvu ste se osjecali bezbijednim u roditeljskom domu. Kasnije, pokusavate da stvorite svoj svijet, u kome ce vladati spokojstvo i sigurnost. zelite da se zastitite od avantura, drama i naglih pokreta. Niste ni suvise borbeni, ni suvise realni, ni suvise aktivni. Strah od nepoznatog i eventualnih razocarenja sputava Vas da idete naprijed i da uspjesno prelazite zivotne prepreke. Zadovoljni ste sobom i ne zelite da se mijenjate.
Kad vec donesete neku odluku, onda nemate mira i zelite da sve bude podredeno Vasoj zelji. Nestrpljivi ste, ali to ne znaci da cete ono sto zelite i ostvariti do kraja. Naici ce novi talas nespokojstva ili neka prepreka za koju ce Vam se uciniti da je nepremostiva.
U zivotu ste, pomalo, sanjalica, volite da razmisljate. Ako morate da se sukobite sa zivotnim tegobama, vise volite da se povucete i zatvorite u svoj mali intimni svijet, pun zelja i mastanja. U odnosima sa drugim trazite simpatije, prijateljstvo, toplinu i osjecanja. Uvrede Vam nanose veliki bol i, kad ih primite, ne odgovarate istom mjerom, vec se povlacite i tiho patite.Dežurna planeta: Rođenim u znaku Raka planeta Mjesec uveliko određuje subinu

Gledajuci svijet iz svog ugla, Vi u sve sumnjate. Vasa osjecajnost brzo reaguje na svaku agresiju, provokaciju i neprijateljstvo. Ne volite osobe koje su sklone da Vas muce i da se svadaju. Kad se nadete u drustvu tihih i smirenih osoba, Vi se pokazujete onakvim kakvi u sustini i jeste: ljubazni, nasmijani, njezni i puna razumjevanja.
Iako volite samocu, to ne znaci da Vam nije potrebno drustvo prijatelja. Dovoljan Vam je i mali broj prijatelja, ali obavezno moraju biti iskreni i odani. Puni ste razumjevanja za svakog. Tu Vam pomazu intuicija i osjecajnost. Brzo mozete da proniknete u tude misli i osjecanja. Imate i jednu manu: na Vas se moze lako uticati. Vasa memorija je zacudujuca. Pamtite i najmanje sitnice. Ako Vas je neko povrijedio, nikad to necete sasvim zaboraviti.
Ljubav Vam u zivotu mnogo znaci. Ona je jedna od najvaznijih stvari u zivotu. Niste pristalica avantura, prolaznih flertova, niti ljubavnih izleta. Ljubav je za Vas simbol toplog porodicnog gnijezda. U mladosti sanjate o osobi sa kojom biste proveli cijeli zivot.
Posto Vam je potreban zatvoreni mali svijet da bi Vas stitio od zivotnih neprijatnosti, trazit cete ga sve dok ga ne nadete. Tako se moze desiti da Vam u tome proleti i zivot. Iz straha da budete prevareni i izgrani, te zbog nesposobnosti da se izvucete iz svoje ljusture, skloni ste da vremenu pustate na volju. Kad odjednom postanete toga svjesni, vidite da je vrijeme vec oteklo, da ste vec u zrelim godinama i da niste vise sposobni za ono za sto ste bili u mladosti!
Sanjate o romanticnoj ljubavi, o strasnim osjecanjima dva srodna bica. Kad postanete svjesni da ste naisli na pravu osobu, predajete joj se bez egoizma i rezerve. Ljubav se u Vama budi kao plamen; mislite da ce vjecno trajati i zato tesko podnosite razocaranja. Ponekad se desava da osobi, koja Vam se svidate i sa kojom planirate zivot, dugo ne otkrivate svoja osjecanja.
Vasu zed za idealnom ljubavlju tesko je zadovoljiti. Medutim, kao u svemu, i u ljubavi postoji razlika izmedu snova i stvarnosti. To Vas najvise plasi. Iako se smatrate prevarenim, nikad necete priznati poraz. Ako je stvarnost ruzna, Vi cete je u svojim snovima uljepsati. Mada Vas bracni izbor nije olicenje Vasih mastanja, Vi cete sebe uvjeriti da je to ipak bio odlican izbor.
Ako se dogodi da u brak udete sa pogresnom osobom, odbijat cete svaku pomisao o razvodu i nastavit cete da zivite s njom. U ovom slucaju necete nastojati da uljepsavate stvarnost, vec cete se potpuno povuci u snove i dozivljavati ljubav s potpuno imaginarnom licnoscu koja Vas u svemu shva.
Vas nije lako razumjeti i otkriti tajne Vaseg srca. Ne odajete se lako: upleteni ste u mreze uzdrzljivosti, stidljivosti i povucenosti, koja ne dozvoljava da na povrsinu izbiju Vasa prava i duboka osjecanja.
sta trazite od osobe koju volite? Prije svega njeznost i ljubav, za kojom toliko ceznete. Potrebna Vam je sigurnost da biste bili nasmijani i zadovoljni.

Van mreže Venera

 • admin
 • *****
 • poruke: 46.090
 • 4813 date prim. 5426
  • Venerin san
« Odgovor #1 poslato: 22. jul 2012, 16:34 »
RAK ŽENA

Odjeci nestaju i sećanja umiru: Jesenji mrazevi su sahranili juli.

Ipak, ona me još uvek fantomski progoni u snovima, ona, Alisa koja lebdi u oblacima - nikad vidjena budnim očima.

Nema sumnje da ćete od početka biti u dilemi da li je vaša devojka Rak nežna Mesečeva deva ili neko luckasto stvorenje. A ni na kraju to nećete znati.

U kišnom periodu uvući će vas u svoju tugu. A kad sunce opet proviri iza oblaka, nateraće vas da puknete od smeha i dirnuće vas svojom nežnošću. Doživljavati njena raspoloženja je isto kao kad posmatrate jedan od onih starih filmova u ko-jima histerični burleskni humor dolazi baš ispred trilera "Ne-srećna sudbina Pauline" dok celu predstavu prati tiha muzika klavira iz partera. Ponekad je ta melodija živahna i vesela, a zatim postaje melanholična i tužna. Muzika se menja zavisno od prilike ali nikad nije jednolična ili dosadna. Tako je to sa devojkom Rakom. Ona je samo malo luckasta, pomalo tužna i * vanredno maštovita. Ona zna kako i da štedi novac.

Vi nikako ne smete da zavirite pod njen madrac dok se ne venčate. Stidljivost je njena odlika i možete se kladiti da se tamo nalazi stara čarapa napunjena zeknim novčanicama i srebrenjacima. Možda će imati ekstravagantan ascendent ili Mesečev znak, ali i tada će čuvati dinar ili dva ispod sak-sije sa azaleom ili pohranjen u naborima onog čipkastog stol-njaka koji je dobila za rodjendan pre dest godina i još ga nije upotrebila. Otvorite jednu od njenih knjiga pesama i iz nje će izaći izgužvana novčanica na svetlost dana. Može je obuzeti iznenadna želja da troši kada je uvredjena i traži melem za povredjeni ego. Medjutim, njeni troškovi će znatno zaosta-jati za njenim prihodima. Veoma će se interesovati za vašu uštedjevinu i novac će biti jedna od njenih omiljenih tema. Neće vas nipodaštavati ako ga nemate sve dokle god pripadate onim ljudima koji pokušavaju da ga zarade. Pomoći će vam da zaradite novac i uštedite ga, ali neće biti uz vas kad ga budete razbacivali. Ne preterujte u tome inače će pomisliti da isčezava vaša zajednička sigurnost. Kada ovoj devojci kupite skupocen poklon i kad vam kaže: "Nije trebalo", moram vam reći da ona to zaista i misli.

Da bi ste joj odvratili misli od osiguranja, rente, stanarine, računa i salda u banci, uhvatite je na brzinu i povedite u ponoćnu šetnju morskim žalom po mesečini. Tada će biti u najboljem izdanju. Mesec će otkriti sve njene skrivene snove, a blizina vode je može osloboditi njenih stotinu kočnica. Tada ste u situaciji da vidite ceo raspon njenih emocija u roku od jednog časa, a onda možete da odaberete one koje vam najviše odgo-varaju i podsticati je da ih neguje. Cudna transformacija će se odviti kada ostavite tipičnu devojku Raka samu na obali pod punim mesecom. Ta hladna rezervisana dama koju ste videli po danu, ili ona kikotava neobuzdana koketa koju ste primetili prilikom slučajnog izlaska u restoran ili pozorište će iznenada postati stvorenje iz drugog sveta kada magični zraci meseca obasjaju njene oči, a bučno udaranje talasa ispunjava njene uši. Ona će se pretvoriti u nimfu koja se uzdiže sa vama do visina do kojih doseže vaša mašta. To uspeva svih devet puta d mogućih deset, a deseti put ste izabrali mladi mesec. To neće postići istu svrhu. Ona će biti stidljiva i slatka kad mesec zalazi, ali ono što vi zaista želite je mesec koji je dovoljno pun da pokrene sve njene latentne talente. Pod njegovim činima i u pravo vreme kada dodje do plime i oseke u njenim emocijama, ona može napisati pesmu, komponovati muziku ili ukloniti veo misterije koje su filozofi vekovima pokušavali da razotkriju. Naravno, ona je tada najblaže rečeno interesantan sagovornik. Treba da znate da postoje dva različita pristupa kada je žena Rak zaljubljena u vas. Prvi je nežan i ženstven, stidljiv, povučen i prijatno treperav.

