Autor: Venera Tema: Dušan Poček  (Pročitano 199 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Venera

  • admin
  • *****
  • poruke: 46.090
  • 4811 date prim. 5426
    • Venerin san
« poslato: 23. mart 2014, 09:02 »

Umro glumac Dušan Poček
20. mart 2014. 14:47

Glumačka legenda Dušan Poček umro je 18. marta u Beogradu u 82. godini života. Najpoznatiji je po ulozi Jezdimira Uskokovića u seriji "Bolji život", a publika ga pamti i po brojnim pozorišnim i televizijskim ulogama.



Dušan Poček je, osim po ulozi u seriji "Bolji život" slavu stekao i ulogama koje je igrao u serijama i filmovima, '60-ih u "Putu oko sveta", "Bokseri idu u raj", '70-ih "Ljubav na seoski način", "Salaš u malom ritu", "Više od igre", '80-ih "Vruć vetar", "Kamiondžije" itd.

Doajen domaćeg glumišta je odmah po završetku Akademije postao član Beogradskog dramskog pozorišta, gde je ostao do penzionisanja. Njegov pozorišni, višedecenijski kolega Zoran Đorđević kaže da uprkos tuzi koju smrt neminovno donosi Dušana Počeka se, pre svega, sećamo s vedrinom i ističe da je bio odličan dramski glumac i veoma dobar kolega.

Jedna od pozorišnih uloga koju je Poček igrao sve do penzionisanja je u čuvenoj predstavi "Poltron".

"Obzirom da je nova praksa BDP-a da penzioneri ne igraju dolazio je ponekad u pozorište da poseti prijatelje i kolege. Kada sam ga poslednji put video, pre par meseci, bio je pomalo klonuo, govorio je o svojoj tuzi što više ne igra u svom pozorištu", istakao je Đorđević.



Sahrana glumačke legende Dušana Počeka koji je 18. marta preminuo u Beogradu biće po njegovoj želji u krugu najuže porodice na Novom groblju.

Autor: B.B.
Izvor: Blic.rs
Foto: Screenshot YouTube

Van mreže Venera

  • admin
  • *****
  • poruke: 46.090
  • 4811 date prim. 5426
    • Venerin san
« Odgovor #1 poslato: 23. mart 2014, 09:05 »
Filmografija glumca Dušana Počeka
God.   Naziv   Uloga
1960.-te
1960.   Bolje je umeti   
1963.   Jazavac pred sudom   
1964.   Put oko sveta   Cio-Ci
1967.   Bokseri idu u raj   Doktor
1968.   Pusti snovi   Ljubin kolega
1968.   Gorski car   
1970.-te
1970.   Hajdučija   Surdilović
1970.   Sedam pisara   
1970.   Ljubav na seoski način   poslovođa
1971.   Nirnberški epilog   
1971.   Don Kihot i Sančo Pansa   sveštenik
1971.   Diplomci   asistent
1972.   Paljenje Rajhstaga   
1972.   Rozenbergovi ne smeju da umru   
1972.   Majstori   ćale
1973.   Od danas do sutra   
1973.   Paviljon broj VI   
1973.   Kamiondžije   nastavnik u večernjoj školi
1973.   Paja i Jare - Kamiondžije   nastavnik u večernjoj školi
1974.   Pozorište u kući 2   Steva
1974.   Dimitrije Tucović   
1975.   Crni petak   službenik opštine
1975.   Salaš u Malom Ritu (TV serija)   seljak
1975.   Pozorište u kući 3   kupac bunde
1976.   Babino unuče   direktor škole
1976.   Salaš u Malom Ritu (film)   seljak
1976.   Spiritisti   lekar
1977.   Ančika Dumas   islednik
1977.   67. sastanak Skupštine Kneževine Srbije   Radovanović
1977.   Više od igre   berberin Jovica
1979.   Joakim   
1980.-te
1980.   Avanture Borivoja Šurdilovića   direktor samoposluge
1980.   Vruć vetar   direktor samoposluge
1981.   U agoniji   
1984.   Kamiondžije 2   nastavnik
1987.   I to se zove sreća   Steva
1987.   Bolji život   Jezdimir Uskoković
1987.   Tesna koža 2   službenik
1989.   Drugarica ministarka   
1990.-te
1990-1991.   Bolji život 2   Jezdimir Uskoković/Tugomir Uskoković
1991.   Tesna koža 4   Prvi sluzbenik
1992.   Sekula nevino optužen   
1994.   Srećni ljudi   Ilija Pandurović
1995.   Kraj dinastije Obrenović   patolog
1995-1996.   Srećni ljudi 2   Ilija Pandurović
2001.   Harold i Mod   
2000.-te
1998-2001.   Porodično blago   Zečević
2001-2002.   Porodično blago 2   Zečević
2002.   1 na 1   Penzioner
2003.   Siroti mali hrčki 2010   Prvi sekretar
2004.   Stižu dolari   Berberin
2005.   Ljubav, navika, panika   Hadži-Katić
2005.   Lele, bato   Profesor Malobabić
2006.   Stižu dolari 2   Pacijent u bolnici
2010.-te
2012.   Montevideo, Bog te video! (TV serija)   Zalagaoničar

wikipedia.org

Van mreže Venera

  • admin
  • *****
  • poruke: 46.090
  • 4811 date prim. 5426
    • Venerin san
« Odgovor #2 poslato: 23. mart 2014, 09:06 »
http://i.imgur.com/r3Qu07c.jpg
Dušan Poček