Autor: Venera Tema: Urinarne infekcije  (Pročitano 146 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Venera

  • admin
  • *****
  • poruke: 46.090
  • 4813 date prim. 5426
    • Venerin san
« poslato: 31. avgust 2013, 10:41 »
Oprez od infekcija na bazenu
               
Za vreme letnjih vrućina nema bržeg i lepšeg načina da se rashladite od kupanja. More, bazen, reka ili jezero, idealno su utočište kad su temperature visoke. Na žalost, može se dogoditi da uz rashlađenje na kupanju dobijemo i neku infekciju, a najčešće se radi o urinarnoj infekciji.

http://www.b92.net/news/pics/2013/08/31/722091129522194368752b805597294_orig.jpg
Urinarne infekcije
 

Infekcije mokraćnih puteva pojavljuju se kada bakterije prolaze kroz mokraćnu cev i putuju u bešiku ili bubrege pa se razmnožavaju u urinarnom traktu. Uzrok infekcija urinarnog trakta u 68 odsto slučajeva je bakterija Escherichia coli.

Ukoliko provodite puno vremena u bazenu, jezeru ili moru, bakterije iz vode mogu da se skupe na vašem kupaćem kostimu i da započnu put po vašoj uretri gde mogu da se razmnožavaju. Mnogi kupaći kostimi su napravljeni od tkanina koje stvaraju vlažno okruženje u kojem se bakterije lako razmnožavaju, naročito tokom toplih letnjh meseci.

Osobe koje boluju od infekcija urinarnog trakta osećaju bol i nelagodu u urinarnom traktu, imaju čestu potrebu za mokrenjem, neugodan miris urina, krv u urinu, povišenu temperaturu i/ili osećaj peckanje tokom mokrenja.

Sprečite infekciju

Naravno ne morate zauvek da se odreknete kupanja. Jednostavno brisanje peškirom nije dovoljno, ali ako uklonite topao i vlažan materijal, povoljan za razvoj bakterija, napravili ste veliki korak prema zaštiti. To možete uraditi tako da se istuširate nakon kupanja i presvučete u suvi kupaći kostim. Kako biste sprečili pojavu infekcija, pijte puno tečnosti, uključujući nezaslađeni sok od brusnice, što će vam pomoći pri izbacivanju bakterije iz tela.

Ukoliko osetite neke od simptoma, obavezno se javite svom lekaru kako bi vam dao terapiju.

Samo zato što ste bili na bazenu, ne mora da znači da je to primarni uzrok vaše bolesti. Infekcija se može dogoditi bilo kome ko je seksualno aktivan, trudnicama, muškarcima koji imaju probleme s prostatom i drugima. Bez obzira gde ste zaradili infekciju, važno je da odmah krenete sa lečenjem, kako se ne bi proširila na bubrege, što bi moglo da dovede do ozbiljnijih komplikacija.

b92.net