Drugi je onaj tip koji se lepi i ne pušta. Ova žena će iskoristiti svaki Evin trik da bi sedela što bliže vama u separeu. To nar-avno može da bude veoma zanimljivo ako varn je stalo do nje. Ali ako ste samo prijateljski naklonjeni, a ona vam namerno steže ruku ili vas gladi po obrazu baš u trenutku kada se po-javljuje žena vašeg života, onda igra gubi nešto od svoje draži. Možete nastaviti sa tom igrom ali znam jednog koji je to uradio i ostao bez devojke do koje mu je stalo, jer ona nije shvatala tu igru, već je jednostavno produžila svoj put. Ostavila ga je sa devojkom Rakom na vratu, a ovoj je cela situacija bila smešna. Ova vrsta Raka može biti prava opasnost za iskrenu Ijubav i srećan dom. Srećom one su u manjini. Ipak, čak i jedna takva može da izazove dosta problema.

Kao što znate iz ostalih Sunčevih znakova malo je perfek-tnih žena. Devojka Ovan sama sebi zaustavlja taksi i lupa glavom o zid, devojka Strelac je i suviše slobodna, Skorpija vas plaši, Blizanci su prevrtljivi, Lavice i suviše ponosne i td. Zene Rakovi obično nemaju nijednu od ovih mana. Mada, postoje neke zabrane koje treba zapamtiti kada je ona u pitanju. Ne voli kritiku, duboko je vredja ismejavanje i jednostavno ne pod-nosi da bude odbačena. Jedan, dva, tri - to su osnove. Retko
otvoreno agresivan, tipični Rak okleva. Vi morate napraviti prvi korak. Ako se ikud pokrene, to će biti unazad ili u stranu.

Sa svojom u osnovi stidljivom prirodom i strahom da neće biti prihvaćena, ona oponaša muškarca iz tog znaka. Ja znam muškarca i ženu Raka koji su sedam sati sedeli jedno uz drugo jedne noći u njenom stanu, pretvarajući se da gledaju u časo-pise. Dok su im srca ubrzano kucala, oni su prelistavali gomilu starih časopisa, jutarnjih i večernjih izdanja, rešavali nekoliko ukrštenica. Kao što vidite nijedan Rak nije hteo da napravi prvi korak.

Budite ljubazni prema njenoj majci ili vam ona to neće nikad oprostiti. Majka je osoba koja ne sme da bude povredjena. Smisao za humor devojke Raka ne prihvata šale pravljene na račun tašte. I nemojte nikad čitati njen petogodišnji dnevnik. Verovatno je sa bravom i ključem. Rakovi vole da čuvaju tajne. Oni nisu za iskreno ispovedanje sem ako ste vi taj koji se is-poveda. Strahovi vaše drage mogu zaista da vas bace u očaj zajedno sa njom. Plaši se da nije dovoljno lepa, dovoljno mlada ili dovoljno stara. Nema značaja ako pri tom ima figuru kao Venera sa Milosa, lice kao Jelena Trojanska i um kao Aristo-tel: ona će se osećati nepodobnom. Uveravajte je da je lepa, mlada, verena i da ima vas. Dvadeset puta na dan biće dovoljno za početak.

Njene ćudi će se menjati četiri puta mesečno, kod svakog polumeseca ili malih kolebanja dva puta dnevno sledeći plimu. Ona je predvidljiva na nepredvidljiv način. To je čini fascinant-nom i misterioznom i tako razdražljivom da dolazite u iskušenje da je presavijete preko kolena. Kada je neraspoložena, može čak i sumnjati da nije dobra kuvarica, što je krajnje besmisleno, jer pored tipične žene Rak, francuski šef kuhinje izgleda kao ku--var u vojničkoj menzi. Ova žena ne voli automatske otvarače konzervi i nije ljubitelj smrznute hrane. Ona će radije sama da očisti sopstveni grašak ili da napravi kolač. Njen djuveč je senzacionalan, pire penast, povrće rskavo a na sve to dolazi božanstven džem od jagoda. Žene Rakovi su u prijateljstvu sa svojim rernama. Kuhinja će iznad svega biti njena omilje-na prostorija (odmah posle dečije sobe). Ona će obletati oko vas i vama će se to sigurno dopasti, barem se dopada većini muškaraca.

Pored toga što očigledno bez razloga strahuje zbog svoje kulinarske veštine, ona se takodje plaši da je ne volite dovoljno. To će biti lako za svakog punokrvnog muškarca da dokaže. Napred i dokažite koliko je volite. Ona će to prihvatiti. Jed-nom kad upalite zeleno svetlo, ona će prepoznati signal koji ,će možda ukloniti njen osećaj nepodobnosti ali, koji izaziva novi problem. Iskreno govoreći, pošto pridobijete ženu Raka, ona će se i suviše vezati za vas i neće vas puštati dok je živa. To nije loše. Postoje muškarci koji vape za takvom lojalnošću. Nikad vam neće nedostajati ni hrana ni naklonost ako imate dovoljno sreće da osvojite njenu Ijubav. Njen smeh koji sve to prati može da bude takodje izvor užitka. Njen fini humor biće vam miliji i draži kada pomislite na sve one sarkastične sirene ciničnih umova i dvoličnog smeha.

Nije fer igrati se srcem ove devojke, jer će vas ona voleti, poštovati, slušati i pomalo dosadjivati svojom iskrenom odano-šću. Zašto podsticati takvu retku ljubav osim ako ne mislite da vratite istom merom. Setite se njene upornosti. Možda vi samo flertujete, ali ćete imati dosta muke da sa njom prekinete. Ona neće znati kad je dosta. Nema ničeg plitkog ili površnog kad su u pitanju njena osećanja. Jednom kad poseduje muškarca ili šoljicu za čaj, to je njeno zauvek.

Ona možda neće oduševiti vaše prijatelje svojom živahnošću i laskanjem ali zato će vas impresionirati svojim šarmom. Zene rodjene u julu više vole da čuvaju svoje najdublje emocije za Ijude koji su im najbliži.  Pošto ste se zabavljali sa drugim devojkama i uporedili ih sa njom, vi ćete se trčeći vratiti vašoj Rakovici i moliti je da se opet čvrsto prilepi za vas.

Najveći trik u postupanju sa njom je da joj ne dozvolite da se uvuče u svoj tvrdi oklop koji joj je uvek pri ruci. Njena osećanja su tako tanana i nežna da i najbezazlenija primedba može duboko da je povredi. Teško je prepoznati trenutak kada postaje osetljiva na skrivena značenja primedbi. Na primer jedne večeri igrate valcer i kažete: "Kosa ti je divna", a njoj se pojavi suza u oku. Zašto? Zato što ste prošli put rekli da joj kosa užasno izgleda. Zene Rakovi mogu da budu osetljive. One mnogo plaču. Uvek imajte maramicu pri ruci.

Zene rodjene u ovom znaku nisu baš škrte, ali imaju tu malu naviku da čuvaju stvari. Mogli biste to da nazovete pravom bolešću. Ona će retko bacati končiće, dugmeta, tegle, konz-erve, muževe ili stare šnitove. Otkud vi znate da ona neće naći svrhu onim pocepanim kartama za pozorište, izbledelim ljubavnim pismima i iskorišćenim vrećicama za čaj? Jednog dana u nekoj nepredvidljivoj budućnosti njoj će možda biti potrebni oni pregoreli osigurači koje drži u fioci zajedno sa polupanim ukrasima za jelku. Ne pitajte je kako će iskoristiti onih 200 čarapa i rukavica koje su odavno rasparene. Isko-ristiće, ne brinite. Ona nije osoba koja će tako lako oprostiti nekome ko joj napravi rupu na rukom radjenom krevetskom pokrivaču koji je nasledila od svoje tetke Matilde. Sve ima svoju sentimentalnu vrednost uključujući i poništene čekove iz 1952. kao i izvidjačke bedžove iz detinjstva. Ona ceni stvari koje poseduje i ljubomorno ih čuva. To svakako uključuje i vas. Ona nije toliko ljubomorna koliko je posesivna. Tu ima razlike. Žene rodjene u vatrenim znacima mogu da se naprežu i budu protiv razočarenja i prepreka u životu ali devojka Rak misli da ništa ne može da se promeni ili prevazidje time što će se čovek nervirati. Kada stvari ne idu kako ona hoće, pustiće po neku suzu ali inače njena normalna reakcija je da ozbiljno prekrsti ruke i sačeka strpljivo da stvari krenu svojim tokom. Strpljenje je jedna od njenih najlepših vrlina. Medjutim kad je deprimirana, morate naći načina da je odvučete od same sebe. Pokušajte da je uhvatite pre nego što se i suviše duboko uvuče u sebe. Ona voli da se oko nje brinu kao oko bebe. Zelja da bude mažena od strane onih koje voli izgleda da je duboko usadjena u rakovskoj prirodi. Njoj je potrebno iznad svega da zna da ne možete da živite bez nje i ona će daleko da ide da bi kod vas izazvala sažaljenje i potrebu da je zaštitite, samo da bi se uverila da vam mnogo znači. To je zaista tako malo prema onome što daje. Ali nemojte da vas zavara njena slabost u ovim trenucima. Ta bespomoćna mala beba koja traži vaše velike jake ruke koje će da je štite od hladnog okrutnog sveta, sasvim je u stanju da sama sve savlada ako mora. Usred svadje kada vas vaša Mesečeva devojka pogleda sa suznim očima i uplasenim pogleom, zapamtite da kad vi odete i zadjete iza ugla, ona će obrisati oči, staviti gomilu ploča na gramofon i mirno srediti svoj orman. Svakako morate razlikovati vreme kada je njena depresija stvarna od vremena kada samo želi da privuče vašu pažnju i razumevanje. Tih noći bilo bi bolje da ostanete, slušate muziku sa njom i nežno držite njenu ruku.

Nema kraja herojskom žrtvovanju žene Raka kada su u pi-tanju oni koje voli. Hrabrost koju nema za sebe izlazi na po-vršinu kada je potrebno da bude jaka za nekog drugog. Ona vas neće nikada razočarati kada stvari postanu stvarno teške a onda će vas više podsećati na gigantsku kršnu stenu nego na krhki srebrnasti Mesečev zrak. Njena deca će u njoj videti tvrdjavu snage i mesto gde se mogu sakriti. Ona će im pomoći da nadju svoj put sa velikim razumevanjem. Oni će se priljubiti uz nju i toplina njene ljubavi pretvoriće njihov dom u raskošnu, udobnu svetlu palatu čak iako je to koliba. Kada dodju bebe, ona vam neće toliko poklanjati pažnju. To je zato što Rak vlada materinstvom. Biće još uvek mesta za vas ali ćete vi
morati da se pomerite nekoliko santimetara. (Žena Rak koja nema dece voleće životinje ili prijatelje sa nagomilanim ma-terinskim osećanjima i ti njeni prijatelji i kućni ljubimci biće zaista sretni). Kao i kod ptica, njeni mladunci biće nahranje-ni svaki put kada otvore usta i ta hrana će uvek biti topla i ukusna. Ništa nije i suviše dobro za njenu porodicu. Kada dete kine, ušuškaće ga u krevetu, daće mu lekove, topao čaj i supu od piletine dok on dovoljno ne odraste da joj se odupre. Dete žene Raka neće moći da se izvuče iz kuće bez debelog džempera kada je noć hladna, šalaoko vrata, rukavica na rukamai kaljača na nogama. Dete mora imati veliku snagu volje da se bori pro-tiv njenih zaštitničkih nagona. Ono mora biti prilično jako da ne postane razmaženo. To je za njega i te kakav šok kada podje u svet i sazna da nije centar svačijeg univerzuma. Takva kompletna predanost i odanost omogućavaju mu divan, perjani krevet na koji uvek može da prilegne kada život postane isuviše stvaran ali isto tako to ga može nenormalno vezati za kuću i doprineti da ne vidi sopstvene mane. Cesto je nemoguće reći da li majka Rak vezuje svoju decu za kecelju ili oni sami izaberu da zavežu čvor. Ona će čuvati svaki njihov rad, ponosno obesiti svaki njihov nespretni crtež na zid i uviti njihove dečije cipelice u papir. To će njoj mnogo značiti, jer sa svojom lunarnom, fo-tografskom memorijom pamti svaki detetov prvi korak i onda kada je već davno napustio svoje gnezdo. Taj odlazak može sam po sebi da bude bolan. Zene Rakovi nisu tako spremne da prepuste svoj podmladak bračnim vezama. Ona se i suviše dugo i čvrsto drži svoje dece i misli da niko nije dovoljno dobar za njih. Ponekad potencijalna nevesta ili mladoženja žene ili muškarca koji imaju roditelje rodjene u julu moraju da prodju svaki test, da bi dobili zeleno svetlo. Jedino još fali žig.

Jednom sam poznavala majku Rak koja je čekala svog ma-log sina svaki dan posle škole. On bi izleteo iz škole kao raketa i besno otrčao nekoliko krugova po školskom igralištu pre nego što joj se približi. Jednom kada je sa njom pošla njena sestra, ona je htela da potrči za dečakom, ali ju je majka Rak zaus-tavila rečima: "Ne, pusti ga", rekla je mirno. "On samo troši svoju energiju. Vratiće se kad se umori od trčanja". Najzad je sin prišao, uzeo je za ruku i rekao: "Hajdemo kući, mama. Ja sam gladan".

To predstavlja srž celokupnog stava Mesečeve žene prema svim oblicima ljubavi a najviše prema njenom braku. To je čudna vrsta posesivnosti koja je nepokolebljiva ali nikad agre-sivna. Ona zna da bez obzira koliko daleko idete za svojim snom, uvek ćete se vratiti i ona će vas strpljivo čekati. Njene oči će još uvek odražavati onu Mesečevu magiju koje se tako dobro sećate, kujna će divno da miriše na začine, pitaće vas kako vam je bilo, kako se osećate. Ako sve nije kako treba i bedno se osećate, ispričaće vam neku šalu da vas odobrovolji. Zatim će napuniti vaš stomak, i pošto se opustite, ona će vam rešiti sve probleme svojim mudrim savetima i finim humorom. Kasnije, pri svetlosti vatre, pogledaćete u njeno ozbiljno lice i pitati se po stoti put: "Da li je ona zaista Mesečeva deva iz nekog maglovitog vrta ili prekrasna šašavica?". Ali odgovor nećete nikad saznati niti će biti veoma važan.

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Sunčevi Znaci - Linda Gudman

Van mreže Venera

 • admin
 • *****
 • poruke: 46.090
 • 4813 date prim. 5426
  • Venerin san
« Odgovor #2 poslato: 24. jul 2012, 11:29 »
http://fc06.deviantart.net/fs23/f/2009/243/1/7/Zodiac___Cancer_by_puimun.jpg
Rak/znak i kombinacija sa podznacima


Rak vlada četvrtom kućom u prirodnom horoskopu, a ona se odnosi na pretke, početak i kraj života, dom. Ovo je ujedno i prva okultna kuća. Rakom vlada „žensko“ (pasivno, prijemčivo) svetlo - Mesec, pa slobodno možemo reći da i ženski i muški pripadnici ovog znaka poseduju odredjenu dozu feminiziranosti. Ako ta feminiziranost nije vidljiva na prvi pogled, u fizičkom izgledau, sigurno je u nekom vidu prisutna u inače komplikovanoj psihologiji Rakova. Preterana emotivnost i promenljivost svakako su najizraženije osobine sve „mesečeve dece“. Oscilacije emocija, od nedefinisane tuge, doživljaja „svetskog bola“, preko razdražljlivosti do egzaltirane sreće, veoma su bliske ovim ljudima. Nije redak slučaj da se čitava skala najrazovrsnijih emocija proživi u toku samo jednog dana. Ta vrsta promenljivosti dovodi Rakove do neizbežnih problema sa okolinom u kojoj žive. Naime, teško je razumeti razloge za suze onoga ko celo poslepodne neutešno plače, a jutros je bio radostan i pun života. Najteže je ući u bezrazložnu tugu Rakova, zato što su u stanju da njome „preplave“ sve oko sebe. Kako spontano isijavaju sve svoje emocije, teško im je pomoći zdravorazumskim savetima. Treba ih zagrliti i s njima bezrezervno prolaziti kroz sve, ili ih pustiti da sami već nekako izadju na kraj s nabujalim osećanjima. Nipošto ih ne treba kritikovati, zato što i na najbezazleniju kritiku reaguju neverovatnom tvrdoglavošću i „namćorastim“ ponašanjem. Svaki pokušaj da urazumite „ucveljenog“ Raka već je u startu deplasiran. Ako niste u stanju da mu budete iskteno društvo, samo ga pustite, i sve će proći. Svest o prolaznosti duboko je usadjena u najdublje osnove bića ovih detinjastih sanjara, zato preko njihovih lica promiče senka tuge čak i u trenutcima istinske sreće. Znaju oni već unapred da sreća prolazi. Emotivnost podrazumeva empatiju, tako da ćete teško naći nekog ko će intuitivno bolje shvatiti životne probleme drugih ljudi od Rakova. Osim što osećaju, oni saosećaju. Kada je potrebna podrška, oni su tu. Neverovatna je sposobnost Rakova da iz sebe izvuku poslednji atom snage kada su u pitanju životi onih koje vole. Bez obzira na to što su inače bojažljivi, pa se dosta muče sa sopstvenim probemima, oni ne ostavljalju ljude u nevolji. Ako ih životne okolnosti prinude da to učine, imaće nepodnošljive griže savesti, i gorovo je nezamislivo da će to sebi ikad oprostiti. Kada je u pozitivnoj fazi Rak je vrlo zabavan, veseo, a iznad svega duhovit. Kao kardinalan znak, voli da dominira, mada se ta težnja ne uočava na prvi pogled, kao kod Ovna. Isuviše je suptilan da bi agresivno nametao sopstvene ideje, ali je zato u stanju da ih nepokolebljivo brani. Sklon je preterivanju, ne podnosi grubosti, upija u sebe vibracije okruženja, reaguje čak i na neprijatan pogled, a otvoren napad mora da odboluje. Uvrede dugo pamti, tako da može biti neugodan neprijatelj. Sklon je tome da se uporno vraća na davno prohujale dogajdaje koje su uglavnom svi zaboravili, bespotrebno rasipajući energiju na strategiju osvete. Detinjstvo je zlatan period u životu tipičnog Raka, pa mu se najčešće vraća. Idealizovane uspomene na majku, dom iz koga potiče, prijatelje iz detinjstva, prate ga do najdublje starosti. Od grubosti života povlači se u duhovni svet, crpeći iz njega snagu neophodnu za suočavanje s realnim, zemaljskim životom. I pored toga što je preosetljivost možda njegov najveći neprijatelj kada je u pitanju sopstveno ispoljavanje, treba naglasiti da Rak osvaja pozicije u svetu svojom ogromnom upornošću. Upravo zato najčešće ostvaruje uspešnu karijeru. Ako posao krene loše, on ne odustaje, ili, ako odustanem, obavezno se vraća, iscrpljujući sve mogućnpsti koje vode do zamišljenog cilja. Konkretan je, mada komplikovan saradnik. Obaveze ne prenebregava, obećanja ispunjava, samo mu treba dati vremena. Sposobnost da se zaradi nosvac pomalo je u neskladu sa ovom vrstom senzibiliteta, ali Rak uvek nadje način da se obezbedi. Važna mu je svaka sigurnost, pa i finansijska, zato je retko kada rasipnik. Od ljubavi očekuje iznad svega zaštitu. Ideal raka reste porodica poput monade, gde svi jedni druge vole i štite. Bez porodice, prati ga konstantan osećaj izopštenosti i usamljenosti. Spreman je na ogromne žtrve da bi sačuvao porodicu. S obzirom na to da je mekan, trpi čak i otvoren despotizam i zlostavljanje, uz pomoću, uz večito prisutnu nadu da će iskazanimn strpljenjem promeniti despotsku prirodu. Ako je Mesec pogodjen izrazito negativnim aspektima, može i sam postati agresivan, netolerantan i sadistički nastrojen. Kada voli, onda to čini bez ostatka, ulažući u vezu celog sebe. Deluje kao neosvojiv zbog ogromnog unutrašnjeg straha od povredjenosti usled ga je i teško otvoriti. Onaj ko uspe da probije taj spoljašnji tvrdi oklop, najčešće dobija, i to odjendom tajanstven nedoditljiv svet ovih večitih sanjara. Poznato je da podanici ovog zodijačkog sazveždja mogu godinama, ponekad i celog života, da vole nekoga u potaji. Svojoj pravoj ljubavi Rak ostaje veran do smrti, ne zaboravlja je i uvek se na nju vraća kao na nedostižan ali bolno prisutan ideal. Preterano se vezuje za one koje voli pa ih svojim neizmernim požrtvovanjem i često preteranim ispoljavanjem emocija nesvesno guši. Ako, pak sam prekine neku vezu, bez obzira na osećanja nikad joj se više ne vraća, osim u snovima. Opšte prihvaćeno je mišljenje da su Rakovi nežnog zdravlja, do krajnjih granica zavisnog od duševnih impresija. Skloni su stomačnim bolestima (čirevima, problemima s varenjem i sl.). osim toga, skloni su nazebu, reumi, ponekad i raku. Rodjeni su hipohondričari, od najmanjeg simptoma oboljenja u glavi konstruišu mračan ishod. Uvek treba da vodite računa o ponašanju pred Rakom – pacijentom, kao i o rečima kojima ćete mu uputiti. Pričajte mu da će sigurno ozdraviti, i to će se i desiti zato što ovaj tip bolesnika najbolje leči sugestija.

Van mreže Venera

 • admin
 • *****
 • poruke: 46.090
 • 4813 date prim. 5426
  • Venerin san
« Odgovor #3 poslato: 24. jul 2012, 12:34 »
http://fc07.deviantart.net/fs71/f/2012/072/8/e/zodiac___cancer_by_hellobaby-d347e7x.jpg
Rak/znak i kombinacija sa podznacimaRak / Ovan:
Ima li nešto teže nego ostvariti u životu velike snove detinjstva, pogotovo ako već postoji unutrašnji sukob između ravnodušnosti i akcije, nepokretnosti i poleta, postojanosti i eruptivnosti? Potreba za poniranjem u fantastičan, vilinski svet ne slaže se baš sa radošću življenja. Rak je sav osećanje i senzibilnost; Ovnova najdominantnija osobina je snaga volje.
Sjedinjeni, ova dva tako različita i protivrečna znaka često daju utočište prirodi koja je u neprestanom sukobu sa samom sobom.
Rak – Ovan loše podnosi svoje protivrečnosti ako ne uspeva da ih izrazi. Prijemčiv i osećajan, on oseća da ga se tiče sve što se oko njega dešava i rastrzan je između želje da se umeša, da izmeni tok događaja ili da utiče na ljude, i želje da se povuče, da se skloni u sebe samog, kako ne bi preterano patio zbog sukoba koje zapaža, ako se već smatra nemoćnim da ih razreši. Preosetljiv, on često ima utisak da ga progoni zla kob, dok strpljivo tka, često i ne sluteći to, mrežu što ga zarobljava. Može da pronađe neku svoju ravnotežu samo ako vodi veoma aktivan profesionalni život, uporedo stvarajući sebi postojano ognjište, mesto kao stvoreno da oslobađa njegova osećanja.
Pun topline, Rak – Ovan predstavlja izvanrednu tačku oslonca, privlačnu u nedrima porodice. Hrabar, on može da obezbedi osećanje moralne sigurnosti svojima i nastoji da im pomogne da se odupru iskušenjima kojima su izloženi. Nije potrebno mnogo pa da se razviju pozitivne vrednosti ove kombinacije: na primer, preduzimljiv duh, udružen sa upornošću. Ali, i ovde su moguće krajnosti tako da ovu astrološku kombinaciju nikada nije moguće unapred oceniti kao pozitivnu ili negativnu, jer su uvek moguće promene i preobražaji…
- Potrebno Vam je vremena, mnogo vremena da biste presekli pupčanu vrpcu i pobegli od zaštite porodice, zaklonu u koji ćete se uvek vraćati. Pa i pored toga, može se za Vas reći da ste agresivniji, energičniji, nestrpljiviji i ekstravertniji nego što su to uobičajeni, naglašeni pripadnici Vašeg znaka Raka. Imate smisla za rizik i avanturu, potrebu da „sređujete stvari“, da svoje snove pretvorite u stvarnost. Imate sagorevačku energiju, naročito u vreme Punog Meseca. U to vreme imate i tendenciju da prenaglašeno reagujete što Vam može doneti probleme. U osnovi ste nemirni, Vaš pristup svetu je neposredan pre nego diplomatski.
Izbegavajte da iznosite svoje mišljenje bez ikakvog ustručavanja. Postoji jaka kontradiktornost između Vaše odvažnosti koja je cešće u prvom planu i Vašeg straha od života i izlaganja udarcima sudbine. Terate često sebe da se suočite sa svetom, ali u duši strepite. Veoma ste osećajni. Vaš problem je u tome što ne možete da nađete ravnotežu između unutrašnjeg i spoljnog sveta, između privatnog života i profesije. Istina, Vaši aduti, istrajnost i preduzimljivost, omogućavaju Vam da budete uspešni u svojim poduhvatima, ali Vaše slabosti, detinjasto ponašanje i naivnost, često Vas izbacuju iz koloseka…


Rak / Bik:
Spoj elementa Vode i elementa Zemlje daje u ovom slučaju prevlast osećanja nad razumom i stvara prirodu sposobnu da duboko učestvuje u radostima i patnjama drugih, ali koja istovremeno trpi veliko razočaranje kad ne naiđe na sličan pristup čak i kod najbližih. Kod ovih osoba preovlađuju smisao za udobnost, fizičku i moralnu, kao i potreba za materijalnom i afektivnom sigurnošću.
Veoma srdačan, vezan za svoje i za dom kao puž za svoju kućicu, Rak – Bik sa velikom postojanošću ostaje veran onome što izabere. Za svoje bližnje predstavlja neku vrstu stožera, čvrstog stuba, koji im omogućuje da se ne izgube kada treba proći kroz životne oluje. Osećanje odgovornosti ne dopušta mu da olako donosi odluke, naročito ako bi mogle da ugroze one koje voli.
Retko se može videti kako beži pred teškoćama, ako mora da ih savlada da bi sačuvao ono što ima. U svakom slučaju, reč je o ličnosti veoma umešnoj da odbrani svoje interese i poslove, sposobnoj da savršeno organizuje sebe i svoj život, i pored toga što živi pod jakim uticajem osećanja i čisto unutrašnjih utisaka. Zato ovaj spoj često pokazuje bogatstvo duše i intelekta.
Kada u horoskopu preovlađuje Rak, život je za ovakvu osobu ogroman san, reka snova, u kojoj može da uživa koliko joj je drago, sa veoma maštovitom senzualnošću. Jer, njeni unutrašnji svetovi nisu predeli tišine: oni crpe iz detinjstva i iz intrauterine aktivnosti. Tu Rak – Bik stiče jednu ljudsku dimenziju koja ga često razlikuje od zajednice smrtnika, ali ga ne udaljava sasvim od materijalističkih iskušenja. Ipak, on nije njihov rob, budući da je njegov duhovni život obojen romantizmom i hedonizmom i da se izdiže iznad čulnih radosti, koje podvlače njegovu sklonost ka miru i sreći. Porodica je njegov Zemaljski raj, a kuća njegov vrt…
- Imate tihu, nenametljivu prirodu i Vaše poznanike i okolinu smiruje Vaša mirna i sređena pojava. Potrebno Vam je izvesno vreme da primite utiske i naučite novo; kad, međutim nešto naučite, retko to zaboravljate. Obazrivo izričete pohvale, niste skloni tročenju novca i nikad ne donosite brze zaključke. Vaš imidž – čulni ste i pomalo sami sebi povlađujete.
Iako su Vam mašta i kreativne sposobnosti velike, ipak Vam je glava na ramenima a ne na nebesima. Vi gradite svoj posed kamen po kamen naizgled nemarno. Ma šta da desi, Vi sledite svoj krajnji cilj: sigurnost za sebe i svoje. Vrlo ste osećajni i nežni, ali ništa manje niste ni oprezni i posesivni. Više volite dugoročne odnose, duboke i iskrene, bez obzira koliko oni bili blještavi. Potrebno Vam je da Vaš ideal dobije i materijalno obeležje da bi u njegovom ostvarenju mogli u miru da uživate.
Pokazujete izvesnu svojeglavost u želji da živite na način koji ste izabrali. Počto Vas je teško pokrenuti i promeniti, loše podnosite preispitivanja i preokrete. Ipak, kada pređete u akciju, sposobni ste da sve prevrnete na svom putu, uklanjajući one koji Vam stvaraju smetnje. Ovaj princip samoodbrane ima jednu relativno ograničenu teritoriju i spremni ste na sve da bi obezbedili sigurnost na tom području koje Vam pripada…


Rak / Blizanci:
U ovoj kombinaciji, najdominantnija osobina Blizanaca koju predstavlja ekstremna intelektualna aktivnost, otvorenost prema svemu što može zadovoljiti neko interesovanje, makar i kratkotrajno, sjedinjuje sa bogatstvom emocija i osećanja, subjektivnih ubeđenja, nejasnih misli i s onim neodređenim i nesigurnim stavom tipičnim za Raka. Ovaj spoj intelekta sa instinktom može biti temelj velike intuicije, istinske sposobnosti hvatanja u letu i nepogrešivog procenjivanja situacija i mogućnosti.
U ovoj kombinaciji Mesec i Merkur udružuju svoje napore da bi produžili detinjstvo i mladost sve do zrelog doba i da bi stvorili jedno od onih bića za koje se kaže da „umeju da ostanu večno mladi“. Ovaj mešoviti tip nije čist beskrvni intelektualac. Baš naprotiv. On je nestalan, maštovit, osetljiv. Njegova duboka osećajnost ga goni da se zanima za ljudske stvari i društvene odnose. Ali, on se koleba između intimnosti svog porodičnog života i zamora spoljašnjeg sveta u koji bi tako rado uronio.
Stalno pokušava da pomiri raspoloživost sa osećanjem sigurnosti, društveni život sa privatnim, san sa lucidnošću. To nije uvek jednostavno! Ponekad mu je teško da se dokaže kao ličnost jer lako pada pod uticaj okoline. Njegov unutrašnji život koji pokreću brojni i složeni snovi, određuje središte njegovog duha zaljubljenog u novotarije i čudesa, što se često graniči sa fantastikom. Takva osoba podložna je kako dobrim tako i rđavim uticajima, te je stoga sposobna i za najbolje i za najgore stvari.
Kao usamljenik u gomili, Rak – Blizanac ume nenadmašno da krči puteve. Ali zbog svog temperamenta, koji je istovremeno miran i sanjalački nežan, ali i živ, prilagodljiv kretanjima sveta koji ga okružuje, on teško nalazi svoje pravo mesto, misleći stalno da bi mu negde drugde bilo bolje i brzo se umara od druženja sa istim osobama. Dešava se, takođe, da ne može da podnese odgovornost uspešnog čoveka, pa se povlači u svoje detinjstvo, nalazi zadovoljstvo u melanholiji i uživa u pričama o dobrim starim vremenima…
- Bilo da je reč o ovoj ili obrnutoj kombinaciji (Blizanaca sa podznakom Raka), obe imaju teškoća da „pristupe stadijumu zrelosti“. Ali, ova je kombinacija ipak unekoliko bolja. Ovaj podznak daje Vam sposobnost za komunikaciju, lakoću da spontano uspostavljate kontakte. Verbalniji ste od ostalih Rakova, naročito kada treba izraziti nešto što je vezano za emocije. Imate mašte napretek, izvanrednu inteligenciju i razvijen kritički duh – odlikuje Vas stalna potreba da nešto shvatite, upoznate i naučite.
Praktični ste, snalažljivi, i umete da iz neuspeha izvučete pouku. Vrlo ste prilagodljivi i promenljivih raspoloženja; promenljivost Vam zavisi od naknadnog, često mudrijeg razmišljanja. Raznovrsni ste, ali morate da naučite da se koncentrišete a da ne delujete impulsivno. Pripazite da ne rasipate energiju obavljajući više stvari istovremeno – imate više smisla za oblikovanje zamisli nego za njihovo ostvarivanje. Ne podnosite ni ustaljenost ni isključivo zalaganje, dok Vas u isto vreme Vaša nestalnost čini nesigurnim. Budućnost za Vas može postati teška zagonetka!


Rak / Rak:
Ovo je, van svake sumnje, veoma interesantna kombinacija, jer se u njoj vide umnožene sve karakteristike jednog znaka koji je već sam po sebi dovoljno promenljiv i neshvatljiv. Svaka odrasla osoba nosi u sebi dete koje sniva. To je, naravno, samo slika koja treba da ilustruje karakter osobe rođene u znaku Raka, čiji je i Ascendent u znaku Raka. Život osećanja dobija za nju izuzetnu važnost budući da deluje isključivo pod uplivom unutrašnjih utisaka.
Njeno prilagođavanje spoljnom svetu prolazi kroz fazu fizičke i mentalne evolucije u zaklonu od spoljnih agresija. U meri u kojoj napreduje u upoznavanju sebe, čisti tip Raka saznaje da ima potrebu da se psihički učvršćuje, da sačuva svoje bračno ili porodično jezgro gde će izliti svoju osećajnost, da sebi stvori porodično ognjište, kuću, zaštitni oklop, čvrstu osnovu odakle će potom moći zračiti u život a da ne upadne u zamke što mu ih postavlja društvo. Važno mu je i neophodno da drugi na pravi način odaju poverenje njegovim kvalitetima.
Njegova bi priroda da se potpuno posveti ljubavi i da u svim okolnostima reč ima njegova senzibilnost; međutim, bez velike snage karaktera, malo ima izgleda da otuda izađe neokrnjen, da ne pretrpi štetne uticaje, koji mogu poremetiti njegovu unutrašnju ravnotežu i razočarati njegovu veru u prijateljstvo. To je biće prve ljubavi, koja ne mora da se završi, neprolazne lepote, života koji odbija da prihvati neminovnost smrti.
Snovi ovog bića imaju moć stvarnosti. Mučeno himerama detinjstva, ono odbija da žrtvuje svoj ideal zahtevima materijalnog života. Tako često nailazi na velike teškoće prilagođavanja, koje ga bacaju u melanholiju, kao da žali za nekim nezaboravnim zlatnim dobom, kao da kreće, poput Marsela Prusta (koji je u horoskopu takođe bio Rak, ali sa podznakom Ovna), „u potragu za izgubljenim vremenom“…
- Vaša egzistencija je u velikoj meri pod uticajem porodičnih slika. Važni su Vam tradicija i rodoljublje; volite da skupljate stvari i da se vraćate u prošlost. Emocije su Vam veoma jake. U Vama postoji imaginacija, fantazija, izvesna kreativnost ali i ukus za lepe stvari. Vaš autoritet je uvek obojen izvesnom brigom za druge – imate odličnu intuiciju pri ocenjivanju ljudi i često se okrećete tuđim željama i potrebama. U osnovi ste stidljivi pa su Vam, da biste stvarno procvetali, potrebni ljubav i ohrabrenje.
Uživate u romantičnim situacijama, u ponašanju ste graciozni i šarmantni, ali ste, kadgod Vas povredi kakva neprijatnost, skloni da se uvučete u svoju ljušturu. Zbog velike osetljivosti, podložni ste uticajima sredine i težite da vidite život kroz druge. Posle prvog susreta sa Vama ljudi su impresionirani Vašim dubokim osećanjima i krhkom sigurnošću. Mašta Vam je bogata ali ono što želite nije uvek realno.
Vodite računa o svojim raspoloženjima, moglo bi Vam se dogoditi da sve shvatate previše lično. Zato bi trebalo da, ponekad, pređete u Jarca, u svoj suprotni znak. Vremenom ćete steći više zrelosti i mudrosti. To znači: prihvatite neophodnost činjenice da treba da odrastete i da se suočite sa životom…


Rak / Lav:
Ova kombinacija se može definisati kao dan i noć u istoj osobi; oni podstiču velikodušno cvetanje ličnosti ili njenu opasnu inflaciju. Emocionalnim impulsima u ovom spoju znaka i podznaka diktira i dominira snažna volja Lava. Prirodno može doći do ozbiljnih unutrašnjih sukoba ove dve snage koje je teško kontrolisati; ipak prijemčiva priroda Raka ume znalački da se nosi sa takvim sukobima.
Sa svoje strane, Vatrena priroda Lava podstiče na ispravno prepoznavanje sopstvenih snaga; s jedne strane, postoji želja za ličnim isticanjem, a s druge isto tako jaka težnja za osamljivanjem. Sebeljublje je jako ali i vrlo osetljivo. Tako, kontrast preobilne snage Lava i tvrdoglavog zaziranja od borbe karakterističnog za Raka, pokušavaju da nađu neku svoju harmoniju. U ovoj prirodi, ipak, ambicije ne bivaju prikočene već dobijaju odlučnu formu. U njoj, snaga volje izraziće se u gvozdenoj odluci da po svaku cenu brani svoje ideale…
- Lav Vam daje čežnju za svetlima pozornice, kvalitet jedne zvezde, optimizam, ali sve to, Vi iznutra ne osećate. Posle prvog susreta sa Vama ljudi su impresionirani Vašim dubokim osećanjima i krhkom sigurnošću. Mašta Vam je bogata ali ono što želite nije uvek realno. Izbegavajte da svoje želje smatrate stvarnošću, da imate iluzije o sebi ali i o drugima; ako ostanete lucidna osoba imate šanse da uspete na materijalnom planu.
Povedite računa o svom ukusu za luksuzno i za potrebom da budete vreća bez dna, odnosno da zbog svojih strepnji i potrebe da imate potvrdu od drugih razbacujete sve oko sebe. Neosporno je da ste egocentrični, ambiciozni i da ne možete proći nezapaženo. Pa ipak, imate i mnogo kvaliteta: volju, hrabrost, razumevanje za drugoga, osećanje časti. Vi vladate i postajete neophodni, brinete se o svemu i svima, ulažući u to sve svoje snage. Uvek ste u potrazi za čvrstim osloncima i možete računati na pomoć prijatelja.
Vaše teškoće ogledaju se i u tome što čim dobijete jednu bitku, bacate se u drugu, ne bi li se popeli još malo, zato što volite da se koristite svojim ugledom. Jaka ste ličnost i bez muke dominirate nad drugima. Iskreni ste i direktni, romantični i idealista, pa ipak, ako niste savladali lekciju iz velikodušnosti, možete biti egoistični, tvrdoglavi i nedisciplinovani. Po prirodi egocentrični i ponosni, umete da se plasirate, društveni ste, esteta, jednom rečju kreativac. Vaše ponašanje može varirati od preterane eksponiranosti do suzdržanosti, tako da Vaša okolina nikad ne zna s kim ima posla.
Veoma ste probirljivi o bilo kojim izborima da se radi. Zahtevate puno i negujete izvesne principe, a osrednjost Vas prilično rastužuje. Ambiciozni ste, Vaši ciljevi moraju da budu uzvišeni, a sredstva kojim će se oni postići otmena. Idealista, verujete u izvesne vrline kao što su poštenje i pristojnost. Vaša negativna osobina: loše postavljen i upravljen ponos. Odnosi sa okolinom zbog toga stradaju. Vaši prijatelji počinju da smatraju da bi mogli da pokažete i malo skromnosti i takvo preterano samopouzdanje bi moglo da Vas vodi u velike greške, naročito na emotivnom planu…


Rak / Devica:
Kuća ovog osetljivog i miroljubivog stvorenja njegova je školjka i porodišni krug je centar njegovog života. Ovakva osoba svoje slabosti nadoknađuje tako što život organizuje do detalja, stalno se pridržavajući svojih principa. Nepoverljiva je i pazi da se ne otvara pred bilo kim. Ume da se izrazi samo u porodičnoj intimnosti ili u uskom krugu brižljivo odabranih prijatelja a vernost u ljubavi i prijateljstvu stavlja na prvo mesto.
Daleko je od toga da se oduševljava na prvi nalet, ne daje se olako i gaji jednu vrstu stidljivog ponašanja, više u moralnom nego u fizičkom smislu, što od nje čini veoma taktično biće, osetljivo, iskreno i blago. Ponekad se, međutim, pokazuje kao suviše ukočeno. Pošto ne ume da rizikuje, ova osoba propušta prilike u životu, i to one koje valja zgrabiti odmah čim se ukažu.
Oprezna i rezervisana priroda čini je suprotnom oportunistima kakvi su Blizanci ili Vaga. Ali, zauzvrat, ona nije bez sposobnosti prilagođavanja. Ako mora da donese neku odluku, ona to čini sa velikom brigom za detalj. Ozbiljna i skromna, pokušava da zauzme mesto za koje misli da joj pripada, ne gajeći preterane ambicije.
Sve u svemu, jedinstvo Rak – Devica daje u osnovi prijemčivu ličnost, otvorenu za utiske koji dolaze iz spoljnog sveta, uvek spremnu da pokupi sve što može obogatiti njen duhovni i intelektualni prtljag. Reč je o izrazito inteligentnom tipu, koji uspeva spontano da uđe u suštinu drugih osoba ili stvari. Ima urođen smisao za gostoprimstvo i povrh svega za prijateljstvo, koje uspeva da uzdigne dubinom osećanja. Ovakva ličnost voli da joj se pokazuje pažnja i izražava ljubav. Njena sposobnost da se suoči sa teškoćama i pobede koje uspeva da ostvari, ne čine je nikad gordom…
- Imate zdrav razum i osoba ste od inicijative; uredni ste i organizovani. Vaša težnja ka perfekcionizmu često Vas može učiniti veoma napornim. Težite samokontroli, metodičkom delovanju i izbegavanju avantura. Takvo ponašanje Vas uglavnom drži dalje od opasnosti i teških udaraca, ali bi Vas moglo zatvoriti u jedan monoton život.
Jer, i Vi takođe volite život, uživanja ali Vas neki unutrašnji glas stalno opominje da se zaustavite, da sve svoje utiske akumulirate, skupljajući ih do maksimuma. Tim glasom kod Vas upravlja Devica i ako Vam se ponekad učini da život prolazi pored Vas, ne dotičući Vas se previše, znajte da je za to kriv uticaj Vašeg podznaka.
Spontani ste samo kada se osećate potpuno sigurno; tada otkrivate da ste luckastiji više nego što pokazujete. Vi se u stvari bolje prilagođavate stvarnosti od ostalih Rakova. Sanjarije Vas stalno vezuju za detinjstvo i vode Vaša osećanja i izbor. Vaše glavne ljudske vrline potiču iz činjenice da nikada ne zaboravljate svoje korene, niti iskustva koja ste stekli u životu.
Pošteni u svojim aktivnostima i društvenim odnosima, takvi ste i u ljubavi. Nošeni ka vernosti, kako u prijateljstvu tako i u ljubavi, Vi ste čvrst drugar na koga se može računati. Nevolje Vas često ohrabruju, ali postoji rizik da se zatvorite u sebe i to u Vašoj komunikaciji može dovesti do ozbiljnih teškoća – naročito kada su emotivne potrebe u pitanju…


Rak / Vaga:
Podeljen između ljubavi za porodičnu intimnost, osećajnu udobnost i sentimentalnu stabilnost, i ljubavi za društvene veze, igre „hazardne i ljubavne, Rak – Vaga hteo bi istovremeno da živi u društvu ili profesiji i da sačuva smireni svet opuštanja i sanjarenja. Takvu idealnu ravnotežu teško je naći. Osoba obdarena ovako bogatom i protivrečnom prirodom teško miri potrebu za snažnim unutrašnjim životom i želju da se otvori prema svetu. Volja joj nije jača strana i česte neodlučnosti dovode je dotle da promašuje ciljeve koje sebi određuje.
Može da podlegne iskušenju da živi u iluzijama a kad njena narcisoidnost bude uznemirena iznenadnom željom da se pokazuje sa elegancijom, oseća teškoće da sebe smesti u odnosu prema drugima, da definiše varijante svoga karaktera, i biva kolebljiva u pogledu ponašanja u različitim prilikama, ne znajući šta prvo da pokaže: svoje biće ili svoju pojavu. Ona bi rado pustila da padne maska iza koje skriva svoju preteranu osetljivost, ali joj to ne dopušta strah od pokazivanja koliko je ranjiva.
Ovo biće teško podnosi agresivnost svojih bližnjih i pati od prosečnosti svog okruženja. Srećom, snaga duhovne ravnoteže koju poseduje Vaga, uspeva da pruži stabilnost promenljivom duhu Raka i tako oblikuje ličnost sposobnu da uvidi da se osećanja mogu izraziti, da se ljubav za lepotom može iskazati i da se na svoje bližnje može uticati tako da to stvori intimni sklad i dobroćudnu blagost koja zrači konačno nađenom ravnotežom. Ovaj spoj različitih karaktera proizvodi kreativnu i harmoničnu prirodu, koja prepoznaje svaku vrednost u životu i svaka njena akcija otkriva njene unutrašnje kvalitete…
- Taktični ste i miroljubivi, imate dara za mirenje, osećaj za pravdu i za razvoj odnosa sa drugim ljudima. Teško je odoleti Vašim čarima – Vaš šarm se širi iako se Vi baš nešto posebno i ne trudite. U svakoj stvari vidite i ono što je pozitivno i ono što je negativno, pa Vam je teško da zauzmete stav; stoga ponekad delujete neodlučno. Imate veliki smisao za estetiku i istančan ukus – mogli biste posedovati istinske umetničke talente ukoliko na pravi način iskoristite svoju kreativnu maštu.
Da biste zaista nešto ostvarili, potrebno Vam je partnerstvo. Iznad svega volite harmoničnu atmosferu, nesposobni ste da živite sami i morate stalno da se potvrđujete pred drugima. Niste stvoreni da vodite teške bitke, niti imate takmičarskog duha. Manje mrzovoljni od ostalih Rakova, imate Venerinu diplomatiju, šarmantni ste, želite da se dopadnete i uvek pokušavate da i mentalno i emotivno na neki nacin izbalansirate stvari – što može biti velika prednost kada se kombinuje sa Vašim prirodnim darom za percepciju.
Elegantni i prefinjeni, volite da budete okruženi lepim stvarima i lepotom uopšte. Mana Vam može biti preterana sentimentalnost i negovanje besperspektivnih emocionalnih veza – romantični ste, idealista i često ste žrtva svoje preosetljivosti. Podložni ste uticajima, prilagodljivi, i sa Vama se može sporazumeti. Vaša velika želja je da stvorite sebi jedan lep i miran svet!..


Rak / Škorpija:
Sklonosti ka introspekciji, ka svesnom istraživanju lavirinata unutrašnjeg života dostižu vrhunac kod ove sprege dva Vodena znaka, jednog Kardinalnog (Rak) i drugog Fiksnog (Škorpija).
Nemirna priroda, obuzeta svojim snovima, suočena s prividnim protivrečnostima stvarnog i zamišljenog, razapeta između odbacivanja superiornosti i želje da se uzdigne do vrha, ovo je ličnost predana snažnim osećanjima. Ako pušta na volju svojoj agresivnosti, ona se pita da li je to mudro i ima tendenciju da se povuče; ako pokušava da ovlada drugima, sputavaju je obziri; ako se prepusti intuiciji, plaši se da je ona ne uzme suviše pod svoje.
Snaga dve prirode u ovoj kombinaciji otkriva drugima nemire njene duše. Ovakva ličnost je tajanstvena i pre oprezna, bistra, sanjalačka i nije je nimalo lako nadmudriti. Intuitivna i pronicljiva, ona stalno analizira sebe, ispitivački posmatrajući druge. U njoj latentno postoji iskušenje za nečim dalekim, nedokučivim. Iako zrači pojačanim magnetizmom, misteriozna je, teška za upoznavanje i sklona neprestanom bežanju od stvarnosti.
Njena sudbina se razvija u zavisnosti od porodičnih odnosa u mladosti – često nasleđuje majčin „strah“. Voli da vlada, poseduje, upravlja, a u isto vreme ona mnogo sumnja i pita se „radi čega“? Često prepredena i žilava, ovo je pretežno introvertna ličnost, koja je ipak sposobna da uvek nađe nove puteve u borbi za osvajanje uspeha, ukoliko se ne utopi u svojim unutrašnjim patnjama…
- Nije Vas nimalo lako upoznati, jer mnogo toga leži prikriveno ispod površine. Često delujete kao veoma spokojna i jednostavna osoba, a u suštini ste izuzetno komplikovano ljudsko biće, daleko osetljivije nego što to pokazujete. Imate snažnu volju, pomalo rezervisani, drugima ulivate poštovanje i skloni ste da stvari sagledavate u celosti, do samog dna. Vi ste intenzivniji i misteriozniji od ostalih Rakova.
Škorpija podstiče Vašu snažnu, emotivnu, intuitivnu prirodu. Kod Vas ništa nije polovično. Vaše prisustvo se oseća; oseća se Vaš jak erotski naboj, magnetizam i tajnovitost – Vi zaista očaravate suprotni pol. Imate želju da napredujete, da prevladate sopstvena ograničenja. Unutrašnji život i metafizički smisao za Vas je od velike važnosti. Ono što Vas privlači je – moć, traženje nje, šta god da radite. Morate se, međutim, neprekidno čuvati svog sarkastičnog jezika, koji može odvratiti druge ljude od Vas.
Vodite računa i o svojim mazohističkim ponašanjima u ljubavi ili reskiru da se samouništite ako naiđete na neresive konflikte – Vama kao da se dopadaju zamršene situacije. S obzirom da ste skloni depresiji i paranoji, gledajte na stvari i događaje sa pozitivne strane. Samo ako konačno popustite pred impulsima svoje podsvesti mogli bi da dosegnete poznavanje svoje ličnosti..
Imate želju i volju ali Vam je potrebno vreme da se izmirite sa samim sobom. Mada često krijete u sebi jako romantično osećanje, dovoljno ste snažni da ne prepustite da Vas ono vodi. Tek ako uspete da pobedite svoje psihološke probleme, možete se nadati da ćete sami od sebe izvući velike stvari…


Rak / Strelac:
Kombinacija ova dva tako protivrečna elementa, Vatre i Vode, izaziva neugasive unutrašnje borbe koje podstiču ovakvu ličnost čas da se razvija i napreduje samo u spoljnom svetu, čas je vraćaju u njen mali, ali uređen svet ideja i osećanja. Za ovu osobu je od životne važnosti da održi jasnu viziju sveta koji je okružuje, što izaziva kod nje želju da otkrije sve njegove tajne i uzroke najprotivrečnijih pojava.
Izuzetna snalažljivost, kako u problemima stvarnog života tako i u onim duhovne prirode čini ovu ličnost posebno otvorenom za bezbroj pozitivnih ili negativnih utisaka, koja ona upija krajnjom lakoćom. Osećaj dužnosti, upravlja, potom, svakom njenom akcijom kao i neverovatna lakoća da se u celosti posveti nekom idealu.
Treba naglasiti da se u ovom spoju znaka i podznaka rađa prilagodljiva i širokogruda priroda, rezervisana i puna razumevanja, obdarena velikim osećajem za pravdu, što je praćeno dubokim filozofskim i religioznim osećanjima. Reč je, dakle, o duhu koji je usmeren ka traganju za odgovorima, veoma osetljive prirode koju je lako povrediti.
Rak – Strelac voli pokret i putovanja, ali ne ume da se otrgne iz korena. Kod njega su udruženi velika duševnost, masta, romantika, snovi za visokim moralom, najvise sposobnosti intelekta i duh sposoban za sticanje najrazličitijih saznanja. Veliki je sanjar, neobično podložan impresijama, naročito u mladosti, pa osećanja, koja vrlo snažno deluju, dominiraju nad intelektom i duhom.
Obdaren je stvaralačkom izvornošću, pa pokušava da ostvari sklad između idealnog sveta svojih snova i stvarnosti, pazeći da društvena sfera ne ošteti privatnu. Ovaj stalni napor ka pomirenju različitih svetova izlaže ga teškoćama i čestim promenama. U zrelom periodu života duh se stabilizuje i intelekt nekako umiri, i pozitivno orijentiše ovu osobu, koja je zbog svoje osećajnosti sklona depresijama. Ali, snaga koja je pokreće takva je da ništa ne može da sruši njenu dubinsku ličnost.
- Zahvaljujući vezi ova dva znaka Vi ste privlačna osoba, puna nežnosti, altruista i veliki idealista. Imate otvoren stav prema drugima, što je zapravo maska – krijete svoju senzitivnu prirodu. Moguće je da ćete u sebi preživljavati neka posebna unutrašnja iskustva, mistične ili psihičke prirode. Verovatno ste u ranoj mladosti bili prilično nemirni, prošli ste kroz neka iskušenja ili ste doživeli nešto tragično što Vas je poljuljalo i dalo Vašem životu neku drugu dimenziju.
Skloni ste paradoksima: istovremeno razvijate prisnost, samostalnost i grupni interes, velike ideje. Svojoj sklonosti prema javnom delovanju i ličnoj afirmaciji katkad suprostavljate isto tako izraženu potrebu za povlačenjem. Manje ste vezani za kuću od ostalih Rakova – kod Vas je značenje porodice prošireno i može biti jedna društvena grupa ili posebna sredina. Imate ponekad želju da putujete ili da napustite sopstveno gnezdo, međutim, kako ste intuitivni i idealista, često Vas u kasnijim godinama zainteresuju kakvi duhovni horizonti i tada se skrasite. Naklonjeni ste egzotici i volite životinje…


Rak / Jarac:
Kohezija dve različite snage, statične i surove Jarca i one u neprekidnim oscilacijama Raka, rađa prirodu u neprestanom traženju svesne potvrde sopstvenih vrednosti i iskrenog priznanja njenih kvaliteta.
Ovaj nesvesni podsticaj, koji čini da ličnost aktivno učestvuje u životu, ne isključuje određenu stidljivost i formiranje unutrašnjih blokada, koje koče mogućnosti totalne aktivnosti i afirmacije. Osim toga, ona malo prepotentno skreće pažnju na snagu svoje ličnosti i oseća pritisak odgovornosti koji proizilazi iz takvog stava, ali ne uspeva da pomiri u sebi dve suprotne snage koje oblikuju njen život…
- Mnogima izgledate ukočeniji nego što ste u suštini. Teško pokazujete svoja osećanja i više ste okrenuti tradicionalnom stilu i konzervativnim vrednostima. Sposobni ste da preko svojih leđa preturite razne brige i probleme, a da se nikome posebno ne žalite. Imate teškoca u uspostavljanju ravnoteže između svojih protivrečnih težnji: iluzije i okrutne jasnoće, nežnosti i nezainteresovanosti, intuicije i racionalizacije.
Orijentisani ste na uspeh, autoritet, savesnost i osećate potrebu da se osvedočite u konkretne rezultate svojih napora; vredan ste radnik i veoma ambiciozni – važno Vam je da postignete uspeh na materijalnom planu i da se dokažete. U detinjstvu Vam verovatno nije bilo lako; čini se da nikada niste dovoljno mladi, nikada niste onaj vetropirasti tinejdžer. Međutim, isto tako lepo starite, tako da ćete kasnije delovati mlađe nego što stvarno jeste.
U suštini, sasvim ste svesni svojih vrednosti i volite da igrate ulogu koja Vam u osnovi ne pripada sasvim, jer znate da na taj način ostavljate presudan utisak na druge ljude. Retko ćete nešto obećati ukoliko niste u stanju da to obećanje održite. Rad je kamen temeljac Vašeg života. Vrlo rano stičete smisao za odgovornost i zahvaljujući svom podznaku, najrazumniji ste i najzreliji od svih Rakova.
Imate neutoljivu, gotovo detinjastu potrebu za emocijama, ali takođe i stalni strah da to neko ne zloupotrebi. Partnerski odnosi su Vam vrlo važni i igraju značajnu ulogu u Vašem životu. To se odnosi i na poslovne odnose, ali i na bračne veze koje mogu biti izvrgnute krizama baš zbog zadovoljavanja društvenih ambicija. Od uspeha ili neuspeha Vašeg sentimentalnog života zavisiće i Vaš razvoj; treba da naučite da postanete samostalni i da se oslobodite od uzora navika stečenih jos u detinjstvu, u roditeljskoj kući.
Često shvatate da ste neshvaćeni jer zapravo sakrivate sopstvenu žeđ za pažnjom i nežnošću. Ukoliko Vam pođe za rukom da uspostavite duhovni sklad, stoji Vam na raspolaganju veliki asortiman korisnih osobina za plodno uključenje u sve životne delatnosti; duhovna elastičnost, razboritost, ozbiljnost, koncentracija, delotvornost i organizovanost, jesu osobine koje će Vam omogućiti da Vaša bogata ličnost procveta i postane bolja. Tada ćete moći da i svoje ambicije podredite samo jednom cilju. U tome ce Vam dosta pomoći Vaš najbolji saveznik: Vreme…


Rak / Vodolija:
Ova kombinacija je koren večite unutrašnje borbe. Suviše su različite snage koje moraju da žive jedna pored druge: revolucionarne i novatorske Vodolije i konzervativne, vezane za impulse duše, koje pripadaju Raku. Vodoliji je teško da na svoj način kontroliše promenljivost emocija i onu obuzetost samim sobom, čak i u pogledu najbeznačajnijih nijansi, koje su karakteristične za svet Raka. Evo zato jedne očaravajuće ličnosti, na čiji je magnetizam i šarm teško ostati ravnodušan, i koja je, iako veoma pokretljiva u životu, u stvarnosti opsednuta večitim sumnjama i stalnom nesigurnošću.
Stalni unutrašnji raskol čini da je ona istovremeno i jaka i slaba, ali ipak uspeva da se nosi sa svojim čestim preobražajima. Jedna stara kineska poslovica kaže: „Ne moze čovek hodati i gledati u zvezde, kad ima kamen u cipeli“, ali Rak – Vodolija uči da hoda po zemlji, pa i u uslovima materijalne neudobnosti, ne gubeći iz vida svoj ideal. Ona ume da se prilagodi okolnostima, ne menjajući duboko svoju ličnost. Bar veruje da uspeva da je sačuva. Međutim, nije uvek svesna promena što se u njoj odigravaju, jer ostaje vezana za snove svog detinjstva i predana svojim prvim težnjama. I doklegod njen ideal ostaje veoma prisutan u njenom duhu, ona ima utisak da se kreće u večnosti, da menja ponašanje ne negirajući potpuno shvatanja koja su joj ulila porodica i vaspitanje.
Obdarena velikom senzibilnošću, ovakva osoba pati zbog sukoba među ljudima i čini sve da izgladi probleme, pomiri i ukloni razlike. Međutim, njeno poimanje drugih nije uvek realistično. Lako dopušta da je iskorišćavaju i sklona je da olako poklanja poverenje. Međutim, retko dramatizuje ako utvrdi da je od drugih suviše očekivala. Kada naiđe razočarenje, ne dovodi u pitanje vrednosti u koje veruje, nego veruje da će se sve na kraju srediti. Taj ponekad suviše pobožni optimizam vodi je u pasivnost, ali joj pomaže da istraje u neumornoj potrazi za prijateljstvom.
- Postoji dvojstvo izmedju Vaša dva znaka koji u isto vreme traže slobodu, i sigurnost. Vi ste nekonvencionalniji i otvoreniji prema novim stvarima, skloniji eksperimentisanju i verovatno živite intenzivnim životom – to je ono što Vas čini drugačijim od tipičnih predstavnika Vašeg znaka, Raka. Imate veliku potrebu za orijentacijom i sredinom u kojoj ćete se izraziti, za bližnjima sa kojima ćete se identifikovati da bi ojačali svoju ličnost. Imate „kolekciju“ prijatelja koje privlači Vaša otvorena priroda.
Drugima možete izledati čudno jer dosta često menjate raspoloženja. Uživate da budete drugačiji, čak se ponosite svojim individualizmom. Možete biti i buntovni – ali uvek sa „razlogom“. Reč je o Vašem „razlogu“. Oko Vas uvek lebdi dašak neobičnog i jedinstvenog – volite neobične i daleke stilove. U emocionalnim vezama uvek tražite idealna rešenja i idealne situacije što može dovesti do čudnih i neuobičajenih rešenja. Iznenađujete svojim fantastičnim predlozima i sa zaprepašćujućom lakoćom mešate prošlost i budućnost potpuno zaboravljajući da se pobrinete za sadašnjost. Da li ste ravnodušni lakrdijaš ili utopista? Čini se da to ni sami ni znate…


Rak / Ribe:
Ovu kombinaciju znaka i podznaka karakteriše istovremena prisutnost dva slična, a ipak veoma različita sveta: statične pasivnosti Riba i sklonosti ka nestvarnom Raka… Treba ući na vrhovima prstiju u svet ovih osoba. Preterana osetljivost izlaže ih svim mogućim spoljnim uticajima što ih čini – na neki način filterom za ljude i događaje svog vremena.
Teško odolevaju iskušenjima, posebno iskušenju da pobegnu od stvarnosti. Njihov svet je često nastanjen nestvarnim iluzijama. Osećanja su im mnogo puta nejasna i protivrečna, zbog čega su nesposobne za čvršće odluke. Kada posle mnogih iskustava osete da im je ličnost ugrožena, teže da se povuku sami u sebe da bi tu ispitivali tragove koje je svet ostavio, da se povuku na skrovito mesto da bi razmišljali o svrhi života i o svom mestu pod Suncem.
Ova ličnost, tako podložna utiscima i sklona misticizmu, ne ume uvek da ućutka svoja osećanja i sačuva glavu za hladnu analizu. Njena misao koja beži u snove i fatamorgane ponekad se umiruje u stvaralaštvu; njena potreba za usamljenošću i porodičnom intimnošću ne gura je da se druži sa drugima koliko bi bilo potrebno za njen puni procvat.
Ipak, ova priroda ume da nađe u sebi ogromnu otpornost, kojom nadoknađuje svoju povučenost. Tako često uspeva da stvori sebi egzistenciju koja unekoliko odgovara njenom ukusu i potrebama. Ali prava snaga ove kombinacije, motor koji je vodi i hrani, je svet osećanja: čas onaj Raka, nepromišljen i isključiv, čas onaj Riba, koji se uglavnom bazira na religioznom stavu prema životu…
- Ribe su dvostruki znak i postoje dva različita tipa. Prvi tip su delatni ljudi koji umeju da crpe energiju iz viših izvora, imaju dobru intuiciju, mirno i tiho rade, saosećajno i pomalo distancirano. Drugi tip čine sanjalice koje nisu u stanju da se suoče sa neuspehom pa onda neće ni pokušati da nešto učine, jer nisu sigurni u uspeh – teškoće ih teraju u rezignaciju i tada bivaju obeshrabrene. Lako gube snagu i energiju. Dešava se da pogrešnim ljudima ukažu svoje poverenje…
Koji god da ste tip, veoma emotivno reagujete na život. Ova dva Vodena znaka daju Vam plodnu maštu i težnju da se iz sveta razuma povučete u svet ideala, onakav kakvim ga Vi zamišljate. Prilično ste pasivni i često živite u suprotnostima sa svojim željama: privlači Vas ono što ne možete da imate. Imaćete mnogo nejasnih i haotičnih odnosa sa drugima. Iluzija je jedan veliki rizik za Vas, pre svega u oblasti emocija gde reskirate da trpite i stradate zbog romantične prirode.
Veoma ste osetljivi i ne osecate se baš prijatno u ovom našem materijalističkom svetu. Ponekad se približavate misticizmu i tako se štitite od neizvesnosti savremenog sveta; ili se posvećujete stvarima koje Vas pobuđuju: starate se o drugima, posvećujete se tuđim nevoljama. Ali, ono što je iznenađujuce kod ljudi Vaše kombinacije je to da oni mogu da budu i oličenje rastrzanih, polivalentnih poslovnih osoba, koje su svuda prisutne. Vi u stvari često imate probleme oko utvrđivanja identiteta i čini se da ste naročito uslovljeni sredinom iz koje potičete. Vodite računa o svojoj potencijalnoj sklonosti ka bežanju u droge i alkohol…

Astro-art.net

Van mreže Venera

 • admin
 • *****
 • poruke: 46.090
 • 4813 date prim. 5426
  • Venerin san
« Odgovor #4 poslato: 13. maj 2013, 11:02 »
RAK 21.jun-20.jul

Pozitivne osobine raka:
Najpozitivnija osobina Rakova je to što umeju da razumeju druge. U celini, to su divne i osećajne osobe. Rak nikada ne bi nekoga namerno povredio. A ako se to i desi, onda on iskreno pati. Muškarac ili žena, svejedno, skoro uvek su veoma nežni i ljubazni. Drugima daju ono što mogu. Ne podnose da vide druge kako pate i učiniće sve što je u njihovoj moći da pomognu drugima. Obično su veoma zabrinuti za svet oko sebe. Njihov interes za ljude uopšte ide preko njihove pažnje prema najbližima. Oni imaju duboki smisao za prijateljstvo i bratstvo među ljudima. Poštuju humanističke vrednosti.
Rak je osoba koja zna veštinu strpljenja. Kad nešto izgleda teško, Rak će rađe sačekati da prođu nepovoljni vetrovi i tek onda pristupiti poslu. To je osoba koja zna kako dda iskoristi pravi trenutak. Rak zna sjajno da se koncentriše na jednu stvar.
Rak obožava svoj dom. Obožava da bude okružen i ljudima i stvarima koje voli. Od svih znakova, Rak je najmaterinskiji. Čak i muškarac Rak ima veoma izražene zaštitničke želje prema svojim bližnjima, naročito prema deci. Rakovi se uopšte o svim ljudima brinu kao da su članovi njihove porodice. Oni su verni i odani. Porodične veze mnogo im znače. Roditelji, kao i bračni partneri, od Rakova uživaju veoma veliko poštovanje. Rak ima jak osećaj za tradiciju. Odlično oseća raspoloženja drugih.

Negativna strana Raka:
Ponekad, Rak nema snage da se suoči sa životom. To je za njega suviše. Može da bude stidljiv i neodlučan, naročito kad stvari krenu nizbrdo. Kad nesreća stigne, Rak najčešće diže ruke od svega i nemoćno i tragično kaže: „Biće šta će biti“. Može da bude veliki fatalista i tragičar. Niži tip može da bude veoma lenj. Nema ambicije i sve što mu izgleda iole teško lako će ostaviti drugima. Suviše osetljiv, naročito kada oseti nepravdu na sebi, on se povlači u svoju ljušturu, gde tužno u osamljenosti leči svoje zamišljene rane. Žena Rak može da zaplače kad i najmanja sitnica nije u redu. Rakovi su skupljači uvreda. Imaju sjajnu memoriju, naročito ako ste ih nekada povredili.
Neki Rakovi naprosto ne mogu da uživaju izvan svojih domova. Ponekad imaju mnogo zahteva u odnosu na druge ljude: potrebni su im stalni dokazi da ih volite i da su vam potrebni. Skloni su preterivanju u svemu, naročito u jelu, piću, seksu i izležavanju.

Poznate ličnosti rođene u ovom znaku:
Jul Briner, Perl Bak, Mark Šagal, Džek Dempsi, Nelson Rokfeler, Džejn Rasel, Vojvoda od Vindzora, Hhelen Keler, Henri VIII, Lejdi Dajana, Žorž Sand, Mirej Matje, Izabela Ađani, Barbara Kartland, Lesli Karon, Olivija de Hevilend, Ken Rasel, Vladimir Aškenazi, Pjer Karden, Ringo Star, Nikola Tesla, Miroslav Krleža, Mića Danojlić, Amadeo Modijani, Kafka, Isak Baševis Singer, Hemingvej, Prust, Julije Cezar, Kamij Koro, Žan Kokto, Džindžer Rodžers, Džejms Kegni, Ilie Nastase, Dajana Rig, Natali Vud, Zorica Brunclik, Neda Arnerić, Dragana Slavković, Ljiljana Tica, Saša Zalepugin, Oliver Mandić, Nebojša Krstić, Gala Videmović.

Izvor: horoskop-i-astrologija.blogspot.com